Ali tells all... De Pretty Little Liars season finale!

Films & Series door annemerel

The moment we've all been waiting for, gisteravond werd in de Verenigde Staten de season finale van Pretty Little Liars uitgezonden en OMG! Wat was het spannend. We lazen op het forum dat veel van jullie de finale live gekeken hebben en anderen hebben vanmorgen gelijk de aflevering online gekeken. Girlscene's Annemerel bekeek de aflevering vanmorgen in de trein en kan het niet laten om de aflevering met jullie te bespreken! Alleen lezen als je de aflevering al gekeken hebt (of absoluut geen probleem met spoilers hebt!!!!!!!!)

SPOILERSSS!

SPOILERSSS!

SPOILERSSS!

SPOILERSSS!

SPOILERSSS!

Wie komt er binnen?
Vorige week werden we achtergelaten met het beeld van de Liars in een donkere ruimte en iemand (die we niet zagen) die binnenkwam. Spencer zei "What are YOU doing here". We speculeerden, wie zou het zijn... Melissa? Ezra? Ian? Wren? Wie was het.... Het was Noel Kahn. De knappe highschool student die in seizoen kort een relatie had met Aria toen het uit ging met Ezra. No worries, Noel werkt samen met Ali (al weten we natuurlijk nooit 100% zeker of iemand te vertrouwen is, het blijft Pretty Little Liars)

En toen...
Noel neemt Aria, Hanna, Spencer en Emily mee naar de kamer waar Ali zich verborgen houdt, boven een café. Hanna vraagt zich hardop af of ze Ali moet slaan of omhelzen, Ali kiest voor een omhelzing en de Liars zijn herenigd. Ali vertelt de meiden dat ze alleen vanavond hebben om er achter te komen wie A is, komen ze er niet achter, dan verdwijnt ze, voorgoed.

Ali begint met het beantwoorden van vragen van de Liars. Had Spencer iets te maken met het vermoorde meisje? Nee. Thank God. Spencer en Ali hadden een aanvaring die avond, maar Ali wist serieuze problemen te voorkomen. Fijn, we vonden Spencer als moordenaar geen hele leuke plottwist. Maar wie was het dan wel....

Levend begraven
Dat weet zelfs Ali niet... Wat ze zich nog wel kan herinneren, haar moeder is degene die haar begraven heeft. Ali kwam nadat ze de Liars gedrogeerd had achtergelaten in de Barn naar huis, waar ze haar moeder voor het raam zag staan. Nog geen moment later wordt er een steen tegen haar hoofd aangegooid en valt Ali neer. Ali's moeder is hysterisch en begraaft haar dochter in de achtertuin, en dat terwijl Ali de steen tegen haar hoofd gewoon overleefd heeft. 

Waarom heeft Mrs. Dilaurentis haar dochter begraven? Wie beschermt ze? Zij moet weten wie die steen tegen haar hoofd heeft aangegooid.

Ali is doodsbang en als ze is opgestaan uit haar graf besluit ze weg te lopen. Ze komt Mona tegen die haar verzorgt. Mona zegt tegen Ali dat ze net moet doen alsof ze dood is, zodat ze niet meer achterna wordt gezeten door A. Ali besluit naar Mona te luisteren en te verdwijnen. Ze verft haar haren bruin (of zet een pruik op) en vertrekt in een oude auto, terwijl Mona toe kijkt en denkt YES, ik heb mijn zin, Ali is weg.

Ondertussen in Rosewood
In Rosewood wordt ondertussen het huis van de familie Hastings onderzocht door politiemensen. Melissa (die Toby in Londen tegenkwam en hoorde dat het slecht ging met haar zusje en daarom naar Rosewood terug kwam), Papa Hastings en Mama Hastings, ze worden allemaal apart van elkaar verhoord op het politiebureau. De politie verdenkt Spencer ervan iets te maken te hebben met de verdwijning van Ali...

Ook op het politiebureau, Cece Drake, die verdacht wordt van de moord op Politieagent Wilden. Cece zegt te kunnen bewijzen dat Ali nog levend is en showt de politie een recente foto waarop zowel de Liars als Ali te zien zijn..

Back to the Liars
De politie vindt de auto van Spencer en het lijkt erop dat ze binnenvallen bij het café waar ze zich bevinden. Maar de politie vindt niemand, de Liars zijn met Noel naar New York gegaan, want daar hield Ali zich verborgen. Wie valt er dan het café binnen? Het is een gemaskerde man met een wapen, A?! Aaaaaah spannend! De Liars vluchten via de brandtrap naar een dakterras, waar ze geen kant meer uit kunnen. Er komt een man met een petje binnen, A? Nee. Ezra.

Dan komt de gemaskerde man in beeld. Ezra probeert de meiden te beschermen en maakt (laten we hem voor het gemak even A noemen) het vuurwapen afhandig, terwijl Ezra op de grond blijft liggen pakt Hanna het wapen. A vlucht en springt naar een ander dakterras, even lijkt het erop dat hij naar beneden valt, maar A is sterk en weet zichzelf omhoog te trekken en vlucht. Ondertussen is Ezra opgestaan, maar niet voor lang, hij grijpt naar zijn mild waar een schotwond zit, en zakt in elkaar. De Liars zijn hysterisch (en ik ondertussen ook, en ik zit in een volle trein. Get it together Annemerel!!!!)

The end...
Hoe het met Ezra afloopt weten we niet (we vrezen het ergste), we schakelen ondertussen terug naar Rosewood, waar Mrs. Dilaurentis in een graf ligt en (levend?) begraven wordt, op dezelfde manier als Ali drie jaar geleden door haar moeder begraven werd. OMG!

ZOVEEL VRAGEN!

- Wie probeerde Mrs. Dilaurentis te beschermen?
- Wie was de persoon met het masker in New York?
- Is Mrs. Dilaurentis vermoord? Of leeft ze nog? Het kan bijna niet dezelfde persoon geweest zijn als degene die bij de Liars in New York was, je kunt niet tegelijk in Rosewood en New York zijn, toch?
- Of was dat laatste shot veel later en was het toch dezelfde persoon?
- Wie gooide die steen tegen Ali's hoofd, was dat A? Of was het Melissa, zij was degene die iets in het oor van haar fluisterde en ze was jaloers op Ali omdat ze samen was met Ian...
- Who the hell is A?!

AAAAAH!!!!!!!! Meer vragen dan antwoorden, zoals gewoonlijk. Gelukkig hoeven we maar 12 weken te wachten op een nieuwe aflevering. Grrrrrr! 10 juni wordt de season première van Pretty Little Liars uitgezonden. Mark your calendars!!!!!

Hoe vonden jullie de season finale van Pretty Little Liars! Vonden jullie het ook zo spannend? Show your feelings in de reacties ;-)

Liefs,
Annemerel

Pin jouw favoriete Pretty Little Liars foto's in Pinbook!