Lifestyle

DIY: String art

Ben je toe aan iets nieuws om aan je muur te hangen, maar heb je geen geld voor een Picasso of een Piet Paris? Fleur dan zelf je kamer dan op met deze Do It Yourself (DIY) string art. Binnen no time hangt je kamer vol met zelfgemaakte kunst in de vorm van inspirerende quote’s.

Wat heb je nodig?
Canvas
Piepschuim
Schaar
Verf
Kwast
Spijkers
Garen
Quote (zie stap 3)
Niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te houden: (stanley)mesje, liniaal, potlood en een gum.

Stap 1: Schilderen

Schilder het canvas. In plaats van verf kun je het canvas ook bedekken met een stuk stof of behang. Bij het kiezen van de achtergrondkleur is het goed om na te denken over de kleuren die je de letters wilt geven. De letters moeten wel goed leesbaar zijn. Kies bijvoorbeeld voor een rustige achtergrondkleur en felgekleurde letters (zoals in dit voorbeeld), of juist een felle achtergrond met zwarte of witte letters. Let op: vergeet bij het schilderen van het canvas ook niet de zijkanten te schilderen.

Stap 2: Piepschuim

Maak het piepschuim passend. Het piepschuim moet precies tussen het hout van het canvas passen, zodat het goed op zijn plek blijft zitten. Het makkelijkste is om de ‘ruimte’ aan de achterkant van het canvas op te meten en dit vervolgens uit te tekenen op het piepschuim. Hierna kun je het piepschuim knippen of snijden en achter het canvas stoppen.

Stap 3: Quote

Zoek een quote of tekst die je op het canvas wilt hebben. Belangrijk is om rekening te houden met de uiteindelijke grootte van de quote als je deze print. Om het jezelf niet al te moeilijk te maken, kun je het beste een zo’n groot mogelijk lettertype gebruiken. Wanneer je tevreden bent met de tekst en de grootte hiervan, knip je de woorden uit en leg je deze op het canvas. Met een liniaal kun je eventueel uitmeten waar je de woorden wilt hebben, zodat er tussen de woorden telkens dezelfde afstand zit. Vergeet niet het potlood weer uit te gummen voordat je met het draad aan de slag gaat (stap 5)!

Stap 4: Spijkers

Zet nu een rand van spijkers om de letters heen. Dit doe je door de spijkers in het canvas te drukken, door het piepschuim aan de achterkant gaat dit vrij gemakkelijk en blijven de spijkers goed zitten. Het mooiste is om de spijkers overal op ongeveer dezelfde afstand te plaatsen. Bij dit voorbeeld zit er ongeveer een centimeter tussen de spijkers. Haal de papieren letters tussen de spijkers uit, voordat je aan stap 5 begint.

Stap 5: Draad

Omwikkel de spijkers met draad. Om de letters goed leesbaar te maken omlijn je eerst de buitenkant. Vervolgens ga je de letters inkleuren door het draad kris kras van spijker naar spijker te wikkelen. Hoe ‘ingekleurder’ de letter is, hoe leesbaarder deze zal zijn. In dit voorbeeld zijn borduurgaren gebruikt. Uiteraard kun je ook ander draad gebruiken, bijvoorbeeld naaigaren of touw. Tip: trek het draad niet te strak aan, hierdoor kan je mogelijk de spijkers krom trekken.

Als alle letters omwikkeld zijn met draad, ben je in klaar.

Leuk: je kunt de koppen van de spijkers eventueel verven in de kleur van het draad. Het verschil in het wel of niet verven van de koppen is goed te zien in bovenstaande foto’s.

Ga jij deze DIY maken?

Bedankt voor het artikel, Annabel!

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
116 meiden hebben deze blog geloved