News

Schoonheid volgens vrouwen vs. mannen

We dromen van Cara Delevingne's gezicht, we willen Jennifer Aniston's borsten en we zijn jaloers op de smalle heupen van Emma Watson. Dit is ons idee over het perfecte vrouwelijke lichaam, blijkt uit onderzoek van Bluebella. Maar mannen hebben een héél ander idee over het perfecte vrouwelijke lichaam, zij zien graag Kim Kardashian's volle borsten en Kelly Brook's ronde heupen. De meningen van mannen en vrouwen over het perfecte mannelijke lichaam is ook totaal anders. Wij houden van de pretty face van Jamie Dornan, terwijl mannen gaan voor David Beckham's grove gezicht.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar perfectie. Hoe zien de perfecte man en vrouw eruit? Het is bekend dat iedereen een ander idee over schoonheid heeft, maar de meningen van mannen en vrouwen zijn hierover wel héél erg verdeeld. Dit heeft Bluebella onderzocht. Aan de hand van een infographic laten ze zien dat beide geslachten een totaal ander idee hebben over schoonheid.

Het perfecte vrouwelijke lichaam is voor ons een super slank figuurtje. We kiezen voor smalle heupen, niet al te grote borsten en een platte buik. Mannen hebben hier echter een ander idee over. Zij kiezen voor curves! De meningen zijn ook verdeeld over het mooiste gezicht. Wij kiezen voor het gelaatstrek van model Cara Delevingne, terwijl mannen het zachtere gezicht van Megan Fox mooier vinden. Het is opvallend dat vrouwen geen probleem hebben met leeftijden, we vinden de benen van Ele Macpherson (50) perfect en de buik van de 41-jarige Gwyneth Paltrow is in ons optiek de mooiste.

Het perfecte vrouwelijke figuur: vrouwen vs. mannen

Het perfecte mannelijke lichaam volgens mannen versus vrouwen is ook onderzocht. Hier hebben we ook een totaal andere mening over. Vrouwen hebben graag een man aan hun arm die het gezicht van Jamie Dornan, het haar van Harry Styles en de biceps van Brad Pitt heeft. Mannen zouden echter kiezen voor het gezicht van David Beckham, het haar van Brad Pitt en Hugh Jackman's biceps.

Het perfecte mannelijke figuur: vrouwen vs. mannen

Volgens Emily Bendell, oprichtster van Bluebella, zouden we ons niet onzeker moeten voelen door dit onderzoek. Volgens Emily laat het onderzoek juist zien dat schoonheid voor iedereen anders is en dat we hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen.

Wat vind jij van dit onderzoek? Welke versie vind jij mooier, die van mannen of vrouwen?

Bron: dailymail