Lifestyle

How to: een jongen op date vragen

Je bent al een tijdje verliefd op een jongen van je studie en elke keer als hij je voorbij loopt, word je helemaal verlegen van verliefdheid. Het wordt tijd dat je op hem af stapt en zodra je al je moed bij elkaar hebt geraapt en je eindelijk op hem afstapt, gebeurt het ergste. Je zegt hem gedag en krijgt een black out. Ongemakkelijk loop je weer weg en zou je het liefst door de grond willen zakken. Dat was een pijnlijk moment en hoop je snel te vergeten. Maar je vraagt je wel af hoe je nou een jongen het beste op een date kunt vragen. Wellicht dat het de volgende keer dan beter lukt!

Niet zo heel lang geleden kwam er een filmpje online waarin je twee vrienden ziet die meisjes proberen te regelen op een originele manier. De een stapt als eerst op een meisje af en vraagt haar hoe zij het liefst op een date zou willen gevraagd worden. Vervolgens geeft hij dat daarna door aan zijn vriend, die daarna op het meisje afstapt en dus haar antwoord gebruikt om haar op een date te vragen. De Girlscene redactie vond het een super origineel idee en wilde het jullie niet onthouden! Want stiekem is deze manier best wel makkelijk en geeft het je meer moed om een jongen op een date te vragen. 

Watch on YouTube

Voordat je iemand op een date vraagt is het belangrijk dat je beseft dat iemand op een date vragen eigenlijk helemaal geen big deal is. Dus kun je zo casual mogelijk iemand mee uit vragen, als je dit maar in gedachte houdt. 'Hee, jij daar! Daten?

De beste manier is dus om op een jongen af te stappen, hoe eng het misschien ook is. Gebruik geen slechte openingszinnen als 'deed het pijn toen je uit de hemel viel?' als je dit serieus meent, tenzij je er een grapje van maakt. Waarschijnlijk kan de jongen in kwestie het dan juist wel waarderen. Vraag hem bijvoorbeeld wat de slechtste openingszin is die hij ooit gehoord heeft en je zit gebakken ;-).

Staat hij met vrienden? Sleur dan jouw vriendinnen mee en zorg ervoor dat je vriendinnen de vrienden van je crush bezighouden. Op deze manier kun jij ongestoord kletsen met je crush, zonder dat zijn vrienden hem elk moment kunnen wegkapen. Je noemt je vriendinnen dan ook wel je wing women

Is de drempel toch nog te hoog om op hem af te stappen? Dan kun je eerst kijken of hij misschien vrienden of vriendinnen heeft die jij ook kent. Je kunt dan vragen of diegene je voor wil stellen aan hem. Heb je dat niet? Kijk dan of hij misschien Facebook heeft, zodat je hem kunt toevoegen. Vraag hem, wanneer hij je heeft geaccepteerd, niet meteen op een date, maar bouw eerst een virtuele vriendschap op. Schrijf bijvoorbeeld een berichtje op zijn tijdlijn als hij jarig is, of stuur hem een casual berichtje over hoe zijn week was. Na verloop van tijd kun je hem dan een berichtje sturen met de vraag of hij een kopje koffie wil drinken. 

Een andere manier is natuurlijk de applicatie Tinder. Kijk of je hem daarop kunt vinden en geef hem een 'vind ik leuk', zodra hij voorbij komt. In de hoop natuurlijk dat hij jou terug liked

Hoe vraag jij je crush op een date? En ga je de manier van het filmpje proberen? 

Pin je inspiratie op Pinbook