Lifestyle

Geniet meer van het dagelijks leven ♥

18

Je gaat vrijwel elke dag naar school en moet daarnaast in het weekend ook nog eens werken om jezelf te kunnen blijven voorzien met een salaris aan het eind van elke maand. Bij thuiskomst merk je echter dat je volledig bent uitgebrand van al dat heen en weer gereis en al dat leren en werken. Je ploft neer op de bank en beseft dat je meer wil gaan genieten van het dagelijks leven, ook van de kleine dingetjes. Girlscene heeft hierop het antwoord!

Het leven zit vol geluksmomentjes en het is dan ook zo leuk als je daarvan meer kunt genieten. Daarom zet Girlscene een aantal tips voor je op een rij, zodat ook jij meer kunt genieten van je dagelijks leven. Ben je er klaar voor? 


Bron

♥ Benadruk de positieve punten
Je gedachte kan je enorm in de weg staan. Ga niet opsommen wat je nog niet hebt, maar juist wat je wel hebt. Benadruk dus de positieve punten in je leven, maak bijvoorbeeld een lijstje waarop je zet: je vrienden en vriendinnen bij wie je je hart kunt luchten, je familie die zielsveel van je houdt, je baantje, je studentenkamer met huisgenoten, de studie die je volgt en ga zo maar door. Het is makkelijker om te kijken naar de dingen die je (nog) niet hebt, maar het maakt je ook somberder. Wees blij met de dingen die je wel hebt, want dat is genoeg. 

♥ Neem dingen beter in je op
Stel je beste vriend zegt dat hij het fijn vindt dat jij in zijn leven bent, waardeer dit dan extra veel. Niet alleen omdat een jongen minder vaak zijn gevoelens uit, maar ook omdat het iets positiefs is over jou. Omdat je te horen krijgt dat je belangrijk bent voor iemand. Neem dit in je op en draag het altijd bij je.

♥ Waardeer de kleine dingetjes
Geeft iemand je voorrang bij het oversteken terwijl je eigenlijk geen voorrang hebt? Bedank diegene dan met een glimlach of met een handje omhoog zoals iedereen heeft geleerd. Waardeer het als iemand iets aardigs voor jou doet, want helaas doet niet iedereen dat meer dagelijks. 

♥ Geef en neem
In het leven gaat het ook om 'geven en nemen'. Stapt er een oude vrouw de tram in en is er geen plek meer om te zitten? Geef haar dan jouw plekje en je zult zien dat wat jij geeft wordt gewaardeerd. Vooral de glimlach van de vrouw zal je veel goed doen. Help bijvoorbeeld iemand met oversteken, raap iemands boodschappen op wanneer hij of zij het laat vallen of geef iemand voorrang. Je merkt dan ook dat je daarna met een goed gevoel doorgaat met je eigen leven. 

♥ Doen in plaats van denken
Als je veel tijd hebt ga je nou eenmaal veel nadenken en dat laatste kan soms slecht voor je zijn, want teveel nadenken zorgt ervoor dat je gaat kijken naar de minder goede punten in je leven. Natuurlijk is het goed om ook eens te kijken naar wat er momenteel minder goed gaat, maar sla er niet in door. Besteed er niet teveel aandacht aan, want dat maakt je leven onnodig moeilijker en zwaarder. Ga in plaats van denken zoveel mogelijk doen! Zet even die gedachten uit en ga langs je vriendin voor een kopje koffie, of stap op de fiets en ontdek nieuwe, schattige straatjes in je eigen stad.

♥ Bekijk problemen van een andere kant
Het is natuurlijk nooit leuk om met een probleem te kampen waar je niet goed uitkomt, maar probeer het eens van een andere kant te zien. Bekijk je probleem als toeschouwer, waardoor je je probleem vanuit een objectieve kant kunt bekijken en je het niet meer 24/7 met je meedraagt, maar het juist makkelijker van je af kunt zetten. 


Bron

♥ Geniet van de natuur
Als de zon schijnt merk je al snel aan jezelf dat je veel blijer bent. Dus als de zon buiten schijnt moet je jezelf eigenlijk even verplichten om daarvan te genieten. Ook al heb je er misschien geen tijd voor, want niets is zo fijn als die warme zonnestralen die in je gezicht schijnen. Of kijk naar de sterrenhemel tijdens een heldere avondlucht, zet een zweverig muziekje op, adem diep in en kijken maar. Misschien dat je dan zelfs nog een vallende ster voorbij ziet schieten en een wens kunt doen!

♥ Verleden, heden en toekomst
Het klinkt misschien moeilijk, maar laat het verleden en de toekomst voor wat het is. Het verleden is namelijk al gebeurd en iets waar je niks meer aan kunt veranderen. Accepteer de dingen die je dus al hebt meegemaakt en laat het verder rusten.

Natuurlijk is het leuk om te dromen over de toekomstige dingen die je gaat meemaken, zoals hoe je toekomstige vriendje eruit gaat zien bijvoorbeeld, maar uiteindelijk heeft niemand controle over de toekomst en kun je het maar beter op je af laten komen. Leef daarom juist in het nu! Dit maakt het leven zoveel makkelijker en leuker. Dromen over je toekomst mag altijd, maar probeer er geen controle te houden op iets waarover je geen controle kunt hebben.

♥ Bucketlist
Ondanks dat je in het 'nu' kunt leven en niet teveel moet nadenken, is het wel leuk om te dromen over de dingen die je graag zou willen doen. Bijvoorbeeld een fotografiecursus, of pianoles. Hier kun je namelijk wel controle over hebben. Maak dus een lijstje met de dingen die je wil doen en ga dit ook doen. Streep het vervolgens van je bucketlist af en denk terug aan dat ene geluksmoment!

♥ Kijk bewust om je heen
Als je onderweg bent naar school lees je misschien een boek of luister je naar muziek terwijl je uit het raam staart. Maar in plaats van dat je helemaal verdrinkt in je eigen gedachten, kun je eens rechtop gaan zitten, je muziek uitdoen en alles bewust in je opnemen. Luister bijvoorbeeld stiekem mee naar de gesprekken van degenen tegenover je, misschien dat je dan zelfs mee kunt praten als je het gesprek interessant vindt. Of als je op de bus staat te wachten kun je, in plaats van naar de grond te staren, juist omhoog kijken en bewust in je opnemen wie er voorbij lopen, wat je in je omgeving waarneemt en daaraan weer positieve gedachten koppelen. Zoals dat ene meisje dat naast je staat, een meisje met mooi haar en mooie ogen, waardoor je het bijna tegen haar zou willen zeggen. Neem het leven om je heen bewust in je op en geniet van alles wat je ziet, hoort en voelt. 

♥ Verveling is een luxe
Heb je daadwerkelijk niks te doen op een dag en verveel je je dood? Geniet hier dan van, want verveling is een luxe en zeg dit ook tegen jezelf als je zo'n dag hebt!

♥ Geniet van het geluk van anderen
Niets is leuker dan het zien van het geluk van je familie en vrienden of vriendinnen. Zie je ze glimlachen? Kijk er dan naar, neem het in je op en geniet van het geluk dat zij je laten zien. Het geluk van anderen geeft jou namelijk ook weer een stukje geluk. 

♥ Last but not least: musica
Een leven zonder muziek is eigenlijk een leven zonder eten, want muziek kan jou zoveel goed doen. Ga je een stukje fietsen door het bos? Zet dan een feel good nummer op en zing mee terwijl je in het zonnetje door het woud fietst. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Bring it on!

Hoe geniet jij meer van het dagelijks leven? 
Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
58 meiden hebben deze blog geloved