Beauty

In 11 stappen wassen zonder shampoo

Vorige keer vertelden we jullie waarom je haar wassen niet altijd goed is. Maar gewoon zomaar vanuit het niets je haar niet wassen is best wel een beetje heftig en... smerig. Hoe je van je shampoo-verslaving afkomt? Daar is een heel stappenplan voor en dat stappenplan delen we vandaag met jou!


Bron

1. Voorbereidingen
Voordat je begint met je shampoo detox is het belangrijk om je haar te ontdoen van alle shampooresten die er nog in je haar zitten. Dit doe je door een sulfaatshampoo te gebruiken, dit haalt alle siliconen uit je haar. Deze shampoo gebruik je alleen vóórdat je met je detox gaat beginnen.

2. Maak je haar nat
Maak je haar nat in de douche, klinkt logisch... toch?

3. Was je haar met een shampoo vervanger
Dat je geen shampoo in je haar doet, betekent niet dat je helemaal je haar niet wast. Heb je droog haar? Was je haar dan alleen met conditioner. Zorg er ook voor dat je je hoofdhuid goed inmasseert met de conditioner. Dit zou je normaal misschien niet doen, maar nu je geen shampoo gebruikt is dit wel nodig. 

Is je haar snel vet? Je kunt een scheutje citroensap bij je conditioner doen, verdeel dit over je haar met een kam en spoel uit.

4. Vochtinbrengende conditioner
Vervolgens doe je een vochtinbrengende conditioner in je haar, laat deze even in je haar zitten.

5. Klitten eruit
Met de conditioner nog in je haar haal je de klitten uit je haar door er met je vingers doorheen te gaan, of met een grove kam. Neem een klein gedeelte van je haar apart en haal de klitten eruit, herhaal dit met de rest van je haar.

6. Spoelen
Spoel de conditioner uit je haren.


Bron

7. Spoelen part II
Dacht je dat je klaar was met het uitspoelen van de conditioner? Nope! Nu mag je je haar nog een keer spoelen met KOUD water. Koud water zorgt voor minder 'frizz' en voor meer 'glans'. Positieve glans, geen 'vette' glans.

8. Leave-in conditioner
Doe wat leave-in conditioner op de droge gedeelten van je haar, bijvoorbeeld de punten.

9. DON'T
Gebruik nu geen producten met siliconen en/of wax. Siliconen zorgen ervoor dat je haar gladder en minder frizzy eruit zien, maar uiteindelijk maakt het het haar er niet beter op. Het legt een laagje om je haar waardoor het geen vocht op kan nemen, hierdoor wordt je haar net stro en juist frizzy. Siliconen zitten in de meeste producten van 'gewone' shampoos die je koopt bij de drogist. Wanneer er 'PEG' voor de siliconen staat op de ingrediëntenlijst, als dit ervoor staat betekent het dat de siliconen in water oplosbaar zijn waardoor er geen schadelijk laagje op je haar komt te liggen.

10. Drogen
Laat je haar aan de lucht drogen, heeft je haar het echt nodig? Gebruik dan een mousse zonder siliconen en alcohol, maar het beste kun je nu helemaal niets meer in je haar doen.

11. Geduld
Geduld is een schone zaak, het duurt zo'n 2 tot 4 weken totdat je haar helemaal hersteld is, de eerste weken heb je waarschijnlijk het gevoel dat je voor lul loopt met een vet koppie haar. Zet door, you can do it, uiteindelijk heb je er heel veel profijt van.

Hoe vaak was jij je haar? Heb jij het gevoel dat je haar 'verslaafd' is aan shampoo. Zou jij dit stappenplan willen proberen?

Bronnen: Wikihow, Shape Magazine

Pin jouw inspiratie in Pinbook!

LOVE dit artikel
20 meiden hebben deze blog geloved