Een volle bos down under is de trend

Lifestyle door Emma

Je hebt vast wel eens van een Brazilian wax gehoord. Het is een ontharingsmethode waarbij (bijna) al het schaamhaar wordt weggehaald. Al jarenlang is het de norm om het helemaal kaal te hebben daar beneden. Een natuurlijke, volle bos? Dat was bijna not done. Toch krijgen ontharingssalons steeds vaker de vraag om de volle bos te laten staan. De nieuwste trend is dan ook de full-bush Brazilian. Meer weten? Lees snel verder.

In New York doen ze het allemaal, de full-bush Brazilian. Jarenlang was het de norm om het helemaal kaal te hebben down under. Die norm verandert nu langzaamaan. De nieuwste trend is de full-bush Brazilian. Hierbij wordt alleen het schaamhaar tussen de billen en bij de schaamlippen weggehaald, de rest mag blijven. Maar welke vrouwen kiezen voor de full-bush Brazilian? Volgens Jola Borzdynski, een bikiniwaxer uit New York, is het vooral populair onder vrouwen met een hippie vriendje en een wild seksleven hebben. Ze zegt er wel bij dat er de laatste drie maanden steeds meer vrouwen om een full-bush Brazilian vragen, dus steeds meer verschillende types doen mee aan deze hype.

Hairiness is stylish! De natural look is een trend, niet alleen qua make-up. Het is niet langer 'vies' of 'onhygiënisch' om een volle bos daar beneden te hebben. Het is juist iets natuurlijks, iets waar we trots op mogen zijn. Volgens verschillende bikiniwaxers zijn mannen er ook dol op. Een volle bos straalt volwassenheid uit, maar door de full-bush Brazilian is het wel 'clean' voor seksuele activiteiten.

Vrouwen kiezen dus steeds vaker voor een volle bos, maar niet alleen omdat het een trend is. Er zitten namelijk ook twee fijne voordelen aan. Het is veel makkelijker om het te scheren tussen de billen en op de schaamlippen, want daar is minder haar en er is minder kans om ingegroeide (en zeer pijnlijke!) haartjes te krijgen. Daarnaast hoef je een aanzienlijk deel niet meer weg te halen, wat je veel pijn bespaart. Het is een win win situatie!

In New York is het dus steeds normaler om een full-bush Brazilian te nemen, in Nederland is het nog minder populair. De verwachting is dat de trend zal overwaaien uit Amerika en dat er over een tijdje een stuk meer vrouwen rondlopen met een volle bos.


Bron

Wat vind jij van deze ontharingstrend?

Bron: nymag, jezebel