Lifestyle

18 bespaartips voor de zomer

Eén drankje, bittergarnituur en ehhh... vooruit, nog een drankje. In de zomer pakken we het liefst elke dag een terrasje, maar we gaan ook graag alle festivals af en dan moeten we nog op vakantie gaan. Allemaal leuke activiteiten voor ons, maar minder goed voor de portemonnee. Voor je het weet ben je door je geld heen! Om te voorkomen dat je blut bent aan het begin van het nieuwe schooljaar, hebben wij wat bespaartips voor je op een rij gezet. Lees je mee? 

Elk jaar verheugen we ons op de zomer, maar dit seizoen is iets minder leuk voor onze portemonnee. Op de bank zitten met een kop thee is er niet meer bij (tenminste, niet meer zo vaak), met het warme weer zijn we buiten en het liefst doen we dan wat leuks. Van picknicks en terrasjes tot festivals en dagjes strand... Het kost al gauw bakken met geld. Omdat het zonde is om het nieuwe schooljaar blut te beginnen hebben we een aantal tips op een rij gezet om te besparen.


Bron

1. Voordat je meer dan 40 euro uitgeeft aan een groot festival, kijk dan ook eens naar festivals die gratis zijn. Jaarlijks worden er meer dan 100 gratis festivals georganiseerd, het is zeker de moeite om even te kijken of er binnenkort een gratis festival bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Op festivalinfo.nl staan alle festivals op een rijtje, ook alle gratis festivals! 

2. Neem een dopje mee naar een festival. Ze halen de dopjes er altijd af zodat je het flesje wel snel leeg moet drinken en binnen no time weer een nieuw flesje moet kopen. Als je zelf een dopje meeneemt, heb je dit probleem niet meer.

3. In de zomer zitten we graag op terrasjes, maar de kosten kunnen behoorlijk oplopen als je er een tijdje zit. Vooral als je een drankje doet in het centrum, dan betaal je de hoofdprijs voor je tosti en ice tea. Ga daarom eens naar een tentje buiten het centrum. Super leuk om eens in een andere omgeving te zijn en die tosti is daar een stuk goedkoper! 

4. Een dagje strand of een picknick? Haal je eten en drinken niet af, maar ga eerst eens naar de Lidl of Jumbo om je eten en drinken te kopen. Zo ben je veel voordeliger uit en heb je voor vijf euro alles wat je nodig hebt, in plaats van dat je voor dat geld alleen een patatje krijgt.

5. Voordat je bakken met geld uitgeeft in het park of op het strand, bedenk je dan ook dat je veel plezier kan hebben in je eigen huis. Tover je tuin om tot een chill paradijs met veel kleden en kussens. Nodig al je vriendinnen uit, zo kunnen jullie de kosten van ijsjes en drinken ook nog eens splitten. Ook leuk: als de avond valt dan kunnen jullie een movie night houden in de buitenlucht! 

6. Je kunt natuurlijk naar een zwembad gaan voor een frisse duik, maar er zijn genoeg meertjes waar je in kunt zwemmen. Dat scheelt weer entreegeld! 

7. Ben je student? Neem je studentenkaart overal mee naartoe! Je kan vaak studentenkorting krijgen en het zou zonde zijn als je die mis zou lopen, toch? 

8. Word lid van de bibliotheek en huur boeken in plaats van dat je jouw stapel boeken voor de vakantie allemaal koopt. Je kunt ook vragen of je een paar boeken van vrienden of familie mag lenen. 

9. Maak zelf ijsjes met aanmaaklimonade of gebruik één van deze recepten

10. De zomer is perfect om je eigen kruiden en groente te kweken. Geen zin in groene vingers? Koop dan groente en fruit van het seizoen, dat is een stuk goedkoper.

11. Met warm weer is de verwarming overbodig. Gun je verwarming ook zomervakantie en zet 'm op zomerstand. Zo slaat de kachel niet meteen aan als het een keer een beetje kouder is, bijvoorbeeld 's ochtends. Zo kun je tot 21% besparen in je energieverbruik!

12. Het is zomer, er is geen excuus meer waarom je niet zou kunnen fietsen of kunnen lopen. Laat de auto staan, laat het openbaar vervoer voor wat het is... Fietsen en lopen is gratis!

13. Nu de zon vaak schijnt en het minder vaak regent, kun je prima buiten sporten. Dat sportschoolabonnement is dus eigenlijk overbodig en bovendien een grote kostenpost terwijl je er waarschijnlijk nauwelijks gebruik van maakt! Die 30 euro kun je beter besteden aan ijsjes op vakantie, toch? ;-) 

14. Bespaar energie om je kleding in de zon te laten drogen, in plaats van om ze in de droger te doen. 

15. Zorg dat je kamer zo koel mogelijk blijft overdag, zodat het 's avonds niet zo warm is als je moet slapen. Houd je gordijnen dicht zodat de zon je kamer niet kan opwarmen en sluit je ramen als het buiten warmer is dan binnen. Zo hoef je 's avonds niet in de weer met ventilators of airco en dat bespaart in je energierekening. 

16. Ga je op vakantie? Kijk dan of écht alles uit is en voorkom 'sluipgebruik'. Haal bijvoorbeeld alle stekkers uit de stopcontacten.

17. Heb jij eigenlijk geen idee hoeveel geld je per maand verdient en uitgeeft? De zomer is hét moment om je geldzaken op een rijtje te zetten. Het excuus 'maar ik heb nog huiswerk' kan nu niet gebruikt worden. B.O.E.G. (deze website staat voor 'Baas Over Eigen Geld' en helpt je om slimmer om te gaan met je geld) heeft een super handig plan ontworpen waarmee je makkelijk jouw inkomsten en uitgaven op een rij kunt zetten en waar je ook nog doelen mee kunt stellen! Voor je het weer is die zomervakantie in Griekenland geregeld of is die bikini van jou.
Je kunt jouw Boegplan hier maken.

18. Als je op vakantie gaat, dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Dit kost je per maand een paar euro en kan je veel geldzorgen besparen. Gestolen spullen of een hoge ziekenhuisrekening kun je waarschijnlijk niet zomaar vergoeden en daarom is een reisverzekering handig. Als je meer dan twee keer per jaar op vakantie gaat dan is het aan te raden om een doorlopende verzekering af te sluiten, maar je kunt ook een kortlopende reisverzekering afsluiten als je maar voor één vakantie verzekerd wil zijn. Een (goedkope) reisverzekering kun je hier afsluiten.


Bron

Kun je nog meer tips gebruiken om zo goedkoop mogelijk de zomer door te komen? Via deze link vind je nog veel meer tips!

Welke tip ga jij gebruiken? Heb jij nog een tip om te besparen in de zomer?

*Dit artikel is in samenwerking met Rabobank

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved