Girlscene test: luxere lipstick en lipgloss

Beauty door Renee

Op de redactie van Girlscene arriveert regelmatig wat luxere producten van verschillende merken. Zo ontvangen we geregeld make-up van onder andere MAC, Smashbox en Sans Soucis. In dit artikel verzamelen we lipproducten zoals lipstick en lipgloss van de luxere merken en testen we het voor je uit. Kijk maar mee voor de swatches, foto's en het eindoordeel! Zijn de producten hun geld waard?


Verschillende producten van Max Factor, Sans Soucis, MAC en Smashbox passeren de revue. Zijn deze lipsticks en lipglossjes hun geld waard? Girlscene's Renée test het voor je uit!


Van links naar rechts: Max Factor Lipfinity in 022 Forever Lolita
Max Factor Lipfinity in 006 Always Delicate
Sans Soucis in Soft Pearls
MAC Lipglass in Bronze Crystal
Sans Soucis in Hot Chocolate
Smashbox Be Legendary in Posy Pink
MAC in Head in the Clouds


Op deze foto draag ik niets op mijn lippen. Op de rest van de foto's draag ik geen mascara. ;-)


MAC Head in the Clouds
Kleur: intens rood met gouden glitter
Finish: semi-mat (frost)
Pigmentatie: goed
Verpakking: de welbekende bullet tube
Prijs: €18

Met een lipstick van MAC zit je altijd goed. Het pigment is, afhankelijk van de finish, altijd goed en de kleur blijft mooi zitten. De verpakking wint niet de prijs voor beste looks, maar MAC lipsticks zijn er om te gebruiken en niet om als decoratie in je badkamer te zetten. Als de frost finish niets voor jou is moet je zeker de lustre of cremesheen lipsticks proberen! Deze specifieke kleur Head in the Clouds staat vooral mooi bij meiden met een warme of diepe huidskleur. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


Sans Soucis Hot Chocolate
Kleur: nude-bruin
Finish: semi-glanzend
Pigmentatie: gemiddeld tot goed
Verpakking: sleek & chique
Prijs: €15,75

Sans Soucis lipsticks glijden als boter over je lippen. Super fijn, maar dat betekent wel dat het minder lang op z'n plek blijft zitten. Hot Chocolate is de perfecte nude kleur voor iemand met een donkere huid. Op de lippen voelt de lipstick aan als een lippenbalsem, dus absoluut niet vervelend!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10


Sans Soucis Soft Pearls
Kleur: milky roze
Finish: semi-glanzend
Pigmentatie: licht tot gemiddeld
Verpakking: sleek & chique
Prijs: €15,75

Wederom brengt de Sans Soucis lipstick prettig aan door de zachte formule. Soft Pearls is een erg lichte kleur die vooral mooi staat bij een blekere huid. Doordat het pigment niet zo sterk is als bij Hot Chocolate is Soft Pearls erg draagbaar, ondanks de opvallende kleur. De houdbaarheid is daarentegen minder dan bij een MAC lipstick.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10


Smashbox Posy Pink
Kleur: milky perzik
Finish: glanzend
Pigmentatie: gemiddeld tot goed
Verpakking: strak, maar mooi
Prijs: €21

De formule van Smashbox lipgloss is echt on point. En daarvoor maakte Smashbox deze gloss! Verwacht wel de dikke structuur van een lipgloss, maar dan zonder het plakkerige gevoel. Eigenlijk voelt het aan als een dikkere lippenbalsem, maar dan met meer glans en beter pigment. Bijna iedereen met een lichte tot medium huidskleur komt weg met Posy Pink, vooral als je een iets warmere ondertoon hebt. Deze lipgloss is vergelijkbaar met de Max Factor lipgloss waar Girlscene enthousiast over is. Posy Pink (en de andere kleuren) hebben echter een betere houdbaarheid, maar ook een hogere prijs. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


MAC Bronze Crystal
Kleur: perzik-bruin
Finish: frost, metallic
Pigmentatie: goed
Verpakking: compact met opvallende blauwe dop
Prijs: €17,50

Bronze Crystal is een typische MAC lipglass (ja, deze lipgloss heet een lipglass). Plakkerig, dik en een goede houdbaarheid op de lippen. Verwacht dat je haren blijven plakken aan je lippen, maar je hoeft in ieder geval de komende uren niet je lipgloss bij te werken. Bronze Crystal staat perfect op een warme huidskleur. Je moet wel houden van de frosty metallic finish, daarom minpunten. Tip: probeer de cremesheen lipgloss van MAC.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10


Max Factor Always Delicate
Kleur: perzik
Finish: mat (of glanzend als je de bijbehorende balsem gebruikt)
Pigmentatie: dekkend
Verpakking: chique met gouden detail, compact
Prijs: €16,99

Is het een lipgloss, is het een lipstick? Houd het maar op een lipstain. De nieuwe Lipfinity Lip Colors krijg je namelijk niet meer van je lippen af. Draag de matte lip op zichzelf of kies voor de transparante balsem voor glans, verzorging en nog sterker pigment. Als je iets zoekt wat de hele dag op je lippen blijft zitten... This is your guy. Always Delicate is te peachy voor een koele huid, dus meiden met een warme ondertoon kunnen hun slag slaan. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10


Max Factor Forever Lolita
Kleur: barbieroze
Finish: mat (of glanzend als je de bijbehorende balsem gebruikt)
Pigmentatie: gemiddeld tot dekkend
Verpakking: chique met gouden detail, compact
Prijs: €16,99

Voor de koele huid is er onder andere Forever Lolita. Het pigment lijkt iets minder sterk zonder de bijbehorende balsem, maar eenmaal met balsem knalt de kleur van je lippen af. Wederom is deze Lipfinity Lip Color amper van je lippen te krijgen wat ideaal is voor meiden met een druk leven. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10

Eindoordeel
Qua lipstick is de absolute aanrader natuurlijk MAC. Welke kleur of finish je ook kiest bij de counter: je zit altijd goed. Bovendien is de verpakking herkenbaar en compact, waardoor er altijd wel een plekje is om je geliefde lippenstift mee te nemen. Op het gebied van lipgloss is de gloss van Smashbox net iets fijner omdat het minder plakkerig aanvoelt. De kleur is egaal zonder een glittertje of metallic finish. Dit heeft de lipglass van MAC wel waardoor het er gedateerd uitziet op je lippen. De Max Factor Lipfinity Lip Colors zijn sowieso goed als je van een lipstain houdt. 

Spendeer in ieder geval je geld bij MAC of Max Factor, want deze producten zijn iedere cent waard als je bereid bent om iets meer geld aan make-up uit te geven. De producten zijn stuk voor stuk zuinig in gebruik. Over het algemeen vind je bij budgetmerken prima lipgloss, dus daar kun je op bezuinigen. 

Welk lipproduct vind jij het mooiste? Koop je wel eens duurdere make-up?

Laat je inspireren in Pinbook