Combineer print op print

Fashion door Redactie

We schreven het al in meerdere artikelen: prints zijn hot! Deze zomer zijn de palmbomen-print, ananas-print en tropische prints helemaal hip en happening, maar ook andere printjes kunnen er zeker mee door. Zoals een dierenprintje, bloemenprint, aztec-print en ga zo maar door. Ook streepjes zijn deze zomer weer helemaal je-van-het. Bij bloggers en op streetstyle foto’s zien we veel prints voorbij komen. Maar hoe combineer je nu eigenlijk print met print? Fashionscene legt het uit!

Op dit moment heerst de trend om twee items van dezelfde print te combineren. Denk aan een shortje met print in combinatie met een top van dezelfde print met korte mouwen. Zo krijg je een playsuit-achtige look die net even anders is. Draag bijvoorbeeld over de top nog een statement necklace als je een rustige print hebt. Als je een drukke print draagt heeft je outfit verder niet veel meer nodig en kun je het afstylen met sandaaltjes en bijvoorbeeld een mooie hoed. Ook hot is een rok en crop top in dezelfde print. Een ideale look voor het uitgaan als je fan bent van crop tops (een crop top is er voor ieder figuur, lees het artikel hier. Een paar mooie hakken eronder en je bent ready to go. Fijne geprinte matching items shop je bij ASOS!


Bron

Bron

Bron
Bron

Bron


Links, Midden, Rechts

Maar de brandende vraag en aanleiding van dit artikel is: hoe combineren we twee verschillende prints? De eerste optie is om een drukke print te combineren met een streepjesprint. Wat belangrijk is hierbij, is dat de items verder niet veel poehá hebben. Daarmee bedoelen we: een simpel silhouet zonder al te veel ruches enzovoort. Omdat twee prints al erg druk is, wordt je outfit nog drukker als de twee items gekke vormen hebben. Combineer bijvoorbeeld een gestreepte kokerrok met een blouse met print. Ben je wel een durfal en wil je twee verschillende drukke prints combineren? Zorg er dan voor dat de prints allebei hetzelfde kleurenpalet hebben. Laat de kleuren terugkomen in de rest van je outfit. Draag bijvoorbeeld twee verschillende bloemenprints bij elkaar die beide veel blauw in de print hebben. Zwart-witte prints doen het altijd goed in combinatie! Vind je twee prints toch iets te veel van het goede, maar wil je print wel op een leuke manier combineren? Kies dan een kleur uit je print als basiskleur. Bijvoorbeeld een lichtblauw jurkje met daarover heen een geprint jasje die ook lichtblauw in de print heeft. Succes gegarandeerd!

Print-inspiratie:


Bron

Bron

Bron

Bron

Bron

It's shopping time! 


Links & Rechts

Links & Rechts

Links & Rechts

Links & Rechts

Welke items ga jij inslaan? En hoe combineer jij je print items?
Pin je inspiratie in Pinbook