News

Veertienjarige Sarah door 'grappige tweet' de cel in

123

De veertienjarige Sarah uit Rotterdam dacht afgelopen zondag grappig te zijn. Ze was wat aan het vervelen op het internet en besloot een tweet te sturen naar American Airlines. Niet zomaar een tweet, Sarah deed zich voor als iemand van al-Qaeda en vertelde in haar tweet dat ze op 1 juni iets groots zou gaan doen. Dat werd haar niet in dank afgenomen.

Sarah schreef op haar Twitteraccount @Queendemetriax_ in het Engels het volgende bericht "Hallo, mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van Al Qaeda en op 1 juni ga ik iets heel groots doen". Nog geen zes minuten later volgde er een antwoord van American Airlines. "Sarah, we nemen dit soort bedreigingen heel erg serieus. Je IP adres en verdere gegevens worden doorgestuurd naar de veiligheidsdienst en de FBI."

Oeps. Dat was niet de bedoeling! Sarah was - begrijpelijk - erg geschrokken van dit antwoord en gooide er in tien minuten tijd een aantal zeer benauwde tweets uit richting American Airlines: 

"OMFG ik maakte een grapje"
"Het spijt me zo, ik ben bang"
"Ik maakte een grapje, ik was het niet, het was een vriendin van mij, neem haar IP adres"
"Ik maakte een grapje alsjeblieft ik ben gewoon een meisje alsjeblieft"
"En ik kom niet uit Afghanistan"

Maar het mocht allemaal niet baten, want maandagmiddag werd Sarah alsnog opgepakt door de Rotterdamse Politie. Ze heeft zichzelf op het politiebureau gemeld, terwijl de politie nog naar haar op zoek was. De hele avond werd ze verhoord, terwijl haar vader thuis met zijn handen in het haar zat en zich - natuurlijk - grote zorgen om zijn dochter maakte, tegen de media zegt hij: "Ik heb net zoveel vragen als jullie, ik heb haar nog niet eens kunnen spreken. Het was gewoon een grap van een meisje dat op dat moment haar huiswerk had moeten doen. Ik zit niet op Twitter, kon haar dus ook niet volgen. Anders had ik iets kunnen doen".

Of Sarah de nacht thuis heeft doorgebracht weten we niet, maar gisteravond was de kans nog groot dat ze de nacht in de cel zou spenderen. 

Ondertussen is Sarah wereldnieuws, alle grote internationale kranten geven aandacht aan het voorval. Maar dat is niet de enige reactie, in navolging van Sarah zijn er al minstens 10 soortgelijke dreigtweets naar American Airlines gestuurd. "De bom gaat af over 3 uur" en "Ik heb een bom onder het volgende vliegtuig dat opstijgt" zijn zomaar een paar voorbeelden van dreigtweets die op dit moment naar American Airlines gestuurd worden. Wat American Airlines met deze 'grappige dreigtweets' gaat doen, is nog niet bekend.

Wij hopen voor Sarah dat ze haar lesje wel geleerd heeft en dat ze snel weer naar huis kan (of misschien al is!). We denken niet dat ze nog snel zo'n 'grapje' uit zal halen. Wat vinden jullie van de reactie van American Airlines.. De FBI inschakelen, overdreven of goed dat dit soort zaken toch grondig onderzocht worden?!

Bronnen: Het AD / RTL Nieuws

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved