Goedkope superfoods bij Kruidvat!

Food door Emma

Het woord 'superfood' vliegt je al een jaar om de oren. Producten als chiazaad, gojibessen en tarwegras zijn een gezonde en natuurlijke aanvulling op je dagelijks eetpatroon. Doe ze bijvoorbeeld je havermout of gebruik ze als topping bij je smoothie. Heel leuk allemaal, maar als we de natuurwinkel in lopen dan vallen we zowat om van de prijzen. Kruidvat heeft sinds kort ook superfood in de schappen (ja, echt!) en het is een stuk betaalbaarder dan elders. Meer weten? Lees snel verder.

Op de redactie zijn we niet vies van superfood. We starten de ochtend met superfood in onze havermout en gedurende de dag nemen soms nog een smoothie met superfood als topping. Je kunt superfood ook nog verwerken in een salade of door (bananen)brood. Eigenlijk kun je de producten aan elke maaltijd toevoegen!

Superfood zijn inmiddels niet meer weg te denken. Maar waarom zijn we deze producten massaal in huis gaan halen? Omdat superfoods bomvol goede voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en antioxidanten zit. Geen slechte trend op het gebied van voeding, maar helaas hangt er wel een prijskaartje aan. Producten in de natuurwinkel zijn met een studentenbudget onbetaalbaar, voor een zak gojibessen betaal je al gauw €7,50! 

Dat kan anders, dacht Kruidvat. De prijzen zijn misschien niet onder de euro (we wish), maar het is toch een stukje goedkoper dan bij de natuurwinkel. Dus mocht je elke ochtend willen beginnen met superfood, dan is het nu wel wat toegankelijker. 

Kruidvat Biologisch Tarwegraspoeder - € 7,99
Biologisch Tarwegraspoeder heeft een lichtzoete, dropachtige smaak. Het is van nature een bron van vitamine A, C, ijzer en zink en een goede toevoeging aan een smoothie, shake, vruchtensap of water. Biologisch Tarwegraspoeder is gemaakt van jong, smaragdgroen tarwegras dat na het oogsten is gewassen, gedroogd en vermalen.

Kuidvat Biologisch Hennepzaad - €3,99
Deze kleine zaden bevatten gezonde omega drie, zes en negen, wat goed is voor je hart. Ook helpen de zaden bij aan meer energie en zorgt het ervoor dat je sneller herstelt van een ziekte of blessure. Verder verlaagt het de cholesterol en de bloeddruk, vermindert het ontstekingen en verbetert het immuunsysteem. Doe eens wat van deze zaden in je smoothie!

Kruidvat Chiazaad - €4,99
Chiazaden zitten vol vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Het verbetert de stoelgang, verlaagt de kans op botontkalking. Het is goed voor de hart- en bloedvaten en vertraagt het verouderingsproces. Ook zouden ze je kunnen helpen gewicht te verliezen. Ze geven je namelijk een super voldaan gevoel.

Kruidvat Gojibessen - €3,99
Goji Bessen zijn lekker in een smoothie of shake, maar kunnen ook worden toegevoegd aan brood, ontbijtgranen, vruchtensap of een salade. Chinezen maken er zelfs thee van door ze te overgieten met gekookt water. Goji bessen komen oorspronkelijk uit Azië. Ze groeien in Mongolië, China en Tibet. Daar worden de bessen na het plukken gewassen en gedroogd.  

Kruidvat Kokosvezels - € 1,49
Kokosvezels zijn afkomstig van de bast van de kokosnoot. Ze zijn voedzaam en een bron van vezels. Kokosvezels smaken natuurlijk zoet en zijn perfect voor smoothies, als topping voor de yoghurt, als toevoeging in de warme maaltijd of bakproducten.

Kruidvat Biologisch Lijnzaadolie - € 2,79
Biologisch koudgeperste Lijnzaadolie is afkomstig van vlas, een Italiaans kruid en wordt gemaakt door de olie uit de zaadjes van de plant te persen. Door de neutrale smaak kan het overal door gebruikt worden. Lijnzaadolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en omega-3 vetzuren.

Op zoek naar recepten met superfoods? In dit artikel vind je 10 heerlijke recepten.

Heb jij superfoods in huis?

Pin je favoriete snacks in Pinbook