Lifestyle

5x boeken voor je strandtas

23

Zomervakantie! Eindelijk hoef je geen verplichte literatuur te lezen voor je school of studie en kun je kiezen voor iets minder 'intelligente' boeken. Girlscene's Annemerel kan echt wel genieten van een goede roman, maar Young Adult boeken en chicklits zijn haar grootste guilty pleasure. De afgelopen twee maanden las ze een groot aantal guilty pleasure boeken, haar favorieten deelt ze vandaag.

Ik geef het toe, ik hou van Young Adult & Chickflicks. Ja ik weet dat ik 25 ben en eigenlijk niet meer in de doelgroep Young Adult val, en ja ik kan ook heus wel genieten van een serieuze roman, maar vertel me niet mijn guilty pleasure op te geven. Ben jij net als ik fan van Young Adult en Chicklits en ben je nog op zoek naar wat leesmateriaal voor in je strandtas?! Ik heb 5 leuke boeken op een rijtje gezet!


John Green - Paper Towns

Waar gaat het over:
Hoofdpersoon Quentin wordt een paar weken voor zijn highschool graduation gewekt door zijn buurmeisje, de populaire Margo Roth Spiegelman. Samen gaan ze een nacht lang op avontuur, maar wanneer Quentin de dag later op school komt is Margo nergens te bekennen. Ook de dagen erna is Margo niet op school, Margo is wel vaker weggelopen maar tot nu toe kwam ze altijd weer terug, is er dit keer dan echt iets aan de hand?! Quentin en zijn vrienden proberen aan de hand van aanwijzingen uit te vinden waar Margo is. 
Waarom moet je het lezen: Omdat John Green hele fijne boeken schrijft (The Fault in our Stars, Looking for Alaska) en de laatste 60 pagina's écht heel erg leuk zijn (en de eerste 240 ook wel hoor, maar de laatste 60 zijn het leukst!).

Je koopt Paper Towns voor €12,50 bij Bol.com.


Abigail Haas - Verraad

Waar gaat het over: Anna is samen met haar vriend Tate, haar beste vriendin Elise en een aantal andere vrienden op Aruba op Spring Break te vieren. Het is allemaal heel erg gezellig, totdat Elise ineens dood wordt aangetroffen op haar kamer. De politie verdenkt Anna van de moord op haar beste vriendin en ze wordt in de cel geplaatst. De redenen waarom Anna verdacht wordt zijn heel vaag en het is frustrerend om te zien dat er eigenlijk aan geen enkel ander scenario gedacht wordt. Het lijkt erop dat de aanklager er alles op alles zet om Anna (vals) te beschuldigen. 
Waarom moet je het lezen: Het is een mix-up tussen het verhaal van Nathalee Holloway en Amanda Knox en het is SUPER spannend, tot de laatste pagina! Toen ik de laatste pagina las dacht ik alleen maar, JA EN NU?! Ik wil MEER!

Je koopt Verraad voor €14,95 bij Bol.com.


Jay Asher - 13 Reasons Why

Waar gaat het over: Clay Jensen ontvangt een doos met daarin zeven cassettebandjes. Op de bandjes staan dertien monologen van Hannah Baker, gericht aan dertien mensen. In de monologen vertelt ze haar dertien redenen waarom ze zelfmoord gepleegd heeft, want oh ja, Hannah Baker heeft een aantal weken geleden zichzelf van het leven beroofd. Clay begrijpt er niets van, hij was namelijk altijd stiekem verliefd op Hannah en begrijpt niet wat hij fout gedaan zou moeten hebben. 
Waarom moet je het lezen: Het is niet alleen een fijn boek om te lezen, er zit ook nog een soort van boodschap in. Dat vind ik stiekem zo leuk aan Young Adult boeken, vaak zit er een verborgen boodschap in die zelfs van toegevoegde waarde is van een 25-jarige ;-).

Je koopt 13 Reasons Why voor €17,95 bij Bol.com.

E. Lockhart - We Were Liars

Waar gaat het over: Het boek gaat over de rijke Sinclaire familie, ze bezitten een eiland vlakbij Martha's Vineyard (een gebied waar veel rijke Amerikanen vakantie vieren). Ieder jaar spendeert de hele familie de vakantie op het eiland. Het boek volgt het verhaal van Cady. Twee jaar geleden is er iets ergs op het eiland gebeurd, maar ze kan zich niet meer herinneren wat. Nu, na twee jaar gaat ze terug naar het eiland en ziet ze eindelijk haar neefjes en nichtjes weer. Maar er is iets veranderd en waarom kan ze zich haar ongeluk niet herinneren?
Waarom moet je het lezen: Omdat het niet alleen een leuk boek is, maar ook heel erg spannend en een WTF einde heeft! Meer ga ik echt niet zeggen, anders verpest ik het voor je!

Je koopt We Were Liars voor €11,49 bij Bol.com, er is helaas geen Nederlandse vertaling beschikbaar want het boek is pas net nieuw!


Babe Walker - White Girl Problems

Waar gaat het over: Babe Walker zit in rehab voor een shopverslaving. Ze heeft op een middag bijna een kwart miljoen dollar uitgegeven aan kleding bij Barney's, waarna ze zichzelf vrijwillig bij een rehab heeft aangemeld. White Girl Problems is het memoir van Babe Walker dat ze schrijft tijdens haar verblijf in rehab. Babe heeft problemen, 'White Girl Problems' en ze zijn hilarisch. Wat dacht je bijvoorbeeld van "If I like him, he's probably gay" en "I need a therapist to talk about the problems I'm having with my therapist".  Het is allemaal zo belangrijk dat het grappig wordt.
Waarom moet je het lezen: Omdat het gewoon echt HEEL erg grappig is. Het heeft absoluut geen inhoud, zelfs geen verborgen boodschap, maar het is wel hele goede lachtherapie (en weet je dat je van veel lachen sterkere buikspieren krijgt, hahaha).

Je koopt White Girl Problems voor €12,49 bij Bol.com, er is helaas nog geen Nederlandse vertaling beschikbaar.

Heb jij nog leuke tips voor mij? Young Adult of Chicklit?! Welk boek mag niet in mijn strandtas ontbreken?

Pin je inspiratie op Pinbook

Liefs,
Annemerel

LOVE dit artikel
39 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

23 reacties

 • 5 jaar geleden Jennifer

  Hé, deze boeken kende ik (bijna) allemaal nog niet! Op Paper Towns na, al heb ik 'm weliswaar nog niet gelezen. Sommige lijken me erg leuk!! Handig lijstje (:

 • 5 jaar geleden Bibliophile♥

  Deze boeken wil ik allemaal nog lezen! Thirteen reasons why heb ik al gelezen en was echt heel mooi.

 • 5 jaar geleden Pipsel

  Deze ga ik zeker lezen! Ze lijken me in iedergeval superleuk!

 • 5 jaar geleden Sera

  Ik ga ze zeker lezen

 • 5 jaar geleden Mystorytotell

  Jaa als je toch bezig bent met lezen kun je net zo goed de serie van divergent lezen!! Die moet je gelezen hebben echt geweldig

 • 5 jaar geleden Chocopastaa

  .

 • 5 jaar geleden dreamxo

  We were liars en white girls problems heb ik niet gelezen, ga binnenkort we were liars proberen!

 • 5 jaar geleden Maaike

 • 5 jaar geleden Daenerys

  paper towns, john reen en 13 reasons why zijn zooo mooi! ik hou echt van dat soort boeken, ik ging bijna huilen toen ze uit waren

 • 5 jaar geleden gurlie

  13 reasons why

 • 5 jaar geleden Traveler

  Leuk! Echt van die meidenboeken vind ik niets aan, lees het liefst thrillers. Maar sommige ben ik wel benieuwd naar!

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  ik lees meer science fiction sorry haha

 • 5 jaar geleden Isa

  De 3e lijkt me echt leuk! die ga ik zeker lezen Wel jammer dat de laatste 2 alleen nog maar in het engels verkrijgbaar zijn want ik houd persoonlijk niet zo van engelse boeken. Verder leuk artikel!

 • 5 jaar geleden Milou

  JOHN GREEN, JA

 • 5 jaar geleden Sheela

  Ik heb ze allemaal opgeschreven Bedankt!

 • 5 jaar geleden Smileytje

  I LOVE PAPER TOWNS! John Green is echt brilliant

 • 5 jaar geleden Perronita

  Bedankt voor deze lijst ! Gaan allemaal op mijn tablet voor vakantie

 • 5 jaar geleden Hetty10

  Ik heb 13 Reasons Why gelezen voor mijn literatuurlijst van Engels haha, ik vond `m erg mooi!

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Leuke boeken!

 • 5 jaar geleden Alohomora

  Super handig dit!

 • 5 jaar geleden Hester

  'Ik heb 25 leuke boeken op een rijtje gezet!' 5, haha. Dit zijn inderdaad wel de leukere boeken!

 • 5 jaar geleden snowflakes ツ

  13 reasons why vond ik erg tegenvallen

 1. 1