Deze gewoontes vinden jongens wél leuk aan meiden

Lifestyle door Redactie

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. We komen van een andere planeet en we begrijpen elkaar niet. Althans, dat wordt gezegd. Zij lijken niet te snappen waarom we zo lang bezig zijn om ons klaar te maken. Maar of dit onbegrip zo erg is? Nee hoor, stiekem vinden jongens het best leuk dat we zo ons best doen om er goed uit te zien. Girlscene zet girly gewoontes op een rij die jongens stiekem wel leuk vinden. 

Deze gewoontes vinden jongens wél leuk aan meiden:

Dat we 2783728 koosnaampjes voor hem hebben
We noemen hem 'schatje' en 'liefje', maar we hebben ook nog gekke koosnaampjes als 'ballonnetje' en 'ratje' voor hem. Tja, het zijn er wat veel, maar dat vind hij echt niet erg!

Dat we van praten houden (het liefst diepe gesprekken)
We houden van praten en als we willen kunnen we het de hele dag een goed gesprek voeren. Jongens houden over het algemeen minder van kletsen. Dat botst zou je denken. Toch niet, want jongens vinden het juist wel leuk om met JOU te praten. Misschien doet hij dit niet zo gauw met zijn vrienden, maar hij voelt zich op zijn gemak bij jou.

Dat we met ons haar spelen
We kunnen het niet helpen, we spelen met ons haar als we met een leuke jongen praten. Maar we hoeven er niet over in te zitten, zij vinden het namelijk hartstikke schattig (en zelfs een tikje sexy) als jij met je haar speelt. Keep on playing!

Dat we over elke situatie nadenken en elk mogelijk scenario bedenken
Naast praten, houden we ook van denken. Stel: je baas vraagt of hij de volgende dag even met je kan praten. Je hebt geen idee waar het over zal gaan. Krijg je promotie? Krijg je een compliment? Of is er juist iets mis? Word je ontslagen? Waar moet je dan gaan werken? Hoe moet je dan je telefoonrekening betalen? Oeffff, ons brein gaat bij zo'n situatie als een razende tekeer, een jongen zou vast gek worden als hij ons brein zou hebben. Jongens vinden dit echter helemaal niet erg dat jij dit doet, zo ben je tenminste op alles voorbereid! Daar kan hij nog wat van leren... 

Dat we een dag van tevoren al bedenken welke outfit we de volgende dag aantrekken
Een jongen staat voor z'n kast en trekt binnen één seconde iets uit de kast wat hij die dag gaat dragen. Wij zijn er iets langer mee bezig, meestal de dag van tevoren al. Jongens begrijpen het misschien niet, maar hij vind het echt wel leuk dat jij er elke dag stunning uitziet.

Dat we zo lang over ons haar en make-up doen
De outfit is één ding, maar dan hebben we nog ons haar en make-up. Een jongen staat maximaal 15 minuten voor de spiegel, wij doen er al gauw een uur over. Misschien zeurt hij vaak dat je op moet schieten, maar als je weer stralend naar beneden komt dan is hij het alweer vergeten... 

Dat we altijd een traantje wegpinken bij The Notebook
The Notebook is sowieso een typsiche meidenfilm, maar voor jou wil hij de film best een keer (of 20) zien. Ook al weet je allang hoe het afloopt, je moet er elke keer weer om huilen. Niks om je voor te schamen, hij vindt het juist schattig! 

Dat we niet bang zijn om onze emoties te laten zien
Huilen bij films, waanzinnig boos worden... WIj zijn niet bepaald bang om onze emoties te tonen. 

Dat we regelmatig de slappe lach hebben
Of het nou is om een leuk grapje of om een kattenfilmpje, soms hebben we gewoon de slappe lach. Misschien niet onze mooiste en charmantste lach, maar wel de allerleukste! En dat vindt hij ook.

Dat we uuuuren kunnen kletsen met onze BFF
We weten niet hoe, maar voor we het weten zijn er al weer twee uren voorbij en we kletsen nog steeds met onze BFF. Jongens begrijpen niet waar we het zo lang over kunnen hebben, we kennen elkaar tenslotte al een tijdje en waar zou je dan nog over moeten praten... Maar het is altijd leuk om te zien dat we zo'n goede band met iemand hebben en zoveel plezier met elkaar hebben, vindt hij. 

Dat we parfum dragen
Elke dag spuiten we trouw onze favo parfum op. He loves it, want elke keer als hij die geur ruikt, dan denkt hij aan jou. 

Dat we altijd meezingen in de auto
We kunnen het niet helpen, als er een goede ballad of een oud hit voorbij komt, dan móeten we gewoon meezingen. Een irritante gewoonte? Niet volgens hem.

Dat we van knuffelen houden
Het liefst knuffelen we elke avond. Hij geeft het niet snel toe, maar stiekem houdt hij net zoveel van knuffelen als jij.
Dat we hem verzorgen als hij ziek is 
We houden nu eenmaal van verzorgen. Als hij vertelt dat hij een beetje verkouden is, dan staan we een uur later al op de stoep met zelfgemaakte kippensoep. Hij is je voor eeuwig dankbaar dat je zo goed voor hem zorgt, you're a keeper!

Dat we altijd een grote tas bij ons hebben met spullen die we helemaal niet nodig hebben 
Jongens nemen soms niet eens een tas mee, maar wij hebben altijd een hutkoffer mee met spullen die we helemaal niet nodig hebben. Maar als hij dan een keertje een pleister nodig heeft, dan is toch blij met jouw grote tas. 

Dat we bang zijn voor spinnen en muizen (of allebei)
Tja, insecten en kleine dieren zijn niet echt ons ding. Als we er eentje zien, dan kunnen we alleen maar hard schreeuwen. Vindt een jongen helemaal niet erg, want hij kan weer de held uithangen en het beest voor jou verjagen. 

Dat we een stiekeme shopverslaving hebben
We geven het niet gauw toe, maar we hebben allemaal een lichte shopverslaving. Of het nou een schoenen-, tassen- of jurkentic is. Hij begrijpt er niets van dat je alwéér een zwart paar laarzen nodig hebt en het verschil ziet hij al helemaal niet. Hij doet misschien of hij het irritant vindt, maar stiekem vindt hij het best wel cute dat je zo enthousiast bent over een paar laarzen.

Dat we af en toe op hakken lopen
Hakken zijn enorm sexy, dat kan geen jongen ontkennen. Nu lopen we niet dagelijks op hakken, maar als we een keertje hakken aan hebben... Dan slaat zijn hart op hol.

Dat we af en toe de hele dag in onze pyjama op de bank zitten
De ene dag paraderen we op hakken, de volgende dag loppen we de hele dag in onze pyjama door het huis. Wat hij aantrekkelijker vindt? Hij kan niet kiezen, want je bent net zo mooi op hakken als in je kloffie. 

Beeld: iStock