Winnen

Ready for summer: Brazilian Wax + WIN!

[AFGELOPEN] Benen? Check! Oksels? Check! Bikinilijn & va-jay-jay? Check! Pffff, wat een gedoe... Het liefste ga je in een groot scheerapperaat, maar helaas bestaat dat niet. Na een paar dagen mag je het hele riedeltje weer herhalen of toch niet? Een Brazilian wax is dé oplossing! Even op je tanden bijten en dan een paar weken verlost van scheren, YEAH. Girlscene's Danique was erg benieuwd en durfde na alle horrorverhalen de stap toch te zetten. Check snel haar Brazilian wax ontgroening en wie weet ben jij dan ook wel overtuigd.


Ik moet zeggen dat ik best bang was om de stap te zetten, maar door de gedachte dat ik niet de enige ben en er genoeg vrouwen bij zweren, was ik om. Daarnaast bleken er op de redactie ook een paar redacteuren bij te zweren. ‘O ja hoor, ik doe het regelmatig. Goed dat je het zegt, ik bel meteen even of ik volgende week weer terecht kan. Pijnlijk? Nee joh, ik gooi mijn been omhoog, *RATS* en ik sta weer buiten. Je went eraan.’ Hmm ik had nog steeds zo mijn twijfels, maar met het oog op de zomer lijkt ineens de gedachte van super strak gewaxte (geen haar blijft overeind) en smooth bikinilijn in ruil voor 20 min. kaken op elkaar, stuiptrekkingen en wateroogjes mij zo slecht nog niet.

Dus hoppa de afspraak bij The Waxing Company was gemaakt! Maar waarom zou je eigenlijk waxen? Nou, waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert (Aiii!). Feitje: hoe langer je al scheert, hoe gevoeliger het waxen is! Enfin, scheren en het gebruik van ontharingscremes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg, het komt zachter en steeds minder terug. Mits je niet tussendoor scheert. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.


Wist je trouwens dat je kunt kiezen uit verschillende behandelingen? Zo heb je de keuze uit een:
- Full Brazilian (€35,00): Je gaat all the way, dus zeg al je haartjes maar gedag!
- Brazilian Strip (€35,00): Hier houd je een klein streepje aan de voorkant over. Tussen de billen wordt het haar ook weggehaald.
- Brazilian String (€29,50) : Dit is een wat breder streepje. Tussen de billen wordt het haar ook weggehaald.
- Heart (€45,00): Say Whutttt? Over deze optie verbaasde ik mij het meest, maar goed ieder z'n smaak ;-)
- Moicana (€45,00): Een smalle driehoek shape
- Sensual (€45,00): Een bredere driehoek
- Bikini wax (€19,00): Alleen de bikinilijn. Lees: wekenlang onbezorgd rondhuppelen in bikinibroekje.

Nog geen week later stap ik op de fiets, op weg naar The Waxing Company op de Scheldestraat 18 in Amsterdam. Naast Amsterdam kun je ook in de Burgermeester Reigerstraat 4 in Utrecht en in de Andy Warholstraat 29 in Almere terecht. Met mijn zenuwen enigszins in bedwang stapte ik naar binnen waar ik na een korte peptalk mocht doorlopen naar de ruimte.


De verschillende soorten bijenwax geschikt voor elk type haar van dik tot dun!

Ik werd geholpen door een vriendelijke dame, who has seen it all! Van jong tot oud, van een uit de hand gelopen oerwoud tot de vreemdste kunstwerken. Eenmaal op tafel geklommen lagen mijn benen al snel gespreid in kikkerstand. Op deze manier wordt er geen haartje overgeslagen, heeft zij het overzicht en kan ze overal goed bij. Je huid wordt goed ontsmet, waarna een flinterdun laagje olie op de huid wordt aangebracht. Deze olie zorgt ervoor dat de wax alleen aan het haar kleeft en niet aan je huid. Dat bespaart je een hoop pijn!

Zonder enige waarschuwing was de eerste strip gezet, gewoon nonchalant tussen het 'get to know each other' praatje. Misschien ook wel beter, want ik was al gespannen genoeg! Je denkt al snel als waxleek dat je hete wax op je va-jay-jay krijgt met een witte strip erop, maar nee... Je krijgt een soort van roze/paarse kauwgom uitgestreken op je huid die er na uitharding met een snelle handbeweging af wordt getrokken. Na afloop brengt ze nog een lotion aan die je huid kalmeert en de lege haarzakjes laat dichttrekken. Binnen twintig minuten was ik klaar! Halleluja!
Conclusie
Maar waar natuurlijk iedereen benieuwd naar is: 'Deed het pijn?' Nou ik kan je vertellen prettig is het niet, maar pijnlijk? Nee. Ik moet hierbij wel vertellen dat dit bij iedereen anders is, dit ligt eraan of je net ongesteld bent (geweest), of je erg gestresst bent, of je al een lange tijd scheert, etc. Het voelt na het waxen gevoelig aan en het kriebelt een beetje, maar het viel echt mee. Ik moet zeggen dat ik mij echt hebt opgefockt door alle horrorverhalen waardoor het volgens mij alleen maar kon meevallen ;-)

Dus heb meteen ook mijn tweede afspraak erop zitten! Na de eerste waxbeurt begon ik na drie weken pas weer wat haartjes te zien en dit schijnt naarmate je langer waxt ook langer te duren. Dit verschilt ook weer per persoon. Het enige nadeel? Je moet zeker 5 mm haar laten groeien, voor een volgende afspraak. Voor de single ladies geen probleem, maar voor vriendlief misschien even wennen. Maar na je afspraak sta je weer fris en fruitig buiten, klaar om er de komende weken niets meer aan te doen! Heer-lijk & ideaal voor de zomer!

Do's
- Gebruik vanaf de eerste dag na je Brazilian wax onze Ingrown-X-it Spray (te koop bij The Waxing Company zelf) om ingroei van haren te voorkomen. Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug; je haar moet ten minste 2 mm lang zijn.
- Scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 3 keer per week om de huid zacht en glad te houden en ingroeiende haren te voorkomen.
- Neem als je heel gevoelig bent 30 minuten voor de behandeling een paracetamol. Aanradertje!

Don'ts, na de eerste 24 uur na het waxen
- Neem geen heet bad of hete douche.
- Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.
- Ga niet naar de sauna.
- Blijf uit het zwembad én uit zee.
- Draag geen strakke of niet-ademende kleding.
- Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.
- Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers (enzovoort!) als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon even zo veel mogelijk afblijven!
- Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.
- Gebruik geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken.

En daarna...
- Niet scrubben binnen drie dagen na het waxen.
- Maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je dan extra gevoelig bent.
- Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!
- Gebruik als je na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.

GOED NIEUWS! Girlscene mag drie behandelingen t.w.v. €35 weggeven bij The Waxing Company! Dus durf jij het aan, dan kun je zo winnen:
♥ Log in op je Girlsceneprofiel
♥ Volg Girlscene op Twitter of schrijf je in voor de nieuwsbrief (deze link vind je op de homepage boven de poll aan de rechterkant)
♥ Geef in onderstaand tekstvakje (NIET het reactievakje, maar het tekstvakje onder "win") antwoord op de vraag & vergeet niet je adresgegevens in te vullen:

Waarom moet jij een behandeling bij The Waxing Company winnen?

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Je mag maar één keer deelnemen per persoon. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

Succes ladies!

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved