Beauty

How to: 3 zomerse vlechten van de catwalk

Ben jij het ook zat dat je haar altijd saai langs je gezicht hangt of heb jij wel genoeg van dat eeuwige knotje op je hoofd? Echt, er zijn meer dingen die je met je lokken kunt doen! Dat hebben Girlscene's Emma en Shelley wel geleerd bij de vlechtworkshop van B academy. Vergeet die saaie knot en vlecht je haar in, maak twists, visgraatvlechten of gewone vlechten… Er is zoveel mogelijk! In dit artikel vind je drie do it yourself catwalk hairdo's. It's all about the hair this summer!

Er is geen meisje dat niet dol is op vlechten. De hairdo heeft gewoon iets, het geeft net een speciale touch aan je lokken. Het had een tijdje een suf imago, maar de laatste jaren is de vlecht hotter dan hot. Vlechten zijn veel gezien op festivals en tijdens modeshows van bekende ontwerpers. En dan hebben we het niet alleen over de normale vlecht, je kunt ook kiezen voor visgraatvlechten, twists of 4 strengenvlechten. Of vlecht je haar in! Je leest het al, the sky is the limit.

Voordat je begint met je vlecht, hebben we nog een aantal algemene tips van creative hairstylist Floor Kleyne:
– Smeer je haar niet vol met producten. Natuurlijk gebruik je een paar producten om je haar te preppen en volume te geven, maar als je te veel producten gebruikt dan kan je haar juist weer gaan hangen. En dat is het laatste wat we willen!
– Haar is haar, werk met het haar wat je hebt en maak daar iets moois van
– Kijk naar je gezichtsvorm en bepaal wat je gaat maken. Heb je prachtige jukbeenderen? Maak dan een prachtige ingevlochten vlecht. Heb je dik haar waar iedereen altijd jaloers op is? Maak een messy vlecht
– Het is belangrijk om je haar te preppen voordat je gaat vlechten. Zo krijg je de juiste textuur voor je vlecht. Maak je een messy visgraatvlecht? Zorg dan alvast voor veel volume aan de bovenkant van het haar
– Fouten bestaan niet met vlechten. Vlecht gewoon door als je per ongeluk een foutje maakt, zo ontstaat er misschien wel weer een coole, nieuwe vlecht
– Gebruik een speldje met ribbels om je vlecht vast te zetten, geen schuifspeldje. Schuif het speldje van onder in het haar naar boven en draai het speldje dan weer naar onder naar het punt waar je begonnen bent. Zo kan het speldje er niet uit glijden

De belangrijkste les die Emma en Shelley hebben geleerd tijdens de workshop? Kijk niet in de spiegel als je vlecht, maar doe het op gevoel. Door in de spiegel te kijken raak je alleen maar in de war en wordt je vlecht veel te netjes. Zoals Floor zei: "Embrace messy hair!"

The Sport-De-Luxe Braid (ook wel de strakke vlecht)
Deze vlecht is voor meiden die niet van messy hair houden, maar hun lokken graag strak zien. De look die hieronder beschreven staat is een combinatie van de twee ingevlochten vlechten -gespot op de catwalk bij Kenneth Cole- en de vlecht als elastiekje zoals gezien bij de show van Stella McCartney for Adidas.


Bron


Bron

1. Was je haar of maak je haar nat
2. Prep je haar met een heatprotector en föhn het droog
3. Maak een strakke middenscheiding en vlecht beide kanten in, waarbij de vlecht tot achterin de nek loopt
4. Maak een staart onderin je nek met een elastiekje
5. Pak een kleine pluk uit de staart en maak hierin een vlecht die je om het elastiek heen draait
6. Werk de look af met shine spray

Weet je niet hoe je moet invlechten? Bekijk onderstaand filmpje:

Watch on YouTube

The Undone Braid
De undone braid is heel messy, alsof het nog niet helemaal af is. Deze vlecht is perfect voor festivals en als je 'm goed vlecht, dan kun je er een paar dagen mee rondlopen. Hoe rommeliger hoe beter! Deze look is gepost bij Gils.


Bron

1. Verdeel thickening cream (bijvoorbeeld van The Insiders) door vochtig haar
2. Föhn je haar droog en creëer een rommelige aanzet met je vingers
3. Borstel de rest van je haar voor een gepolijst effect
4. Maak een losse vlecht en drapeer deze losjes over een schouder
5. Breng wat droogshampoo aan op de bovenkant van je haar en

The Hippie Braid
De boho look is helemaal in deze zomer en daar hoort een hippie braid bij. Rachel Zoe is dol op deze look, deze vlecht is dan ook gespot bij de modeshow van haar nieuwe collectie.


Bron

1. Verdeel wat texture spray door schoon, droog haar
2. Zet het bovenste gedeelte van het haar vast met een klem
3. Twist de zijkanten diagonaal omhoog en zet deze vast met een knoop
4. Maak in de onderkant van je haar een visgraatvlecht
5. Verbind nu de bovenkant met de onderkant en creëer een nonchalante vorm met gebruik van steekspeldjes

Geen idee hoe je een visgraatvlecht moet maken? Bekijk het in onderstaande filmpje:

Watch on YouTube

De onderstaande vlechten zijn het resultaten van de tutorials tijdens de workshop. Welke hairdo vind jij het mooist?

Welke vlecht ga jij maken?

Pin je inspiratie op Pinbook