Lifestyle

10 ongewone bijbaantjes

Winkelbediende, vakkenvuller, serveerster... Grote kans dat jij met één van deze functies een zakcentje verdient, want dit zijn de drie populairste bijbaantjes onder jongeren. Als je dit niet doet, dan pas je misschien wel eens op je buurmeisje of maak je huizen schoon. Maar sommige jongeren verdienen hun geld met minder voor de hand liggende baantjes. Wist je dat je aardig wat kunt binnenhalen met je stem? Of dat je mystery shopper kunt zijn? Lees snel verder voor meer ongewone bijbaantjes.

Mystery shopper
Huh, je geld verdienen met shoppen? Ja, het kan! Maar daar moet je wel iets meer voor doen dan jurken passen in de pashokjes. Als mystery shopper test je de klantvriendelijkheid van winkels. Je bezoekt dan anoniem winkels, soms een horecagelegenheid of je belt naar bedrijven. Als je naar de winkel gaat, dan pas je kleding, stel je kritische vragen en observeer je de klantvriendelijkheid. Na afloop rapporteer je de bevindingen door een formulier in te vullen. Meestal moet je ook nog een verslag schrijven over je bezoek aan een winkel. Iets voor jou? Je kunt je aanmelden op www.mysteryshopperworden.nl.

Figurant in films & series
Als je dol bent op films en series, dan is een figurant zijn echt iets voor jou. Misschien kom je wel terecht in GTST als gast in de Rozenboom, of mag je meespelen in een nieuwe film. Je moet wel geduld hebben als figurant, de draaidagen zijn meestal lang en je moet ook veel wachten. Goed betalen doet het ook niet altijd, maar je houdt er wel een klein zakcentje en een leuke ervaring aan over. Via verschillende websites kun je je inschrijven om te figureren. Als je het echt goed wil aanpakken, dan schrijf je je in bij een castingbureau. Wellicht eindig je dan in een folder van HEMA of speel je mee in een reclame.

Proefpersoon
Het is niet de meest veilige bijbaan, maar veel geld verdienen doe je er wel mee. Geef je op als proefpersoon voor medicijnonderzoek. Meestal zit je een week (of in ieder geval een paar dagen) in een onderzoekscentrum en dan krijg je een medicijn toegediend of een placebo. De onderzoekers gaan dan kijken wat het effect is. Je verdient er al gauw meer dan €1000 mee. Je moet je wel afvragen of je het risico wil nemen...

Cliniclown
Kinderen blij maken én een zakcentje bijverdienen... Het kan als Cliniclown. Er wordt echter wel om theaterervaring gevraagd, omdat je clownpersonage goed ontwikkeld moet zijn. Je moet er ook geduld voor hebben, de selectierondes zijn streng en als je eenmaal aangenomen bent dan moet je verschillende trainingen volgen. Voor meer informatie kijk je op de website van Cliniclowns.

Stemacteur
Krijg jij altijd te horen dat je zo'n fijne stem hebt? Misschien kun je wel wat verdienen met je stem! Op www.stemmenweb.nl kun je jouw stem aanbieden. Mensen die op zoek zijn naar een spreekstem voor radio, televisie, film of cd-rom kunnen op deze website hun ideale stem zoeken. Wie weet sta jij binnenkort wel in een studio om een boek voor te lezen!

Toeristen rondleiden
Doe jij een taalstudie of spreek jij vloeiend een vreemde taal? Heb jij een vlotte babbel? Dan kun je flink verdienen door toeristen rond te leiden. Je moet wel wat leuke anekdotes weten over je woonplaats of een stad... Vraag bij de plaatstelijke VVV of ze nog mensen nodig hebben of kijk op vacaturesites voor een baantje in de toerisme. Ideaal als je de vreemde taal wil oefenen en een zakcentje wil bijverdienen!

Handmodel
Heb jij prachtige handen, zonder krassen, littekens of pigmentvlekken? En heb je goedverzorgde nagels? Dan kun je geld verdienen met je handen. Of er veel werk is in deze branche weten we niet, maar als je eenmaal ontdekt bent dan kun je er veel mee verdienen. De beste manier om handmodel te worden is om je aan te melden bij een modellenbureau, maar je kunt ook ontdekt worden als handmodel.

Koekjesfabriek
Ben je een echte zoetekauw? Dan is het wellicht juist niet zo'n goed idee om in een koekjesfabriek te werken, want op gegeven moment kun je geen koekje meer zien. Je staat aan een lopende band en doet de koekjes in de verpakking. Het is niet de meest spannende baan, maar het verdient wel goed. Via vacaturesites kun je aan de bak bij een koekjesfabriek.

Online pokeren
Ben je een beetje goed in pokeren? Dan kun je heel makkelijk geld verdienen door online poker te spelen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit! Je moet wel boven de 18 zijn en weten wanneer je moet stoppen, anders kan het je geld kosten. Je kan ook op een andere manier geld verdienen via internet, door bijvoorbeeld mailtjes te lezen of enquetes in te vullen.

Eigen bedrijf
Heb je een geniaal idee of een talent waar je wat mee kan? Maak er werk van, letterlijk! Misschien ben je heel goed in het repareren van computers of kun je kleding op maat maken. Ontdek jouw passie en talent, en doe er iets mee. Er zijn al veel jongeren rijk geworden van hun passie, kijk maar naar (bijna) alle beautybloggers of naar Evelien die op 21-jarige leeftijd het succesvolle bedrijf Cloud Nine heeft opgericht. Bijkomend pluspunt is dat met je passie bezig zijn ook nog heel leuk is!


Bron

Zit jouw ideale bijbaan hier tussen? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Kijk even op de website van BOEG (Baas Over Eigen Geld), hier staan tips om slimmer om te gaan met je geld.

Welk baantje lijkt jou wel wat? Hoe verdien jij je geld?

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
22 meiden hebben deze blog geloved