Tips om je badkamer op te pimpen!

Lifestyle door Redactie

De badkamer is misschien niet de ruimte die je als eerste opnieuw inricht of verandert. Waarschijnlijk begin je eerder aan project kledingkast organiseren of slaapkamer veranderen of niet? Toch is het niet erg lastig om de look and feel van de badkamer te veranderen. Kijk maar mee naar de volgende make-overs en items en laat je inspireren!

Voor & na
beeld: Melanie Acevedo

Je hoeft niet per se de wastafel uit je badkamer te verwisselen om de sfeer te veranderen. Een andere lamp en/of spiegel voegen al iets extra's toe. Het rekje aan de muur is ook handig, omdat je bovenop handdoeken legt en onder het rekje bijvoorbeeld je ochtendjas hangt. 

Voor & na
beeld: Victoria Pearson

Als je de luxe hebt van een ruime badkamer - zo'n badkamer waar je letterlijk je kont in kunt keren - is het makkelijk om de ruimte op te pimpen. Wederom doen nieuwe spiegels en lampen veel voor de ruimte en daarnaast kun je een vaas met bloemen of een pot met een plant neerzetten voor een andere sfeer. Op lege wanden is het leuk om een schilderij of foto op te hangen en daarnaast is het een goed idee om de ruimte te benutten met manden voor doucheproducten en handdoeken. Op die manier ziet het er netjes en georganiseerd uit. 


Voor & na
beeld: Max Kim-Bee

Van het plafond verven tot matjes verwijderen (of toevoegen) aan de vloer... De opties zijn eindeloos. Houd je van minimalistisch en clean? Houd dan een zwart-wit patroon vast en zorg dat zoveel mogelijk spullen zijn opgeborgen, zoals je op de foto rechts ziet. 


Voor & na
beeld: Gridley & Graves

Een likje mintgroene verf op de muur (als je geen tegels hebt) en mooie afbeeldingen aan de muur pimpen je badkamer op. Combineer het met wit voor een ruimtelijk effect. Voeg een staande kapstok toe en hang een rek aan de muur om je doucheproducten op te zetten. 


Voor & na
beeld: Wendall T. Webber

Bij deze make-over wordt duidelijk hoe een andere kleur op de muur, een foto aan de wand en een bloemetje naast het bad de ruimte al opfleuren. Gebruik fellere kleuren zoals geel als eyecatcher in de badkamer. Bovendien zorgt het voor een mooi contrast met neutrale kleuren.

Heb je na het zien van de make-overs zin om jouw eigen badkamer onder handen te nemen? Je hebt niet veel nodig om een verschil te maken, want kleine details zorgen al voor een verandering! De volgende items vind je misschien wel leuk voor jouw badkamer:


Kapstok - IKEA - €24,95


Wandrek - IKEA - €24,95


Badkamer rek - HEMA - €9,95


Badmat - IKEA - €9,99


Badmat - HEMA - €8,99


Douchegordijn - IKEA - €3,99


Beauty organizer - HEMA - €9,95


Badhanddoeken - HEMA - €6,25


Plant - Blokker - €2,99


Waxinelichthouder - Bijenkorf - €12,50

Welke badkamer make-over vind jij het mooiste? Met wat voor items pimp jij de badkamer op?

Laat je inspireren in Pinbook