Beauty

How to: blush aanbrengen

Lang geleden plaatste Girlscene al een artikel met video over hoe je blush aanbrengt. Vandaag komen we op het onderwerp terug en gaan we dieper in op kleuren, aanbrengen, technieken, kwasten en meer! Na het lezen van dit artikel weet je welke kleuren jou het beste staan en waar je blush moet aanbrengen op een manier waarbij het je gezichtsvorm complementeert. Lees verder voor alle informatie!

Blush is hét product om een frisse blos op je wangen te creëren. Als je foundation aanbrengt ziet je gezicht er meestal vlak en levenloos uit omdat de make-up de huid egaliseert. Dan komt blush goed van pas om weer wat kleur op je gezicht te krijgen! Natuurlijk heb je niet per se foundation of andere make-up nodig als je blush wil dragen, omdat je je niet per se vast hoeft te houden aan regels. Daarom zijn de volgende tips een handleiding die je kunt volgen als je morgenochtend besluit om je wangen te voorzien van een beetje blush. Laten we beginnen met de kleuren die goed bij je huid passen.


Kleuren
Over het algemeen staat roze goed op een koele huid met rode of roze ondertonen terwijl perziktinten geschikt zijn voor meiden met een warme huid met gele of olijfkleurige ondertonen. Twijfel je tussen de twee kleuren? Ga dan voor roze, omdat dit een jeugdige en frisse uitstraling geeft. 

Voor de bleke huid is een lichte kleur aan te raden. Denk lichtroze en een niet sterk gepigmenteerde perzik tint. Vermijd oranje, omdat dit te fel is. Plum (paarse) kleuren staan mooi in de winter als je een koele huid hebt, maar in de zomer kun je beter voor een roze of perzik kleur gaan. De medium huidskleur komt weg met veel verschillende soorten blush. Denk peachy-pink met eventueel een gouden glans er doorheen, zoals Sleek Rose Gold. Ook hierbij geldt dat je een kleur moet kiezen die bij je ondertoon past. Probeer eens een abrikoos of mauve tint. Tot slot een donkere tot diepe huidskleur. Sterk gepigmenteerde blushes zijn perfect voor jou. Neem eens een kijkje bij het merk BlackUp of swatch blushes in de winkel. Fel tangerine (tegen het rood aan) en rozijn-roze staan mooi op deze huidskleur.

Soorten blush
Net zoals bijna elk make-up product komt blush in verschillende soorten. Denk aan gel, crème, poeder... Wat werkt voor jou hangt af van je huidtype en wat je prettig vindt om aan te brengen. 

Gel- of vloeibare blush komt niet erg vaak voor, maar een paar jaar geleden bracht Essence deze variant wel uit in een collectie. Deze blush is ideaal omdat het lang op de huid blijft liggen. Vooral meiden met een vettere huid hebben hier baat bij, omdat het als het ware als een stain werkt. De moderne variant van deze blush is bijvoorbeeld Benefit Benetint die je ook als lipkleur kan gebruiken. 

Dan heb je ook blushsticks. Die koop je al voor een paar euro bij Essence. De licht plakkerige structuur verandert in een poeder nadat je de kleur blend in de huid. Breng daarom de stick aan op een natte basis zoals foundation of dagcrème en niet over een poeder. Zo'n stick op een laagje poeder werkt namelijk niet prettig en zelfs streperig. Blushsticks zijn heel handig als je vaak onderweg bent of op vakantie gaat, omdat je niet per se een kwast nodig hebt. Een stick werkt het best op een droge tot normale huid.

Poeder blush is de variant die iedereen wel kent. Je brengt het aan met een kwast op je wangen en deze blush is extreem zuinig in gebruik. Poeder blush werkt op ieder huidtype en ziet er het beste uit wanneer je het aanbrengt op een laagje poeder om vlekken te voorkomen. Zoals je misschien wel weet werkt poeder erg goed op een normale tot vette huid en hetzelfde geldt voor poeder blush.

Tot slot heb je crème blush die er mooi uitziet op een droge of oudere huid. Het geeft je een lichte en frisse blos. Wat fijn is aan crème blush is dat het er heel natuurlijk uitziet in tegenstelling tot poeders die je af en toe op de huid ziet liggen. Je klopt crème blush eenvoudig in de huid met je vinger, maar je kunt ook een synthetische blush of stippling kwast gebruiken.


Poeder

Poeder verlengt de houdbaarheid van make-up op je huid. Dus als je blush het tot het einde van de dag moet volhouden is het belangrijk om je gezicht af te poederen. Het is afhankelijk van het type blush dat je gebruikt wanneer je de poeder aanbrengt. Bij alle blushes die niet in poedervorm komen is het belangrijk om na het aanbrengen van de blush te poederen. Als je juist wel een poederblush gebruikt moet je voor de blush poeder aanbrengen. Poeder op poeder hecht beter, waardoor de blush niet gaat vlekken of oneffen eruitziet op je wangen. Et voilà: je blush blijft de hele dag perfect zitten!


Kwasten
Kwasten maken veel verschil als je (poeder) blush aanbrengt. Een kwast waarbij de haren dicht op elkaar staan zorgt dat je blush dekkender aanbrengt. Het tegenovergestelde geldt voor een kwast waarbij de haren verder uit elkaar staan. Bij een felle blush of een blush met goed pigment is de laatste kwast dus een aanrader, terwijl bij elke andere blush een simpele blush kwast voldoet.

Sommige blush kwasten zijn schuin afgesneden (angled) waardoor je makkelijk de vorm van je wang volgt en zelfs vorm aan je gezicht kunt geven. Een rond afgesneden kwast is juist weer goed om kleur aan te brengen op de appels van je wangen. De big round blush kwast is iets voor jou als je grotere wangen hebt. Iemand met een kleiner gezicht kan beter voor de small round blush kwast gaan. 

Gezichtsvormen
Bij iedere gezichtsvorm staat een andere manier van blush aanbrengen goed. Als je een rond gezicht hebt is het namelijk flatterend om je gezicht optisch te verlengen door de blush aan de zijkant van je wangen aan te zetten. Bij een lang gezicht staat het juist mooi door de appeltjes aan te zetten om je gezicht meer rondingen te geven. Hieronder staat per gezichtsvorm welke methode het beste past, maar natuurlijk mag je blush aanbrengen zoals je het zelf mooi vindt.

Ovaal
Breng blush aan op de appel van de wang en vervaag de kleur richting de jukbeenderen.

Rond
Blend de blush in een driehoek vorm van de appel van de wang tot je slapen. Als je dat too much vindt is het aan te raden om de blush onder de jukbeenderen aan te zetten.

Vierkant/Rechthoek
Heb je sterke vormen in je gezicht? Breng de blush dan in een lineaire of rechte, horizontale lijn aan langs je neus, over de appel van je wang en vervolgens door naar buiten.

Hart
Iemand met een hartvormig gezicht komt het beste weg met blush onder de wang om de sterke kaaklijn te benadrukken.

Lang
Werk bij een lang gezicht met horizontale lijnen om de lengte van het gezicht te doorbreken.

Diamant
Leg de nadruk op de onderkant van het gezicht door de blush op je jukbeenderen aan te brengen.


Aanbrengen
Nu je weet welke kleur je goed staat en waar je de blush moet aanbrengen is het tijd om daadwerkelijk wat kleur op je gezicht te krijgen! Bij blush geldt less is more, omdat het lastig is om blush van je gezicht te verwijderen zonder de rest van je gezichtsmake-up te ruïneren. Daarom is het beter om blush in laagjes op te bouwen. Extra aanbrengen gaat altijd in tegenstelling tot de kleur op je wangen te verminderen. Heb je wel te veel aangebracht? Gebruik dan een kwast met een heel klein beetje foundation om het geheel in balans te brengen. 

Er is niet een specifieke techniek van aanbrengen. Het mooiste effect krijg je als je de blush op de huid stipt (met een stippling kwast bijvoorbeeld) en/of met licht ronddraaiende bewegingen waarbij je de kleur vervaagt. Breng de blush niet te laag aan en werk voornamelijk richting je slapen naar buiten om je gezicht te liften. Door ronddraaiende of circulerende bewegingen breng je de kleur egaal en zacht aan. 

Gebruik jij blush? Welke kleur staat jou het mooiste?

Pin je blush in Pinbook

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved