Fashion

De ultieme festivallook

Deze vrijdag gaan we ontleden. Nu horen we je denken, ontleden als in de zin van biologie of Nederlands? Nee, vandaag gaan we heel modieus de festivallook ontleden. Want wat zijn precies de key items van een festivallook en waar kun je deze shoppen? Je leest het in dit fashionable artikel van Fashionscene!

Het festivalseizoen is begonnen! Ieder weekend vinden er nu festivals plaats in heel Nederland. Heel erg leuk vinden wij, maar we staan ook vaak voor een dilemma: want wat moeten we nu weer aan? Helemaal met het Nederlandse onvoorspelbare weer is dat soms lastig. Daarom laten we je verschillende items en stijlen zien die je kunt dragen naar een Nederlands festival en raken we vooral geïnspireerd door buitenlandse festivals als Coachella en Glastonbury. Stijlinspiratie halen we ook vooral van blogs en celebs, kijk je mee?


Bron

Crop top
De crop top is hot! Bij iedere blogger zien we wel een variant voorbij komen en de winkels hangen er vol mee. Dat je niet veel hoeft te betalen voor zo’n klein stukje stof bewijzen winkelketens als H&M, Forever21 (waar heel veel fijne festivalitems te shoppen zijn) en Primark. Meer inspiratie over hoe je de crop top kunt dragen in het dagelijks leven lees je hier. De crop top is ideaal voor een zomerse festivaldag, maar helaas iets minder geschikt voor een Nederlandse rainy day, tenzij je er een fijn jasje over draagt.


Bron

Bron

Kimono
Een ander hot item is absoluut de kimono. Echt een fijn bohemian item en ideaal voor als het zonnig is, maar toch iets frisjes. Kies voor een variant met een aztec of bloemen-print en franjes om je look net iets extra’s te geven. Onder andere Kendall Jenner koos voor een kimono op Coachella en vele bloggers kiezen voor een lange kimono. 


Bron

Flower Crown 
Dat we niet meer om de flower crown heen kunnen is een feit. Vorige zomer was deze bloemenkrans upcoming, maar dit seizoen is de flower crown het helemaal. Groot met opvallende bloemen, of klein met madeliefjes. Flower crowns kun je krijgen voor een fijn prijsje of zelf maken met nepbloemen.


BronBron

Prints 
‘Prints’ is natuurlijk een ruim begrip want er zijn ontelbaar veel prints. Opvallend is wel dat we op festivals veel aztec, tropische- en bloemenprints terug zien. Soms als eyecatcher en soms gemixt en gematcht. Een item met een printje zorgt ervoor dat je outfit verder niet veel nodig heeft, combineer bijvoorbeeld een geprint jasje met een wit hempje eronder en draag daarbij een geraffeld shortje. Ook is een jas of broek met print een ideaal item voor een rainy day.  


Bron

Bron

Espadrilles 
Net zoals de flower crown was dit fijne schoentje vorige zomer upcoming. Maar ook nu ligt deze overal in de winkels en is het een zomerse variant van de populaire slip-ons. Metallic, met luipaard print of gewoon in één kleur, je kunt het haast in iedere winkel vinden. Wij combineren onze espadrilles graag onder een ripped jeans of destroyed short!  


Bron

Shorts
Op een zonnige festivaldag wil je natuurlijk het liefste een fijn shortje aan. Kies voor een spijkershortje met flink wat rafels, een short met print of een kanten broekje! Ook hipper dan hip voor een festival: een korte tuinbroek!


Bron

Maxidress- skirt 
Maxi-jurken en maxi-rokken zijn ideaal voor een zomerse dag, maar ook zeker voor een wat frissere dag! Voor een zomerse dag kies je voor een maxi-dress gemaakt van een luchtig en dun materiaal of combineer je een maxi-rok met een crop top. Voor een rainy day kies je voor een maxi-rok van een dikkere stof en combineer je hem met een bomberjack of spijkerjasje. Een paar leuke slippertjes eronder of espadrilles and you’re ready to go!

Festivaltasjes 
Niet veel inspiratie voor een festivallook of is het slecht weer en ben je verplicht om je parka aan te doen? Kies dan voor een hip festivaltasje. Fashionscene is fan van de Mochila tassen, maar er zijn ook hele leuke kleurrijke festivaltasjes te krijgen via ASOS &Nelly. Ook leuk: een tas met franjes voor het cowboy/western gevoel!


Bron

Bron

Ook Fashionscene’s Tess is fan van de festivallook en draagt meerdere festival key items. Zo draagt zij een fijne crop top, losse broek met een aztec-print (die ook helemaal festivalproof is) en een spijkerjasje voor een regenachtige dag. Voor een zomerse dag kiest Tess voor een kanten crochet top, spijkergilet en een rugzak met print. Tess maakt haar look af met kleine kettingen die ze over elkaar draagt, dunne ringen en chunky sandals.


Bron

Bron

Meer van Tess haar outfit zien? Neem dan hier snel een kijkje! 
Uiteraard hebben we ook een aantal fijne festivalitems voor je bij elkaar gezocht. Happy festival shopping!


Links & Rechts

Links & Rechts


Links & Rechts

Links & Rechts

Welke items vind jij het leukst om te dragen naar een festival? En hoe combineer jij het? 

Pin je outfit in Pinbook!

Must reads 👀