Fashion

Een dag in het leven van een celebrity stylist

Het leven van een celebrity stylist komt met een hoop leuke bijkomstigheden, zoals fotoshoots voor Vogue en werken met de bekendste A-list celebrities, maar het is ongetwijfeld hard werken. Sommige stylisten doen een boekje open over hun werkdagen. Heb je altijd al willen weten hoe laat Rachel Zoe opstaat en wie de kleding van Justin Bieber verzorgt? Lees dan verder!

Allereerst één van de bekendste Hollywood stylisten op het gebied van mode… Rachel Zoe. Op dit moment heeft de 43-jarige Rachel twee kinderen en een goedlopende carrière. Zij schreef voor haar tweede zwangerschap op wat ze zoal op een dag doet. Lees maar mee!


bron


bron

6:30 uur: "Ik sta op met mijn zoon Skyler. Meteen geef ik hem een goedemorgen-knuffel voordat we in zijn kamer spelen met knuffels en autootjes."

7:00 uur: "Ontbijt met de jongens. Elke ochtend maak ik voor Rodget (haar man) een ontbijt dat bestaat uit Griekse yoghurt, muesli en vers gesneden fruit. Als hij geen vroege meeting heeft zitten we met z'n allen rondom de tafel terwijl Skyler zijn ontbijt eet. Dit is mijn favoriete moment van de dag!" 

8:30 uur: "Dit is meestal het moment van de dag waarop ik mezelf klaarmaak. Arcona (huidverzorging) schijfjes en dry ice dagcrème helpen mijn huid om te revitaliseren en te hydrateren na een avond uit of zelf als een opfrisser in de ochtend. De lichte consistentie is de perfecte basis onder mijn Armani Luminous Silk Liquid Foundation. Daarna breng ik oogmake-up aan voor wat drama. En ik verlaat het huis nooit zonder lipstick."

9:00 uur: "Op sommige dagen breng ik Skyler naar een muziek- of dansles voordat ik naar kantoor ga." 

9:30 uur: "Ik kom aan op kantoor. Ik doe van alles en nog wat op elke afdeling. Van collectie design op de afdeling product development tot redactionele klussen bij Zoe media Group en styling in de studio. Afhankelijk van mijn agenda beoordeel ik elke categorie van mijn eigen collectie. Van de ready-to-wear lijn en schoenen tot handtassen en accessoires. Daarna ga ik naar de 'Digis' van Zoe Media Group waar we brainstormen over content. Zodra ik daar klaar ben ga ik naar beneden waar de styling meiden werken om catwalk looks te kiezen voor cliënten." 

Middag: "Op dagen dat ik lunchmeetings heb geef ik de voorkeur aan de plekken Polo Lounge in het Beverly Hills Hotel of het Soho House West Hollywood. Het is hier erg privé en rustig waardoor ik goed op de meetings kan focussen." 

18:00 uur: "Ik mis nooit avondeten en badtijd met Skyler."

19:30 uur: "Als ik 's avonds een event heb komt Joey Maalouf naar mijn huis om mij glamorous te maken. We houden ervan om met nieuwe haarstijlen te experimenteren met vlechten, krullen en scheidingen. Mijn go-to haarstylingproducten zijn Byron's Spirulina haarlak en Odile Gilber haarspelden." 

21:00 uur: "De helft van de week spendeer ik avonden op de bank met Rodger. In onze badjassen eten we afhaaleten en kijken we oude films. De andere helft van de week ben ik of op pad voor mode events of ga ik uiteten met mijn vriendinnen."


bron

 

De stylist van onder andere Justin Bieber, Carly Rae Jepsen en Zooey Deschanel, Karla Welch, vertelde in een video over haar leven:


Tara Swennen, die onder andere Kristen Stewart kleedt, hield ook een boekje bij over haar leven van dag tot dag. Deze keer schrijft ze over werkzaamheden voor een awardshow. 


bron


bron

Ochtend: "Ik sta altijd vroeg op met mijn dochter en ons ritueel is om pannenkoeken, ei en worstjes te maken als ontbijt. Kort daarna komt mijn assistent. We pakken daarna alle spullen die we nodig hebben voor de awardshow en cliënten, waaronder naaispullen en kledingrollers voor noodgevallen."

11:00 uur: "Mijn team komt rond deze tijd bij elkaar. We pakken alles in wat we die dag nodig hebben. Ieder kleedt één persoon."

13:00 uur: "Het team van haar, make-up en manicure verschijnt bij de celebs en deze glam squad is ongeveer twee uur bezig met hun werk."

15:00 uur: "Om drie is het meestal launch time. We kleden de celebs aan, zetten de puntjes op de i en sturen ze vervolgens de deur uit. 

Na 15:00 uur: "Mijn team komt bij elkaar om samen pizza te eten en de show te kijken om te genieten van het harde werk."

Zou je als celebrity stylist willen werken? Wie zou je dan willen kleden?

bron: ABCnews, Teen Vogue, Elle

Pin je favoriete celeb in Pinbook