Fashion

Trendreport: Sneakers

Dit voorjaar kun je er echt niet meer omheen. De sneaker trend. Ben je nog op zoek naar een nieuw paar schoenen voor het voorjaar? Kies dan voor sneakers, want dan zit je vrijwel altijd goed. Het zit niet alleen een stuk comfortabeler dan een paar hoge hakken, of onmogelijke ballerina's waar je continu uitglipt, het is ook hartstikke mode-verantwoord.

Het begon allemaal een paar jaar geleden met de Isabel Marant Wedge sneakers. Ineens werden de 'coole' mensen (modellen en celebs) gespot op iets anders dan hoge hakken, ze kozen massaal voor sneakers van zo'n 450 euro. Het waren dan ook geen normale sneakers, het waren sneakers met een verborgen hak. De schoenen waren een hit en binnen een half jaar zag je overal sneakers met verborgen hak opduiken. Eerst waren het alleen naam Isabel Marants, niet veel later kwamen andere merken zoals Nike met compleet andere modellen. 

Inmiddels zijn we zo aan het comfort van sneakers gewend, dat we nu ook voor sneakers zonder verborgen hak kiezen. Van New Balance tot Nike en van Adidas tot Converse, ze zijn allemaal hot-hot-hot!

Celebs on kicks!
Een trend begint vaak in de modewereld en vervolgens zijn celebrities meestal de early adapters, zij worden als één van de eerste met de trend gespot. Zo ging dat ook met sneakers. 


Selena Gomez staat model voor een lijn van Adidas, de NEO-lijn. Natuurlijk draagt ze dan ook regelmatig een paar Adidas sneakers.


Rihanna wordt vaak op torenhoge hakken gespot, maar ze kiest ook regelmatig voor sneakers. Ze wordt vaak op New Balance gespot, maar ze kiest ook wel eens voor witte tennisschoenen zoals deze.


Als Kim Kardashian op sneakers gespot wordt, is dat vrijwel altijd op Nike. Ze draagt ze meestal naar de sportschool (duh) en tijdens reizen.


Rita Ora's favoriete sneakermerk is Adidas, ze kiest voor de klassieke witte tennisschoenen met de drie zwarte strepen.


Rita is zo'n fan van Adidas dat ze een samenwerking met het merk is aangegaan, binnenkort te koop… deze witte Adidas sportschoenen met rosé gouden neus. Het ziet er veelbelovend uit.

Trends lente/zomer 2014
Maar wat zijn nu de trends voor komend seizoen. Welke sneakers moet je in je kast hebben staan? Eigenlijk is het antwoord daarop heel simpel, vrijwel alle sneakers die je op dit moment in de winkel ziet staan kunnen linea recta je kast in. 

New Balance


New Balance sneakers zijn al een tijdje hot! Ze zijn – in vergelijking met sneakers van Nike – ook prima te betalen. Deze donkerblauw met witte sneakers kosten €84,95.

Maar je kunt ook voor een exemplaar gaan dat iets opvallender gekleurd is. Deze sneakers met paars en geel komen uit de nieuwe lente/zomercollectie van New Balance en kosten eveneens €84,95.

Converse

Ook nog steeds hot, de klassieke All Star. Deze witte tennisschoen is vrijwel overal mee te combineren. Van rokjes tot jeans en onder hotpants of lange broeken. Als je ze eenmaal hebt ingelopen, zitten ze heerlijk en wil je niets anders meer. All Stars koop je voor €69,95.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vrolijk kleurtje, mintgroen is ook dit seizoen een goede kleur! Ook deze Converse All Stars kosten €69,95.

Nike

Vorig jaar begon de trend al en in 2014 zijn ze nog steeds hot, de Nike Air Max. Dit super toffe exemplaar kost €140,-

In dezelfde serie heb je ook de Nike Dunk Sky High, in deze sneaker zit een verborgen hak van ongeveer zes centimeter. Girlscene's Annemerel kan hier een hele dag op door een stad slenteren zonder pijn in haar voeten te krijgen! Ook deze sneakers kosten €140,-

Deze Nike Free's zijn voor de mensen die op willen vallen, want dat doe je zeker met deze neongele Nike Free's. Het zijn hardloopschoenen, maar je kunt ze ook prima casual dragen. Annemerel draagt haar Nike Free's vaker casual dan dat ze ze tijdens het hardlopen draagt. Nike Free's koop je voor €115,-

Wow, ook met deze Nike's val je op. Dit zijn de Flyknit Air Max. Ze zijn zowel casual als tijdens het hardlopen te dragen. Enige probleempje dat er aan deze Nike's kleeft… Ze kosten 'slechts' €250,-. Uh oh….

Adidas

 


Ook Adidas heeft een aantal super mooie modellen in de nieuwe collectie. De kleurencombinatie van deze sneaker is erg cool, leuk dat blauw, roze en geel, net snoepjes. Ze kosten €80,-.

De klassieke witte Adidas tennisschoen met een zachtroze voering.. wauw! €70,-.

Hoe te combineren?
Sneakers zijn op ontelbaar veel manieren te combineren. Je maakt er een meisjesachtige outfit stoer mee, je maakt een compleet zwarte outfit minder saai en geeft een rokje net wat stoerders. Er zijn geen echte regels voor het combineren van sneakers en er zijn ook geen echte 'don'ts'. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar zelfs een schattig wit prinsessenjurkje kan leuk staan met een paar neonkleurige sneakers. 

Inspiratie nodig? Wij struinden onze favoriete blogs af en vonden prachtige outfits met sneakers.


Bron

Andy van Stylescrapbook combineert haar witte fladderjurkje met een spijkerjasje en neonroze Nike's. Op papier klinkt deze combinatie afschuwelijk, maar het staat haar prachtig.


Bron

Lizzy van der Ligt combineert haar pastelkleurige bloemetjes Nike Air Max met een fijne chill outfit. 


Bron

Andy van StyleScrapbook bewijst nogmaals dat er bij het combineren van sneakers geen regels zijn. Ze combineert haar klassieke outfit met een paar opvallende Nike Air Max. 


Bron

SFFTE, oftewel Debbie, combineert haar hagelwitte Nike Air Max met een donkere outfit. Mooi contrast!


Bron

Maar er wordt niet alleen maar Nike gedragen in modeblog-land, ook New Balance is favoriet. Lucy van Lovelybylucy combineert haar grijze New Balance sneakers met een zwart rokje en een fluffy grijze sweater.


Bron

En ook de witte Adidas tennisschoen maakt een comeback. Zweedse Blogger Kenza is er al mee gespot!

Wat vind jij van de sneaker-trend? Ben jij net zo'n fan als wij zijn, of laat jij hem aan je voorbij gaan? Wat zijn jouw favoriete sneakers?

Pin de mooiste sneaker-inspiratie in Pinbook!

Must reads 👀