Food

10x net even anders-milkshakes

Hmmm, met het lekkere weer heb je vast wel zin in een koud drankje. Wat dacht je van een zelfgemaakte milkshake? Je hoeft heus niet naar de McDonald's om een milkshake te halen, want het is zo eenvoudig om er zelf één in elkaar te flansen! Pak je blender er maar bij en let's get started met de volgende tien net even anders-milkshakes.


bron

Toasted Marshmallow
2 personen

Ingrediënten
8 marshmallows
1 pint vanille ijs
60 ml melk 
1 theelepel vanille extract
snufje zout

Rooster de marshmallows totdat ze bruin zijn. Meng zes van de acht marshmallows met de overige ingrediënten in de blender en gebruik de laatste twee marshmallows als garnering.

Limoen
2 personen

Ingrediënten
1 pint vanille ijs
120 ml melk
6 limoenen: schil en sap

Als je echt toe bent aan verfrissing moet je de limoen milkshake proberen. Maak de zes limoenen goed schoon en rasp de schil. Pers de limoenen vervolgens uit en meng dit alles samen met 120 ml melk en een pint vanille ijs.

Piña colada
2 personen

Ingrediënten
1 pint vanille ijs
1 cup (240 ml) ananas stukken
1 eetlepel kokoscrème
Optioneel: 50 ml dark rum

Het voorbereiden begint bij de ananas. Als je lui bent raden we aan om voorgesneden ananas stukken te gebruiken om zo veel tijd en moeite te besparen. Blend de ananas samen met vanille ijs en kokoscrème en gebruik eventueel een bruine rum als je daar zin in hebt.

Banaan-amandel
4 personen

Ingrediënten
2 bananen
0,5 liter sojamelk
2 eetlepels honing
handje amandelen

Eén van de eenvoudigste recepten is deze banaan-amandel milkshake. Je hoeft alleen alles in de blender te gooien en te wachten totdat alles een geheel is geworden. 

Avocado
4 personen

Ingrediënten
2 avocado's
350 cl melk
350 cl ijs
halve citroen

Pak twee rijpe avocado's en lepel het vruchtvlees eruit. Vervolgens gooi je dit in de blender samen met melk, (vanille) ijs en het sap van een halve citroen. Even blenden en klaar! 

Avocado-chocolade
2 personen

Ingrediënten
1 avocado
240 ml chocolade ijs
120 ml melk
3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
3 eetlepels suiker
2 eetlepels chocolate chips
1 eetlepel vanille extract

Kies wederom voor een rijpe avocado en haal het vruchtvlees eruit. Meng dit samen met de overige ingrediënten in de blender totdat het een structuur heeft die jou goed bevalt. 


bron

Kokos-banaan
2 personen

Ingrediënten
300 ml kokoswater
5 eetlepels kokosvlokken (of gerapte kokos)
1 banaan
Optioneel: ijsblokjes

Wil je liever een gezonde milkshake à la I Love Health? Ga dan voor kokos-banaan! Je hoeft alleen kokoswater, kokosvlokken of geraspte kokos en een banaan in de blender te doen. Als je een extra dikke en koude milkshake wil is het aan te raden om ijsblokjes toe te voegen en een bevroren banaan te gebruiken.

Bieten-framboos
2 personen

Ingrediënten
2 kleine gekookte bieten
2 bollen vanille ijs
250 ml melk
handje frambozen
halve citroen

De bieten-framboos milkshake is lekker én goed voor de huid. Kook twee kleine bieten en laat het afkoelen. Snijd het daarna in stukken en gooi het samen met de andere ingrediënten en het sap van een halve citroen in de blender. 

Brownie
1 persoon

Ingrediënten
40 gram brownies
40 dl volle melk
2 bollen vanille ijs

Als je een chocoholic bent is de brownie milkshake iets voor jou. Verkruimel 40 gram brownie en mix het samen met 40 dl volle melk en 2 bolletjes vanille ijs. Blend, blend, blend en enjoy!

Kersen (met alcohol)
2 personen

Ingrediënten
300 ml karnemelk
2 bollen vanille ijs
2 cl kersenbrandenwijn
150 gram zoete pitloze kersen (uit pot) 
schepje suiker
2 eetlepels stijfgeklopte room
citroenmelisse

Laat de kersen uitlekken voordat je het in de blender stopt met de brandenwijn, suiker en 100 ml karnemelk. Het doel is om de kersen goed te pureren. Daarna mag de rest van de karnemelk erbij. Verdeel het mengsel over twee glazen en maak het af met een toefje room en citroenmelisse. 

Welke milkshakes ga jij maken? Wat is jouw favoriete smaak?
Pin je favoriete milkshake in Pinbook

Bron: foodnetwork, mijnreceptenboek, ilovehealth

Must reads 👀