Beauty

Gezicht shapen voor dummies

27

Vind je ook dat Kim Kardashian's make-up er geweldig uitziet en ben je benieuwd hoe ze haar gezicht heeft leren shapen? Girlscene weet alle inside tips en tricks en deelt die graag met jou! Shapen voor dummies is nog nooit zo makkelijk geweest. Lees verder voor alle do's tijdens het shapen van je gezicht.

Tijdens een PUPA event heeft Girlscene's Danique geleerd hoe je het gezicht meer vorm geeft door te shapen, net zoals Kim Kardashian doet. Met behulp van PUPA producten creëerde Danique binnen no time een mooie maar natuurlijke look die haar vormen nog beter laten uitkomen!

Wat is shapen?
Door gebruik te maken van licht en donker creëer je diepte in het gezicht. Vergelijk het met tekenen of schilderen! Tijdens het make-uppen kun je dit ook toepassen door bijvoorbeeld een lichte, normale en donkere foundationkleur te gebruiken. Hiermee geef je het gezicht meer vorm, waardoor je bijvoorbeeld de illusie wekt dat je neus slanker is of je kin net iets puntiger is. Vaak gebruiken meiden de shape-techniek om hun jukbeenderen goed uit te laten komen en hun voorhoofd minder groot te laten lijken. It's all possible

Wat heb je nodig?
Als je wil shapen als een pro werk je met foundation of concealer in drie verschillende tinten. Wanneer je voor de snel-snel optie kiest kun je ook poeder producten gebruiken zoals contourpoeder of bronzer en highlighter. Het meest natuurlijke resultaat krijg je als je foundation gebruikt, omdat dit een natuurlijke look geeft. Concealer zie je vaak beter op de huid liggen en met poeder moet je oppassen dat je niet te veel gebruikt. Tot slot geef je het gezicht meer kleur door een blusher aan te brengen op de wangen. 

Stap 1: primer
Om deze (avond)look te maken moet de basis goed zijn. Na het aanbrengen van een dagcrème is het dus aan te raden om een primer te gebruiken die de huid glad maakt. Hierdoor blijven de producten die je er overheen aanbrengt beter zitten.

Stap 2: foundation
De volgende stap is foundation. Met foundation egaliseer je onzuiverheden en rode plekjes waardoor je huid er net iets beter uitziet. Kies de goede foundationkleur voor jouw huidskleur en als het kan het liefst één met een matte finish. 

Stap 3: schaduw
Nu begint het echte werk! Gebruik een donkere foundation of concealer over de foundation om schaduwen te vormen. In de Kim Kardashian afbeelding hierboven zie je waar je de schaduw aanbrengt. De beste plekken hiervoor zijn: de slapen, onder de jukbeenderen, langs de neusbrug en naast de kin. Ook grotere neusgaten kun je 'vervormen' met make-up. Breng een beetje van de donkere foundation of concealer rondom de neusgaten aan. Vergeet niet om later schaduw aan te brengen in de arcadeboog van het oog.

Het aanbrengen gaat in principe prima met je vingers, maar het is nog makkelijker om een kwast met stijve haren te gebruiken. Kies het liefst voor een variant met synthetische haren omdat dit met crème producten beter werkt. Voor je neus is het beter om een kleinere (oogschaduw)kwast te gebruiken.

Stap 4: licht
Voordat je de schaduwen vervaagt en poeder aanbrengt is het belangrijk om nu met licht te werken. Hiervoor gebruik je een foundation of concealer die minimaal één tot twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Dit breng je aan op plekken die je naar voren wil halen, zoals de jukbeenderen en het wenkbrauwbot. Vervolgens licht je het midden van de kin, tussen de wenkbrauwen, de huid onder de ogen en de neusbrug op. Vergeet niet het cupidoboogje boven de lip zodat je lippen voller lijken.

Voor de echte Kim K. look breng je de foundation/concealer onder de ogen aan in een V-vorm. Dat is van de binnenste ooghoek naar beneden tot de neusvleugel en vervolgens schuin omhoog over de jukbeenderen et voilà: killer jukbeenderen!

Stap 5: vervagen
Op dit moment zie je er een beetje gek uit. Tijd om alles te vervagen! Pak een lichtvochtige spons of een contourkwast en begin met de donkere kleuren. Omdat je crème op crème (of nat op nat) hebt aangebracht is het eenvoudig om de kleur samen te laten smelten met de foundation. Nadat je de donkere kleuren vervaagt ga je aan de slag met de lichtere delen. 

Stap 6: poeder
Als het eenmaal mooi geblend is moet je niet vergeten om alles te fixeren met een poeder. Zeker als je wil dat het uren blijft zitten! Poeder zorgt ervoor dat make-up op z'n plaatst blijft zitten wat vooral belangrijk is als je met foundation en/of concealer werkt.

Stap 7: blush
Ook blush helpt om je gezicht te shapen. In dit artikel lees je daar alles over! Tijdens de shape masterclass gebruikt Danique PUPA Like a Doll Luminys blush. 

Stap 8: intensiveren
Tot slot een optionele stap: intensiveren van de verschillende kleuren op je gezicht. Zet de schaduwen extra aan met bronzer en kies voor een highlighter op de plekken die je naar voren wil brengen, zoals op de jukbeenderen, de neusbrug en onder de wenkbrauwen. Danique gebruikt hiervoor PUPA Luminys Baked All Over. 

Bron: iStock

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

27 reacties

 • 5 jaar geleden TryingToBeMyself

  Poeh wat een gedoe haha, ik hou het gewoon naturel.

 • 5 jaar geleden peace and flowers

  Why faken? Gewoon je naturel gezicht aanhouden is het beste. No lies, no disappointments.

 • 5 jaar geleden Thegoodlife<3

  aint nobody got time for that

 • 5 jaar geleden GOLDEN_VIBES

  teskeeee punt nl

 • 5 jaar geleden avalon

  ik durf het zelf niet aan maar het ziet er wel mooi uit, ik ben bang dat ikzelf teveel van het goede doe.

 • 5 jaar geleden LouelliRebelli

  Teveel van het 'goede'

 • 5 jaar geleden Perronita

  Lijkt wel een stappenplan voor een kleurplaat laughing7. Vind het wel mooi, maar totaal geen geduld voor.

 • 5 jaar geleden Bettiepage

  Het valt echt zo enorm op als je je gezicht geshapet hebt.

 • 5 jaar geleden jeweethetwel

  Ik shape ook mijn gezicht maar dan alleen met countour en lightning op mijn wangen en jukbeenderen. Mijn tip: Leg een lang stokje of een makeupborsteltje op je want en zoek je jukbeen, daar moet je het contouren aanbrengen. Voor lightning doe ik een klein stukje van mijn voorhoofd, want ik heb een nogal groot voorhoofd dus doe ik niet zo'n groot stuk. Als je een heel klein voorhoofd hebt kun je hem wat verder aanbrengen zodat hij iets groter lijkt. Ook je wallen en de appels van je wangen moet je oplichten

 • 5 jaar geleden badgarlriri

  Hey zouden jullie me blog over seksueel gedrag op het werk willen lezen en jullie mening ervan willen geven groetjes

 • 5 jaar geleden jedolwinine

  Goed artikel!

 • 5 jaar geleden Truelife

  Ik zou het heel graag willen uitproberen, alleen moet eerst de spullen die ervoor nodig zijn gaan kopen.

 • 5 jaar geleden Hester

  Ik shape nooit maar het lijkt me wel heel leuk om het een keer zo hardcore te doen of dat in elk geval onder de knie te krijgen!

 • 5 jaar geleden Blondine

  Ik vind de kin te duidelijk gecontoured bij Danique op de foto, maar goede tips! Nog een tipje: houd het natuurlijk Contouren moet niet obvious zijn. Ik doe zelf ook altijd lichtjes contouren en je merkt echt verschil

 • 5 jaar geleden Maaike

  Super artikel trouwens

 • 5 jaar geleden Maaike

  Waarom hebben de mensen de laatste tijd zo'n kritiek?! Ik vind het echt heel erg irritant. Kijk als je nou een paar tips had (wat sommige anderen gelukkig wel doen) kan de redactie daar nog wat aan doen maar dit slaat gwn nergens op.. Als je Zoveel problemen hebt, dan open je de pagina toch niet? Ik denk dat deze tips om te shapen bedoelt zijn voor de mensen die dit nog niet wisten of het moeilijk vinden, dat kunnen jullie toch ook wel bedenken?? Niks persoonlijks voor de mensen, maar ik vind het een beetje jammer, waarom zo negatief?

 • 5 jaar geleden Atosenzosja

  Ik ben nogal een noob rondom make-up, maar is het niet zo dat je -net als met blush- ook een beetje naar je gezichtsvorm moet kijken?

 • 5 jaar geleden AudreyMaiden

  Dat stuk over de lichte concealer klopt niet. Kim, en vele andere beautybloggers/visagisten gebruiken een witte cocealer ipv 2 tinten lichter dan je eigen huidskleur. Ik denk dat met 2 tinten lichter, het effect niet zo opvalt.

 • 5 jaar geleden deadstar

  Ik doe het zelf ook, maar ik vind het onprofessioneel staan als je in een artikel Engels en Nederlands door elkaar gooit. Shapen is geen Nederlands woord. Ook geen Engels woord.

 • 5 jaar geleden MyShoesAreMarried

  Fijn artikel, alleen ik vind dat er bij dit soort artikels wel meer dan 2 foto's moeten zijn, 4 ofzo.

 • 5 jaar geleden Applebee

  Waar komt die ananas trui vandaan? echt suuuuuper leuk!

 • 5 jaar geleden Sugarcube

  Wow ik weet dit allang. En dat jullie er nu pas achter komen is op z'n zachtst gezegd echt raar.

 • 5 jaar geleden Jadi

  - reactie is niet meer relevant -

 • 5 jaar geleden Jana

  Ik vind de foto's van voor en na niet heel relevant. Het verschil in kwaliteit is te groot, en op de tweede foto hou je hoofd schuin. Zo lijkt je gezicht al op zichzelf slanker. Misschien een tip voor in de toekomst, als je iets wilt uit testen, laat dan alles het zelfde op een ding na. In dit geval de bronzer.

 • 5 jaar geleden Danique - hoofdredacteur Girlscene (redactie)

  @Rosario: Van Pupa! Ik ga even navragen welke kleur dit is

 • 5 jaar geleden CL

  De makeup van Danique is hier echt heel mooi! Welke lipstick heeft zij hier op? Of weet iemand er een die hier op lijkt?

 1. 1