Travel

Geen geld voor vakantie? Zo kun je er alsnog tussenuit!

De zomervakantie is de tijd om helemaal bij te komen van een hectisch (school)jaar. De meeste mensen gebruiken de vrije weken om naar het buitenland te gaan. Je komt namelijk pas écht helemaal bij als je even weg bent uit je dagelijkse routine. Maar wat nou als je bankrekening het niet toe laat om op vakantie te gaan? Kun je nu helemaal niet bijkomen? Jawel hoor, zelfs met een klein budget kun je er tussenuit! Girlscene geeft tips hoe je met zo min mogelijk geld toch het vakantiegevoel kunt krijgen.


Bron

Toerist in eigen land
Wie zegt dat je de grens over moet voor een vakantiegevoel? Speel toerist in je eigen land en maak een lijstje met bezienswaardigheden bij jou in de buurt waar je normaal nooit naartoe gaat. Denk aan musea, parken, dierentuinen... Of bezoek een stad of dorp waar je altijd al benieuwd naar was en ga op zoek naar verborgen boetiekjes en lunchtentjes. Vergeet niet om een fotocamera mee te nemen, zoals een echte toerist. Als het zonnetje ook nog eens schijnt, dan krijg je het vakantiegevoel vanzelf! Nederland en België hebben zoveel te bieden, je hoeft echt niet met het vliegtuig om mooie en bijzondere dingen te zien.

Go camping
Geen geld voor een verre vakantie, maar heb je wel een beetje te besteden? Kamperen is helemaal niet duur, als je een goede deal vindt dan betaal je niet eens een tientje per nacht. Iemand heeft vast wel een tent voor je te leen, en als je in eigen land blijft dan heb je nauwelijks reiskosten en kun je eventueel ook een lang weekend gaan. Neem wat eten mee van thuis, zorg voor wat leesvoer en goed gezelschap. Geen verschil met een vakantie in het buitenland!

Vakantie in de achtertuin
Heb je écht geen cent te makken? Ga dan op vakantie in je eigen achtertuin, of in de tuin van een vriendin als je zelf geen tuin hebt. Eigenlijk hetzelfde als kamperen, maar dan heb je niet eens de kosten van een kampeerplek. Goedkoper kan niet! Misschien kun je zelfs je laptop mee naar de tent nemen, zodat je een filmavondje kunt houden in de buitenlucht. Relaxter kan niet!

Dagje Spa
Om helemaal zen te worden hoef je echt niet per se op vakantie te gaan. Een dagje Spa kan al hetzelfde effect hebben! Lekker relaxen in de sauna en tot slot massage om de dag helemaal compleet te maken. Op websites als NuDeal en Groupon vind je vaak aanbiedingen om super goedkoop naar een Spa te kunnen.

Huizenruil
Een grote kostenpost voor een vakantie is een verblijf. Een hotel of een appartement kost je al gauw bakken met geld. Wat nou als je geen geld uit hoeft te geven aan een verblijfplaats? Ideaal toch! Huizenruil is hiervoor de ultieme oplossing. Hiervoor moet je wel je eigen huis beschikbaar willen stellen, want je ruilt jouw huis tenslotte met die van een ander. Op huizenruil.com staan meer dan 50.000 woningen in meer dan 150 landen. Daar zit vast wel een vakantiespot voor jou tussen!

Bezoek vrienden en familie
Plan een trein- of autoreis naar familie of vrienden die ergens anders wonen. Spendeer een weekend met hen. Verken de stad of het dorp waarin zij wonen, maak een wandeling, bereid een diner, haal herinneringen op en speel bordspelletjes... Er zijn genoeg leuke activiteiten die je geen cent kosten. Bovendien ben je er even tussenuit door bij je vrienden of familie te logeren.

Bezuinig zodat je toch op vakantie kunt
- Begin op tijd met sparen
Als je vroeg begint met sparen, is het bedrag dat je moet missen veel lager. Daardoor merk je minder dat je spaart. Stort gewoon iedere week een vast bedrag op je spaarrekening, dan krijg je ook nog rente.
- Zoek een vakantiebaantje voordat de vakantieperiode begint
Vakantiewerk kun je vaak maanden voordat de vakantie begint regelen. Dat is handig, want je hoeft niet meer te zoeken in je vakantie. Dat scheelt werkdagen en dan is er vaak nog meer keus. Bereken vooraf hoeveel dagen je moet (en kunt) werken om genoeg geld te sparen voor je vakantie.
Meer tips? Kijk dan even op BOEG (Baas Over Eigen Geld), deze website geeft tips hoe jongeren slimmer om kunnen gaan met geld.


Bron

Wat ga jij doen in de zomervakantie? Heb jij nog een tip hoe je met een klein budget toch op vakantie kan?

*Dit is een gesponsord artikel
Zet je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved