Travel

8x originele & budget stedentrips

We kunnen geen genoeg krijgen van citytrips. Struinen door de historische straatjes, de plaatselijke keuken proeven, nieuwe winkeltjes ontdekken. Zucht, het liefst gaan we elke week naar een nieuwe stad. Londen, Parijs, Barcelona… De 'standaard' steden kennen we nu wel, maar in welke andere steden móet je zijn geweest? Girlscene zet originele en budget citytrips voor je op een rij.


Bron

Brugge, België
Eten: Het eten is niet per se goedkoop, maar het stikt er wel van de bourgondische eetcafés op gezellige pleinen. Laat de friet maar komen!
Uitgaan: Brugge staat bekend om bier, dansen in de club is er wat minder populair. De kroegtijgers onder ons kunnen zich dus prima vermaken in Brugge, de feestbeesten kunnen beter naar een andere stad.
Shoppen: De grote winkelstraat in Brugge is de Steenstraat. Hier heb je alle winkels die je nodig hebt voor een geslaagde shopsessie.
Cultuur: Er zijn veel verschillende musea in Brugge, dus er is voor ieder wat wils. Ben je een kunstliefhebber? Dan kun je naar het Groeningemuseum of het Arentshuis. Als je meer over de geschiedenis van de stad wil weten, dan kun je een bezoekje brengen aan het Gruuthuusemuseum.

Krakau, Polen
Eten: Het eten is in Krakau voor Nederlandse begrippen erg goedkoop. Een diner kost een fractie van wat je hier betaalt. 's Avonds kun je voor een prikkie een biertje drinken.
Uitgaan: Het uitgaan in Krakau is super. Er wonen veel studenten in deze stad, dus er zijn bars genoeg. Bovendien ben je niet veel kwijt aan een avondje uit. Als je een echt feestbeest bent, dan ben je op de juiste plek want de clubs en bars sluiten meestal niet voor 4 uur.
Shoppen: In Krakau heb je exclusieve winkels, maar aan de rand van het centrum vind je shopping malls waar je ook budget kunt shoppen.
Cultuur: Krakau heeft een prachtige historische binnenstad. Het centrale plein in de binnenstad van Krakau is het grootste nog bestaande middeleeuwse plein van Europa. Verder moet je absoluut naar de Koninklijke Wawel Kathedraal gaan. Als je in Krakau bent, moet je ook zeker even een bezoekje brengen aan voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Het is 64 kilometer van Krakau vandaan, maar zeker de moeite waard.

Boedapest, Hongarije
Eten: Uit eten gaan is in Boedapest super goedkoop en moet je dus ook zeker doen. Voor een hoofdgerecht betaal je ongeveer vijf euro en de porties zijn meestal nog groter dan hier!
Uitgaan: 's Avonds is het super leuk om een avondwandeling te maken langs de Donau, romantischer kan niet! Daarna kun je cocktails sippen in een hippe bar, losgaan in een club of biertjes drinken in een kroeg. De nachten duren lang in Boedapest dus leef je uit!
Shoppen: Er zijn geen grote shopwalhalla's zoals in Londen en Parijs, maar je hebt er wel leuke markten en kleine winkelstraatjes.
Cultuur: Ben je een cultuurliefhebber? Dan zit je goed in Boedapest, want er zijn zo'n 225 musea. Daar ben je wel even zoet mee!

Riga, Letland
Eten: Riga is geen dure stad, uit eten gaan is zelfs spotgoedkoop! Je kunt je wagen aan de Letse keuken, maar er zijn ook genoeg tentjes waar je Italiaans, Chinees, Indiaas en Spaans kunt eten.
Uitgaan: Het centrum van Riga barst van de clubs en bars. Essentials is één van de populairste clubs van de stad. In Letland is de drank Balzam heel populair, zeker een aanrader om even te proeven. Als je het rustiger aan wil doen, dan kun je ook naar een opera- of balletvoorsteling.
Shoppen: De meeste winkels liggen in het oude centrum van Riga. Je vindt er ongeveer dezelfde winkels die je ook in westerse steden kunt vinden. Een echte aanrader is de centrale markt in vijf hallen, een waar shopwalhalla!
Cultuur: Riga heeft prachtige musea en een indrukwekkend operagebouw. Je ziet er nog sporen van het communistische verleden terug en het is dus zeker de moeite waard om even door de stad te lopen.

Kiev, Oekraïne
Eten: Bij de Oekraïense keuken hoort veel vlees en veel smaak. Als je meer zin hebt in vis dan kan dat ook, want sushi is daar ook erg populair.
Uitgaan: Kiev staat bij Nederlanders vooral bekend als een feeststad en dat is geheel terecht! Het nachtleven is bruisend en er is voor elk wat wils: clubs, terrassen, bars, kroegen.
Shoppen: In Kiev vind je veel winkelcentra en boetiekjes. Er zijn ook opvallend veel souvenirshops, dus een cadeautje voor het thuisfront heb je zo gevonden.
Cultuur: Kiev is een stad met veel historie. Een wandeling door de stad is al erg indrukwekkend met veel mooie gebouwen. Als je zin hebt in en rustig dagje, dan moet je naar Hydropark.

Sofia, Bulgarije
Eten: Je kunt traditioneel Bulgaars eten in combinatie met live muziek. De groenten zijn er in de zomer in overvloed, dus je kunt er goed vers eten. In de winter is vlees populair.
Uitgaan: In Sofia vind je veel artistieke barretjes waar veel hippe mensen een drankje doen. Ook zijn er veel cafés waar je na het shoppen iets kunt drinken.
Shoppen: Sofia is de goedkoopste Europese stad, dus alle shopaholics kunnen er flink losgaan! Je vindt er bekende en minder bekende merken.
Cultuur: Als je in Sofia bent, dan moet je zeker naar de Alexander Nevski Kathedraal en naar de Boyana Kerk. Het theatergebouw is ook erg mooi en zeker een bezoekje waard (bovendien helemaal niet duur).

Boekarest, Roemenië
Eten: Boekarest stikt van de lekkere restaurants en bistro's, je kunt er letterlijk elke internationale keuken proeven. Er zijn ook genoeg plaatselijke lekkernijen!
Uitgaan: Boekarest staat erom bekend dat je er goed uit kunt gaan. Er zijn veel pubs en bars waar je een drankje kunt drinken, maar het is ook super leuk om te dansen in een hippe club. Ben je een jazzfan? Dan ben je in Boekarest aan het juiste adres want er zijn veel jazzclubs met live muziek.
Shoppen: Als je voornamelijk wil shoppen op je city trip, dan kun je beter niet naar Boekarest gaan. Natuurlijk kun je er wel winkelen, maar het aanbod is beperkt.
Cultuur: In Boekarest gaan het verleden en het heden nauw samen. Overal waar je bent zit wel een verhaal achter. Een deel van de stad is aangetast door branden en natuurrampen, maar een aanzienlijk deel ervan heeft het overleefd. Je vindt er historische gebouwen en sfeervolle straatjes. Als je tot rust wil komen, dan zijn er genoeg stadparken waar je terecht kunt.

Nice, Frankrijk
Eten: Een van de leukste straatjes is de Rue Massena in Nice. 's Avonds is er een gezellige sfeer en je kunt een lekkere pizza op spaghetti eten in kleine restaurantjes. Ook zijn er genoeg gelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijk ijsje.
Uitgaan: Nice is een rustige stad wat uitgaan betreft. Je kunt er goed borrelen, maar voor clubben hoef je hier niet heen.
Shoppen: De hoofdwinkelstraat is Avenue Jean Médicin in het moderne centrum. Hier vind je grote modeketens en Galeries LaFayette.
Cultuur: Het oude stadsdeel van Nice is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. De zon schijnt op de kleurrijke huizen en op de pleintjes hangt een gezellige sfeer. Het is ook een aanrader om Le Chateau de Nice te bezoeken, hier kun je restanten van een versterkte burcht bezoeken en je hebt een geweldig uitzicht over de stad. De oude haven is ook leuk om te bezoeken, dit ligt achter Le Chateau de Nice.


Bron

Welke stad wil jij wel eens bezoeken?

Bron: presseurop, reisgraag, klimaatinfo, takeatrip, boedapest, 3opreis

Pin je favoriete bestemming in Pinbook