Maakt okselhaar een comeback?

News door Emma

Hairiness is stylish! Dit schreven we deze week over de trend om een volle bos down under te laten staan. Niet alleen schaamhaar maakt een comeback, ook okselhaar mag weer gezien worden! Ben Hopper, een fotograaf uit Londen, heeft een paar vrouwen geregeld die hun okselhaar wilden laten groeien. Ben heeft hier een fotoreportage van gemaakt. Is het weer oké om je okselhaar te laten zien?

Is een vrouw alleen mooi als ze geen okselhaar heeft? Fotograaf Ben Hopper heeft een fotoserie gemaakt met modellen en actrices die hun okselhaar hebben laten groeien. De fotograaf wil de schoonheidsidealen aankaarten... Waarom zou een vrouw geen okselhaar mogen hebben, het is tenslotte iets natuurlijks. "Het hele punt van de fotoserie is het contrast tussen vrouwelijk schoon en de ongebruikelijke look van okselhaar", vertelt Ben aan Huffington Post.

Okselhaar maakt misschien langzaamaan een comeback, waarschijnlijk duurt het nog wel even tot we ons allemaal comfortabel voelen met een bos haar onder onze oksels. Dat dit schoonheidsideaal diep zit, merkte Ben ook tijdens zijn project. Een model wilde op het laatste moment toch niet meedoen met de fotoreportage, omdat ze 'walgde' van haar eigen lichaamshaar.

De fotograaf wil echter niet zeggen dat alle vrouwen hun okselhaar weer moeten laten groeien: "Ik wil gewoon dat het weer een optie is om okselhaar te hebben. Ik vind het belangrijk dat mensen nadenken over de schoonheidsidealen." Hij heeft in ieder geval een belangrijke aanhanger, Madonna plaatste onlangs een selfie met okselhaar op Instagram.

Wat vind jij: Is het weer oké om je okselhaar te laten zien? Wat vind je van de foto's? Wat vind je van het schoonheidsideaal dat een vrouw geen okselhaar mag hebben?

Bron: dailymail, huffingtonpost
Bron beeld: Ben Hopper