Fashion

10 outfit tips voor een zomerse dag

Woehoe! De zon schijnt, je bent vrij en je hebt dus nul verplichtingen. Je trommelt je vriendinnen op en bent klaar om een hele dag op stap te gaan. Varen op het water, picknicken op een groot kleed met een mand vol eten, muziekje aan en 's avonds door naar een restaurant om gezellig met iedereen de dag af te sluiten. Maar wat trek je aan? Girlscene geeft tips!


Jasje: Zara | Top: H&M | Broek: Forever 21 | Schoenen: Taylor Swift for Keds | Armband: Mango

Stel dat je een hele dag op stap bent en dus 's ochtends vroeg weggaat en 's avonds laat pas thuiskomt. Wat voor outfit trek je dan aan? Goede vraag! Want je wil het natuurlijk niet te warm hebben in het zonnetje, maar tegelijkertijd moet je voorbereid zijn op de koele avond. Girlscene's Renée stapte de boot in en zet voor je op een rij welke outfit ideeën perfect zijn voor zo'n lange zomerse dag. 

1. Denim
Zomer en denim is een prima combinatie, mits het niet 35 graden is buiten! Kies voor denim shorts of jeans afhankelijk van het weer en wat je gaat doen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een korte short, maar dat is niet erg gepast als je na je dag uit nog naar een restaurant gaat. Andere opties zijn de bermuda lengte (tot boven de knie) of de lange jeans die je bij de enkels oprolt als je gaat pootje baden. 

2. T-shirt of top
Vanzelfsprekend trek je natuurlijk een een T-shirt of topje aan als je een broek draagt. 😉 Crop tops zijn ideaal voor de zomer en bovendien is het luchtig zodat je het niet snel warm hebt. Een T-shirt is conservatiever als je 's avonds nog plannen hebt omdat je schouders bedekt zijn, maar een topje is minder warm.

3. Jasje
Neem altijd een jasje mee, want zodra de zon zakt wordt het buiten een stuk koeler en frisser. Een witte korte jas is perfect om je outfit om te toveren van day to night. Kies een strakker model dat mooi getailleerd is.

4. Schoenen
Zoek de juiste schoenen voor de juiste gelegenheid. Een dag varen op het water met een paar teenslippers aan je voeten is bijvoorbeeld niet zo'n succes, dus neem liever een paar zomerse sandalen of canvas schoenen zoals Keds mee. Deze schoenen verlies je niet zodra je in en uit de boot stapt en zodra je voet aan wal zet zie je er alsnog fashionable uit. Bovendien kun je prima met je blote voeten in je Keds zonder heel warme voeten te krijgen.

5. Playsuit
Vermijd jurkjes en draag een playsuit! Je benen en armen krijgen dan alsnog een kleurtje door de zon, maar je hoeft je geen zorgen te maken of je jurk in je onderbroek zit of dat de jurk ineens opwaait. 😉 Een playsuit is veilig, modieus en niet te warm. Een goed kledingstuk dat zowel geschikt is voor overdag als avond! 

6. Maxi-rok
Ga je overdag ergens relaxen en ga je daarna ergens heen waar je er netjes uit moet zien? Laat de denim broek dan links liggen en kies voor een maxi-rok. Zo'n rok is iets netter dan een broek en geeft je  's avonds iets meer warmte zodra het afkoelt. Wil je er niet te conservatief uitzien? Een strakke rok met een split geeft je meer pit en edge

7. Overall
De overall is helemaal terug en hét kledingstuk voor meiden die een actieve dag gepland hebben. In combinatie met een (crop) top is een overall in de zomer niet te warm en heb je niet het probleem dat iemand tegen je onderbroek aankijkt. 


Gek op Renée's sneakers? Je kunt het paar (en meer Keds sneakers) bestellen bij Omoda, klik hier
 

8. Kimono
Laagjes zijn belangrijk als je van plan bent om naar huis te gaan als het buiten al donker is. Een kimono is momenteel één van de trend items die erg populair is. Sla je kimono om als je het koud krijgt, gebruik het als dekentje of vouw het op in je tas als je het warm hebt. Het neemt namelijk weinig ruimte in beslag in tegenstelling tot een zomer- of spijkerjas. 

9. Zwierige stoffen
Zwierige stoffen en kledingstukken van natuurlijk materiaal zorgen ervoor dat je minder zweet gedurende de dag. Onthoud dat bij een strakke top of T-shirt een losse onderkant zoals een maxi-rok goed staat en vice versa. Draag je een strakkere broek? Combineer het dan met een wijdere top. 

10. Accessoires
Je hoeft niet per se dure kleding te dragen om er modieus uit te zien. Een basic outfit maak je namelijk een stuk interessanter als je er goede accessoires bij kiest! Knoop verschillende armbanden om je pols, draag een opvallende ketting en zet een zonnebril op je neus et voilà… je outfit is af! 

In wat voor outfit spendeer jij lange zomerdagen? Heb je nog meer tips?

*Dit is een gesponsord artikel