Beauty

Haarstijlen voor meiden met een rond gezicht

Als je haar maar goed zit, of niet? Wanneer je haar goed in model valt voel je jezelf vaak al een stuk beter. Het is nog beter als je een haarstijl hebt die goed bij jou en jouw gezichtsvorm past. Iemand met een rond gezicht staat namelijk een bepaald kapsel beter dan iemand met een lang gezicht. Deze keer vertelt Girlscene welke haarstijlen passen bij meiden met een rond gezicht, net zoals Mila Kunis en Emma Stone!

Over het algemeen zijn er een paar 'regels' of tips voor meiden met een ronder gezicht. Het volgende werkt in ieder geval bij bijna iedereen:
- vermijd een rechte of zware pony. Een schuine gelaagde lok staat namelijk veel beter
- korte kapsels geven meer lengte
- lang tot erg lang haar met een pony en laagjes maken het gezicht langer en slanker
- volume op de kruin maakt het gezicht langer
- middenscheiding flatteert het gezicht het meeste
- krullen zijn een no go omdat het je gezicht voller laat lijken. Een slag of stijl haar staat het mooiste
- laat lange lagen knippen vanaf de oorlel

Er zijn ook veel celebrities die een ronde gezichtsvorm hebben. Onder andere Kelly Clarkson, Mila Kunis, Emma Stone en Kelly Osbourne zijn beroemdheden die hun gezicht en haarstijl rocken. Hieronder zie je hun do's en don'ts! 

Kelly Clarkson draagt meestal haar haren op een manier waarop het haar gezichtsvorm flatteert. Op deze foto zie je inderdaad de middenscheiding die goed past bij een rond gezicht. Daarnaast zijn haar lokken gekruld en zoals je misschien ziet is dat niet de beste keuze voor het gezicht van Kelly. Een lichte slag zou flatteus zijn voor haar. Door de krullen krijgt Kelly veel volume langs haar gezicht wat haar gezicht breder laat lijken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kelly Clarkson (@kellyclarkson) op


Emma Stone knipt haar haren op een lengte die goed bij haar past. Dit doet ze in combinatie met een schuine lok die een rond gezicht meer scherpte geeft. Vervolgens worden er ook lagen in het haar geknipt wat het gezicht meer lengte geeft in plaats van breedte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Stone (@emmastone) op


Mila Kunis heeft wel degelijk een ronde vorm, ondanks haar scherpe kaaklijn. Wat goed blijkt uit deze foto is dat Mila's haarstijlist haar gezicht minder rond laat lijken doordat ze het haar op de kruin toupeert. Dit staat erg goed bij Mila, zeker met de kleine middenscheiding die ze in het haar heeft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mila Kunis (@milakunisactress) op


Kelly Osbourne is een andere celeb met een rond gezicht. De rechte pony is niet erg flatteus bij de bredere wangen en kaken van Kelly, maar dat compenseert ze met een hippe bob om haar meer lengte te geven. Hoe hoger het haar, hoe minder rond het gezicht lijkt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kelly Osbourne (@kellyosbourne) op

Ben je op zoek naar tools voor jouw haar? Twee dingen die jou helpen zijn een stijltang en een toupeerkam. Met de stijltang maak je body in het haar en tem je pluizige lokken. Daarnaast kun je met een stijltang ook slag in je haar maken en je pony mooi steilen. Met een speciale borstel voor touperen creëer je volume rond de kruin (of kroon) van je hoofd. Gebruik eventueel droogshampoo, haarlak of een volumespray om ervoor te zorgen dat de toupage de hele dag blijft zitten. 

Doe meer inspiratie op door de volgende tutorials te bekijken:

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved