D66 wil XTC-pillen uitdelen

News door Shelley

Xtc-pillen worden in het uitgaansleven veel gebruikt, maar de gebruikers weten niet altijd wat voor vervuilde stoffen er in zo'n pil zitten. Daarom wil de jongerenafdeling van de politieke partij D66 de pillen gratis gaan uitdelen in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Op deze manier hopen ze dat de pillen legaal worden gemaakt, zodat de gezondheid van jongeren er op vooruit gaat.

De jongerenafdeling van de D66 wil xtc-pillen gratis gaan uitdelen in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit willen ze doen om de risico's voor gezondheidsproblemen bij jongeren te beperken. Vooral met het festivalseizoen om de hoek zullen jongeren de komende tijd veel pillen gaan gebruiken, waarin onbekende stoffen zitten en daardoor het risico des te groter is dat jongeren te maken krijgen met gezondheidsproblemen.


Bron

De jongerenafdeling zegt onder andere: 'Met het huidige drugsbeleid in Nederland zorgt het voor zorgwekkende en gevaarlijke situaties, met elk jaar weer ongelukken met dodelijke afloop'. Doordat de pillen nu nog illegaal zijn, worden gebruikers slecht geïnformeerd over de schade die pillen kunnen aanbrengen. 

Door het gratis uit te delen van xtc hoopt de jongerenafdeling dat de xtc-pillen legaal worden gemaakt. Waarna er streng gecontroleerd wordt op de pillen, hogere kwaliteitseisen worden gehandhaafd en er gedegen voorlichtingen worden gegeven. 

Bron: AD.nl en MDMJA

Wat vind jij van dit idee? Deel je mening op Girlscene!