Lifestyle

10 tips voor een succesvolle onderneming

Heb jij een super goed idee of heb jij een bijzonder talent? Dan zou jij zomaar een jonge ondernemer kunnen worden! That's right, zelfs op een jonge leeftijd kun je een bedrijf hebben. Sterker nog: je zou erg succesvol kunnen worden! Denk maar aan Mark Zuckerberg die Facebook heeft opgericht, of aan Bill Gates die op 20-jarige leeftijd Microsoft oprichtte. Dromen, durven... Doen! Maar niet zonder de nodige tips! Want hoe word je een succesvolle ondernemer? Waar moet je allemaal aan denken? Je leest het hier.


Bron

"Op jonge leeftijd ondernemen, is dat wel zo'n goed idee?" De meeste mensen hebben hun twijfels bij jonge ondernemers, het is veel verstandiger om eerst je school af te maken, te studeren en dan pas te beginnen met werken. Nu zijn wij het hier helemaal niet mee oneens, maar als jij het idee hebt dat jij een goed plan of een talent hebt, waarom zou je er dan niks mee doen? Misschien kun je heel mooie armbandjes maken, of misschien ben jij wel super goed in het maken van computers...

Er zijn heel veel jonge ondernemers die veel succes hebben. Vooral twintigers. Steve Jobs was 21, Bill Gates was 20 en ook Mark Zuckerberg was 20 toen hij zijn bedrijf oprichtte. Hoe komt dat toch? Nou, ten eerste omdat twintigers niets te verliezen hebben. De meeste jonge ondernemers zijn gewend om in goedkope studentenkamers te wonen of zelfs nog bij hun ouders. Ze hebben geen hoge hypotheken of een dure levensstijl, waardoor ze ook niet meteen super veel geld hoeven te verdienen. Ook hebben ze meestal nog geen gezin, waardoor ze bijna al hun tijd kunnen besteden aan hun bedrijfje. Verder hebben twintigers een frisse kijk op de wereld en weten ze wat er speelt. Dus... Zie jij het wel zitten om een jonge ondernemer te worden? Go for it!

"Ga ervoor" is inderdaad wel heel makkelijk gezegd. Want een jonge ondernemer worden doe je natuurlijk niet zomaar. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die we kunnen geven over ondernemen als je jong bent. De gouden tip van Evelien die op 21-jarige leeftijd haar succesvolle bedrijf Cloud Nine oprichtte? ''Mijn gouden tip: maak slim gebruik van social media. Social media is gratis en perfect om meer naamsbekendheid te generen voor je bedrijf. Wees creatief: zelfs als je geen grote marketingbudgeten tot je beschikking hebt kun je leuke campagnes en acties voeren! Tenslotte, zou ik tegen alle meiden die erover nadenken om een eigen zaak te beginnen willen zeggen: gewoon doen, laat je niet gek maken en blijf jezelf verbeteren!'' Het complete interview met Evelien over ondernemen lees je hier.

10 tips voor een succesvolle onderneming:

1. Doe wat je leuk vindt. Volg je passie! De meest succesvolle mensen zijn de business niet in gegaan met het doel dat ze veel geld wilden verdienen, zij zijn gewoon hun passie achterna gegaan en hebben hier hun werk van gemaakt. Bovendien voelt geen één dag als werken als je doet wat je leuk vindt!

2. Think big! Geen idee is te gek en alles is mogelijk. Een écht goed idee is tenslotte een idee dat nog niet eerder is bedacht. Met de juiste mindset kun je erg ver komen!

3. Laat je onzekerheden niet in de weg staan van je succes. Geloof in jezelf!

4. Zet je plan op papier. Een goede truc is om het idee zo kort en scherp mogelijk voor je te krijgen, door een elevator pitch te doen. Je zou je idee in 1 minuut tijdens een ritje in de lift moeten kunnen vertellen. Oefen voor de spiegel: kun jij jouw plan in een paar zinnen vertellen? Als je er 10 minuten voor nodig hebt, is je plan te vaag, of misschien iets te ambitieus. Wees origineel! Feesten organiseren doen heel veel mensen, maar wat maakt die van jou bijzonder? Blogs zijn er miljoenen op internet, maar waarom zouden mensen speciaal jouw blog lezen? Zorg altijd voor een frisse, nieuwe en originele insteek. Meer tips om een succesvol idee op papier te zetten vind je op de website van B.O.E.G. (Baas Over Eigen Geld), kijk op deze pagina.

5. Vind een goede mentor, iemand die je kan begeleiden in je avontuur. Hij of zij kan je tips geven, motiveren en bijsturen waar nodig.

6. Houd rekening met teleurstellingen. Ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Mark Zuckerberg had ook niet vanaf dag één succes, dat heeft tijd nodig. Je zult sowieso teleurgesteld worden en te maken krijgen met tegenslagen. Het is belangrijk dat je niet opgeeft een doorzet, ook al zie je het soms niet meer zitten.

7. Maak gebruik van alle informatie die je kan krijgen. Studeer je? Maak dan gebruik van de informatie die je daar krijgt en pas het toe in je eigen onderneming. Heb je een oom die in (ongeveer) hetzelfde werkveld zit? Vraag hem om advies! Daarnaast staat er natuurlijk oneindig veel informatie op internet, dus trek regelmatig wat tijd uit om alles uit te pluizen.

8. Doe wat met je feedback. Luister naar je klanten of lezers en blijf jezelf verbeteren.

9. Ga slim om met je tijd. Als jonge ondernemer heb je het razend druk, omdat je meestal school combineert met je bedrijfje. Maak gebruik van je agenda en maak to-do-lijstjes. En we weten dat het niet het allerleukste is om te doen, maar maak planningen. Dit zal je veel stress besparen en zo benut je jouw tijd optimaal.

10. Have fun!!! Zorg ervoor dat je plezier hebt in je onderneming, maar zorg ook voor een goede balans in je werk- en privéleven.


Bron

Wil jij een jonge ondernemer worden? Of ben je dat misschien al? Heb jij nog een gouden tip?

*Dit is een gesponsord artikel
Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
28 meiden hebben deze blog geloved