News

Zal de 'normale' Barbie binnenkort in de winkel liggen?

135

Weten jullie nog dat we schreven over de Barbie zoals jij en ik? Het ging om een Barbiepop die er niet zo onrealistisch uitziet, maar dezelfde proporties heeft als een gemiddeld 19-jarig meisje. Dezelfde kunstenaar heeft nu een nieuw ontwerp gemaakt en heeft plannen om de pop op de markt te brengen. ''Normaal is mooi'', vindt kunstenaar Nickolay Lamm. 'Average Barbie' heeft bruin haar, draagt weinig make-up en heeft realistische maten. Zullen we de normale Barbie binnenkort in de schappen zien?

Barbie bestaat bijna 55 jaar en is wereldwijd geliefd, maar ze krijgt ook vaak kritiek. Veel mensen vinden het niet kunnen dat Barbie onrealistische maten heeft, omdat het een slecht voorbeeld zou zijn voor kinderen. Barbie zoals we haar nu kennen zou niet kunnen leven als ze een echt mens was. Ze zou niet kunnen menstrueren en ze zou zelfs niet kunnen lopen.

''Veel mensen vragen waar ze een normale Barbie kunnen kopen. Maar niemand kan zo'n pop kopen, want het is nog niet op de markt'', vertelt Nickolay. Dat is de reden waarom hij verder is gegaan met zijn 'Average Barbie' en nu bezig is om de pop in de schappen te krijgen. In tegenstelling tot zijn vorige ontwerp, heeft de Barbie nu bruin haar en kan ze haar polsen, knieën, ellebogen en voeten bewegen. Dit ontwerp wil hij op de markt brengen, maar daar heeft hij nog sponsors voor nodig. Nickolay hoopt dat hij $95.000 bij elkaar krijgt om 5000 Lammily poppen (de officiële naam van de normale Barbie) te laten maken.

''De Lammily pop is een statement op zichzelf: normaal is mooi'', zegt Nickolay. De kunstenaar is zich ervan bewust dat hij de wereld niet verandert met zijn ontwerp: ''Ook al is er maar 10% kans dat de pop het zelfbeeld beïnvloedt... Dat vind ik genoeg om haar te laten maken!'' Als de normale Barbiepop gemaakt wordt, dan is de kunstenaar van plan om accessoires zoals huizen en kleding te ontwerpen. Ook wil hij de 'Average Barbie' in verschillende maten en verschillende afkomsten laten maken.

Maar het begin is dus 'Average Barbie' en zij ziet er al heel anders uit dan de traditionele Barbie.

De normale Barbie draagt weinig make-up

Ze promoot een gezonde levensstijl

De normale Barbie heeft de maten van een gemiddeld 19-jarig meisje

Ze kan haar polsen, knieën, ellebogen en voeten bewegen

De normale Barbie is een stuk kleiner dan de traditionele Barbie

En ze heeft bruin haar

In dit filmpje legt Nickolay alles haarfijn uit over de normale Barbie en vraagt hij om hulp:

Hoop jij dat de normale Barbie in de winkel komt? Wat vind je van het uiterlijk van de normale Barbie? Of vind je het allemaal overdreven gedoe en moeten we het bij de traditionele Barbie houden?

Bron: buzzfeed, time, ibtimes
Bron beeld: Nickolay Lamm

LOVE dit artikel
21 meiden hebben deze blog geloved