Fashion

How to: sexy & vrouwelijk kleden

Vind je het lastig om jeans sexy te laten lijken en hul je jezelf liever in een sweatshirt omdat je niet weet hoe je jezelf vrouwelijk moet kleden? Juist met de huidige trends is het eenvoudig om - subtiele! - sexy - items te vinden in de winkels. Naast de sporty trend hangen namelijk de vrouwelijke kledingstukken. Girlscene legt uit hoe je die sexy edge bij jezelf tevoorschijn tovert zonder er overdreven of te bloot uit te zien. Lees en leer!

Niemand zegt dat jij jezelf per se een sexy look hoeft aan te meten. Er is niks mis met je eigen stijl en je hoeft niet meteen je kast leeg te halen om het in te richten volgens de laatste trends. Er is namelijk niks mis met een goed paar sneakers en die fijne boyfriend trend. Maar als je graag een vrouwelijke touch aan je outfit wilt geven of extra moeite wilt doen voordat je uitgaat zijn de volgende tips iets voor jou.

Cut out

1. Oasis jurk, €36,52
2. Warehouse blouse, €56,18

Door een beetje huid te laten zien maak je een vrouwelijke outfit een tikje sexy. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jurkje waarbij je een stukje rib ziet, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een conservatieve look met een twist. De witte blouse is namelijk hoog gesloten, maar de subtiele cut out aan de achterkant maakt een simpele blouse interessanter.

Off shoulder

1. Off shoulder top, €37,95
2. Off shoulder top met kant, €18,95

Wie zegt dat je een flink decolleté nodig hebt om er sexy uit te zien? Juist door je schouders te laten zien trek je aandacht, zonder dat andere mensen meteen naar je borsten kijken. Off shoulder tops zijn super vrouwelijk door de halslijn en bovendien zijn de tops weer terug in de mode. Dus: makkelijk verkrijgbaar en sexy. 

Spaghettibandjes

1. Gele top, €45,00
2. Zwarte top, €24,95

Eén van de favoriete trends op de redactie is de top met spaghettibandjes. Het dunne bandje is weer eens wat anders dan de tops met brede banden die vorige seizoenen in de winkel lagen. Deze tops met spaghettibandjes hangen wat losser om je lichaam heen, geven een subtiel decolleté en zijn erg vrouwelijk door de band. Vergeet niet om er in ieder geval één in te slaan voor de zomer! ;-)

Jumpsuit

1. Playsuit, €59,95
2. Jumpsuit, €32,95

Een jumpsuit (of playsuit) kun je vrouwelijk houden door het te combineren met een open sandaal of lage hak. Bij een playsuit laat je al veel huid zien - want: benen zijn bloot - terwijl je juist de aandacht legt op je decolleté wanneer je een jumpsuit draagt met V-hals. Applicaties op de schouder maken je outfit af en een koortje rondom je middel of heup geeft je lichaam weer vorm. 

Sandalen

1. Zwarte sandaal, €28,08
2. Witte sandaal, €39,95

Een sandaal is over het algemeen al een vrouwelijke schoen, maar door het te dragen met een halfhoge hak geef je het nog meer pit. De trend van het moment is een sandaal met een hak met een hoogte van maximaal 6 centimeter. Dat betekent dus comfortabel, draagbaar én sexy. Score!

Kant

1. T-shirt met kant, €9,95
2. Crop top van kant, €14,75

Als je praat over een stof die sexy is, dan heb je het over kant. Een kanten rand langs je top of T-shirt geeft een basic item een feminine randje (letterlijk) en een kanten top is zowel jong als iets gewaagd tegelijk. Een van de makkelijkste manieren om een outfit vrouwelijker te maken is door kant toe te voegen.

Peplum

1. Peplum met stippen, €23,75
2. Peplum met bloemen, €15,75

Tot slot: peplum. Of het een top, rok of jurk is maakt niet uit, want met een peplum zit je altijd goed. Waarom? Een goede peplum item geeft jou het zandloperfiguur dat veel meiden willen hebben en daar hoef je helemaal niets aan te doen. Het ziet er vrouwelijk uit omdat de stof uitloopt en zwierig rond de heup valt. Misschien vind je een peplum met een randje kant of misschien is een peplum met riem iets voor jou, zodat je het accent op je taille legt. Al met al is een peplum dus eigenlijk onmisbaar. 

Hoe combineer jij sey & vrouwelijke kleding? Heb je nog tips?

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved