Zo vind je de perfecte (Levi's) jeans

Fashion door Redactie

De perfecte jeans vinden is bijna een onmogelijke klus. Begrijp ons niet verkeerd, we houden van shoppen... Maar winkelen voor een broek is toch een ander verhaal. De zoektocht is een drama, maar als je eenmaal een spijkerbroek hebt gevonden die goed zit dan heb je er jaren plezier van. Girlscene's Danique en Annemerel bezochten onlangs een Levi's event om tips te krijgen voor het vinden van de perfecte jeans en om kennis te maken met het nieuwe model: Revel. Wil jij ook weten hoe je de perfecte jeans kunt vinden en wil je meer weten over Levi's Revel? Lees snel verder.

Alle meiden kunnen erover meepraten: de perfecte jeans vinden is een ramp. Jeans zitten nu eenmaal niet snel perfect. De pijpen zijn niet lang genoeg, of niet skinny genoeg. De kleur is nét niet mooi of je vind het jammer dat er gebleekte delen in zitten. Dan heb je ook nog het probleem dat de broek bij je billen en heupen perfect zitten, maar dat het veel te los zit bij je knieën en onderbenen, of andersom. Zucht, voor je het weet heb je je in tien broeken gewurmd en nóg heb je de perfecte jeans niet gevonden. HELP! Girlscene geeft tips:

- Bedenk welke schoenen je onder de jeans kunt dragen. Een boyfriend jeans is heel leuk en hartstikke hip, maar heb je wel geschikte schoenen om eronder te dragen? Het is niet echt mooi om hier een laars onder te dragen. Als je een broek wil waar je elke schoen onder kunt dragen, ga dan voor skinny jeans.

- Let op de stof van de spijkerbroek. Is de stof heel stijf heeft het stretch? Als de stof heel stijf is dan zal het minder uitlopen, dus dan is het belangrijk dat je er nog wel in kunt zitten (en ademen!). Stretch zit veel fijner, maar het risico van deze stof is dat het uitloopt en gaat lubberen bij de knieën.

- Let er goed op of delen van een broek gebleekt zijn. Deze gebleekte delen leggen de focus op dat deel van je lichaam. Heb je brede heupen? Dan kun je beter niet voor een jeans kiezen die bleekplekken op de heupen heeft, want dit benadrukt het deel alleen maar terwijl je het wil verhullen. Als je juist geen heupen hebt, dan is het wel goed om jeans met gebleekte delen op de heupen te hebben want zo laat je ze optisch breder lijken.

- Koop jeans altijd super strak. Jeans lopen altijd nog uit, dus als je een broek koopt die in de winkel perfect zit, dan zal het kledingstuk na een paar wasbeurten gaan lubberen. En dat wil je niet! Als je de knoop nét dicht kan krijgen, dan zit je goed (let wel op de stof, als het stijf is dan kun je 'm wel iets minder strak kopen).

- Donkere jeans kleden af, terwijl lichte jeans juist de aandacht leggen op je benen.

- Heb je dikke billen die je liever wil verhullen? Dan is een skinny jeans niets voor jou, ook al heb je er waarschijnlijk wel één in de kast liggen. Dat komt doordat skinny jeans de aandacht vestigen op je bilpartij.

- Ben je lang? High waisted jeans laten jouw ellenlange benen goed uitkomen, maar het is wel belangrijk dat de broek goed valt, je wil niet dat hoogwater-effect hebben. Skinny jeans staan mooi bij jou, maar ook een broek met rechte pijpen geschikt.

- Let goed op de plaats van de achterzakken, deze zijn namelijk heel bepalend voor hoe je billen er in de broek uitzien. Het beste is dat de zakken redelijk hoog en gecentreerd zitten. Als de zakken redelijk laag zitten, dan lijkt het alsof je billen een beetje uitgezakt zijn. Als de zakken ver uit elkaar zitten, dan lijken je billen optisch groter (dat is dus wel goed als je weinig bil hebt).

De belangrijkste tip is misschien wel dat je goed naar je figuur moet kijken om jouw perfecte jeans te kunnen vinden. Kijk naar de vorm van je lichaam en bepaal je plus- en minpunten. Zo weet je bij je zoektocht waar je op moet letten en welke modellen je moet vermijden. Bij elk figuur staat. Daar heeft Levi's iets slims op gevonden: een broek voor elk figuur. Zo heb je een Slight Curve (voor meiden met wat minder curves) Demi Curve (voor meiden met een beetje curves, maar wel in verhouding), Bold Curve (voor meiden met curves) en Supreme Curve (voor meiden met de meeste curves). Zeker weten dat er een Levi's voor jou bij zit!


Danique ging voor een Demi Curve

Levi's biedt niet alleen broeken aan voor elk figuur, maar ze hebben ook broeken die écht wat voor je doen. Hoe dan? Nou, door je billen optisch te liften! Deze Revel broeken zitten ook nog eens lekker, een beetje als een legging. En ja, het lift je billen écht! Girlscene's Danique & Annemerel en Claartje van Vrouwen.nl kunnen het beamen (en de rest van de genodigden natuurlijk ook, want de billen werden uiteraard aandachtig bestudeerd). Danique koos voor een donkere Revel jeans, Annemerel werd verliefd op de grijze jeans. Hello perfect jeans!

Wil jij ook Levi's Revel jeans? Dat kan!


€99,95 / €109,95 / €109,95

Heb jij de perfecte jeans al gevonden?

Bron: redbook, levis, laurenconrad

Pin je favoriete jeans in Pinbook