Beauty

Test: GHD versus Carmen stijltang

44

Je krijgt niet iedere dag een stijltang van bijna €200 bij je thuis bezorgd, dus toen de GHD styler op de redactie arriveerde wilden we het natuurlijk zo snel mogelijk uittesten. De grote vraag is of je een euro of 150 kunt besparen door een tang van minder dan €50 te gebruiken. Girlscene test daarom zowel de GHD stijltang als de Carmen Straight to Go tang en deelt in dit artikel de pros en cons. Kijk maar mee!


Onze mond viel open van verbazing toen we de prijs zagen van de GHD V Sapphire Professional Styler. Deze stijltang kost maar liefst €199, maar goed dan krijg je er wel een borstel bij. ;-) Ik - Renée - heb lovende verhalen gehoord over dit haarmerk en wil daarom zelf wel eens proberen hoe goed de tang is. Veel mensen zweren bij GHD, maar ik vraag me af of je hetzelfde resultaat krijgt met een goedkope tang. Zelf heb ik namelijk gewoon een tang van een tientje in mijn kast waar ik al twee jaar mijn haren mee stijl maak. Naast de GHD tang mag Girlscene ook de Carmen Straight to Go stijltang testen en dat is natuurlijk het perfecte moment om de twee met elkaar te vergelijken. Let's battle!

Een paar tips van tevoren:
Stijl alleen droog haar, want nat haar stijlen is heel schadelijk voor je haar. Spray of verdeel eerst een hittebeschermend product in je haren om de hitte van de tang tegen te gaan. Verdeel je haren vervolgens en zet de bovenste helft vast met een clip. Pak dunne plukken van maximaal een paar centimeter breed en laat de tang langzaam door het haar glijden. Twee keer langzaam met de tang door het haar werkt namelijk effectiever dan vijf keer snel over dezelfde pluk gaan. Werk van achteren naar voren zodat je elke gestijlde pluk over je schouder naar achter kunt gooien zonder dat het in de war raakt met de rest van je haar. 


GHD V Sapphire Professional Styler

Deze mooie groene stijltang komt met een bijpassende borstel en een lang draaibaar snoer waardoor het makkelijker is om van een grotere afstand je haar te doen. Ik verdeel mijn haar in twee delen door een middenscheiding te maken. Vervolgens borstel ik mijn haren goed door zodat het makkelijker is om het haar te stijlen. Het eerste voordeel: de tang wordt supersnel warm waardoor je bijna gelijk kunt beginnen. Je merkt dat de tang opgewarmd is zodra je een paar piepjes hoort. Ik heb a whole lotta hair op mijn hoofd, dus laten we snel beginnen!


Kenmerken:
- standaard temperatuur van 180 graden
- keramische platen
- automatische slaapstand na 30 minuten
- universele voltage
 

 


Om het proces eenvoudig te maken begin ik met de onderkant van mijn haren en zet ik de bovenkant (het haar vanaf het oor) vast met een clip. En wow... het gevoel en de werking van deze stijltang is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. De tang glijdt door mijn haar zoals geen ander - hier kan mijn goedkope stijltang niet tegenop - en zodra ik voor de tweede keer over mijn ontembare lokken ga is de pluk compleet stijl én glanzend. Waarschijnlijk zijn het de keramische platen die het goede werk doen en ik ben onder de indruk. Het is wel de vraag of ik hier zelf €199 aan zou uitgeven, maar als ik de prijs negeer moet ik toegeven dat dit de beste stijltang is die ik ooit heb gebruikt. Na ongeveer vijf minuten is mijn haar compleet glad en glanzend, wat betekent dat ik ongeveer tien minuten zou doen als ik de andere helft ook zou stijlen. Wat mij nog blijer maakt is dat de tang automatisch uitgaat als je het 30 minuten niet gebruikt. Ik heb trouwens wel liever dat er een reishoes bij de tang komt in plaats van een borstel zodat je de GHD ook mee kunt nemen als je onderweg bent. 

Danique gebruikt deze GHD tang om krullen te maken en dat schijnt ook makkelijk te zijn en een mooi resultaat te geven. 

Voordeel:
- tang is snel opgewarmd
- haar wordt snel glad en stijl
- tang glijdt door het haar
- tang laat het haar glanzen
- eenvoudig om krullen te maken
- tang gaat zelf uit na 30 minuten niet gebruiken

Nadeel:
- één temperatuurstand 
- hoge prijs
- niet dicht te klappen
- geen hittebestendig tasje


Carmen Straight to Go CR1025

Oké, het is niet helemaal eerlijk om een reisstijltang te vergelijken met een gewone stijltang. Maar ik ben wel heel benieuwd of je hetzelfde resultaat krijgt en dezelfde prettige ervaring hebt met een goedkopere stijltang. De Carmen Straight to Go is een kleinere styler met keramische platen maar zonder snoer. Hierdoor is het ideaal om mee te nemen op reis waar de Straight to Go ook voor bedoeld is. Je laat de tang op met een oplader en naast de oplader krijg je ook een beschermhoes waar je de tang in kunt opbergen. Je moet dan eerst even de Carmen Straight to Go op slot zetten zodat de platen tegen elkaar blijven zitten in het zakje. De temperatuur stel je in op 140, 160 of 180 graden. Omdat het een draadloze stijltang is moet je het regelmatig opladen, aangezien de gebruiksduur 25 minuten is. Als je zoveel haar hebt als ik doe je daar dus één tot twee keer mee. In verhouding met de oplaadduur van 2,5 uur vind ik dat weinig. 


Kenmerken:
- temperatuur 140, 160 of 180 graden
- keramische platen
- oplaadbaar
- vergrendelbaar

 


Het is mij niet meteen duidelijk hoe ik de temperatuur op 180 graden krijg. Persoonlijk doe ik mijn haar altijd op 200 graden of hoger omdat ik veel haar heb om mee te werken. Omdat de GHD tang op 180 graden werkt doe ik dat met de Carmen Straight to Go ook. Voordat ik begin doe ik weer hetzelfde met de haren aan de rechterkant van mijn hoofd. Ik borstel het door en verdeel mijn haar in twee delen. Het bovenste deel vanaf het oor zet ik vast met een clip zodat ik eerst de onderkant kan doen. Doordat de platen kleiner en smaller zijn ben ik langer bezig om mijn haar kaarsrecht te krijgen, maar dat laat ik nu even buiten beschouwing omdat het meer om de werking gaat van de tang. Zodra ik eenmaal begin merk ik dat mijn haar minder snel stijl wordt. Sterker nog: ik moet tien keer - echt waar - over een pluk gaan om het een soort van recht te krijgen. Ik weet dat de bovenkant van mijn haar moeilijker is wat betreft stijlen, maar dit is niet heel positief. Het eindresultaat is daarom niet stijl, maar slag. Persoonlijk houd ik daar meer van in tegenstelling tot über stijl haar, maar van een stijltang verwacht ik wel iets meer. Tot slot is het een nadeel dat de tang blijft hangen in het haar ondanks dat ik het goed uitgeborsteld heb. Ik denk daarom dat deze styler geschikt is voor meiden met fijn (kort) haar dat makkelijk te steilen is.

Voordeel:
- bijgeleverde reishoes
- draadloos
- handig formaat
- keramische platen

Nadeel:
- lange oplaadduur en korte gebruiksduur
- temperatuur instellen is onduidelijk
- tang wordt niet erg warm
- haar wordt niet goed steil


Voor. Let niet op mijn zweverige uitdrukking ;-)


Links: naturel & rechts: GHD


Links: Carmen & rechts: GHD


Onderkant van het haar. Links: Carmen & rechts: GHD

Beide tangen zijn licht waardoor je geen lamme arm krijgt tijdens het stijlen. Qua resultaat kan ik kort zijn: GHD is veel beter dan de goedkopere tang. GHD is sneller en geeft het beste resultaat. Bovendien blijft je haar langer stijl als je deze dure tang gebruikt. GHD glijdt door het haar en laat het haar zachter voelen dan de Carmen Straight to Go.

Om eerlijk te zijn valt de GHD stijltang niet in mijn studentenbudget, maar de luxepoes in mij overweegt wel om zelf een tang te kopen als ik ergens een goede kortingscode kan vinden.

Stijl je regelmatig je haar en heb je de mogelijkheid om meer geld uit te geven? Ga dan voor de GHD en wikkel het in een sjaal zodra je ermee reist. Heb je al redelijk stijl haar en ben je op zoek naar een kleine en handzame stijltang? Bespaar dan 150 euro en ga voor de Carmen Straight to Go of een ander merk. 

GHD V Sapphire Professional Styler €199 via JohnBeerens.com
Carmen Straight to Go CR1025 vanaf €47,99

Zou jij €199 uitgeven aan een stijltang? Wat vind je van het resultaat?

Pin jouw favoriete haarstijlen in Pinbook

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

44 reacties

 • 5 jaar geleden deeew

  Ik heb al 5 jaar dezelfde stijltang van de kijkshop, en hij werkt nogsteeds prima :3

 • 5 jaar geleden NEZ

  Erg veel geld, zou niet zoveel uitgeven aan een tang. Dan maar geen stijl haar. Ik vind het wel mooi resultaat geven (de GHD)

 • 5 jaar geleden Manon

  Ik zweer bij de Chi stijltang en de remington pearl wand (krultang) !

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Annax: Klinkt perfect!

 • 5 jaar geleden Annax

  Ik heb een groene remington die erg op de GHD lijkt, maar zeker 130 euro goedkoper was. Schakelt ook na 30 minuten niet gebruiken vanzelf uit, heeft een draaibaar snoer, geeft een piepje wanneer hij is opgewarmd (wat niet lang duurt). Je kan er ook heel makkelijk krullen mee maken. Maar deze kan je zelf instellen van 150(?) tot 230 graden, en vervolgens het aantal graden vastzetten op een slotje zodat het niet onder het stijlen verspringt, is wel dicht te klappen en er zit een reistasje bij. Heb hem al een paar jaar en ben er nogsteeds zeer tevreden mee!

 • 5 jaar geleden Belize

  Ik heb zelf een Remington en love it!

  Ik hoor vaak slechte verhalen over producten van Carmen, zo heeft een vriendin van mij een krulset daarvan en het werkt voor geen meter. Het kan natuurlijk ook aan haar haartype liggen.

  Als ik het resultaat met elkaar vergelijk dan lijkt het wel alsof je de Carmen een wat heter moet maken om resultaat te krijgen en de GHD niet.

 • 5 jaar geleden onedirectionlovee'

  Ik heb een soort tas met een krultang, wafeltang, stijltang en nog twee andere stylers! Het merk is Remington en hij werkt echt heel erg goed. Kostte niet eens zo heel veel, ongeveer 50,- !

 • 5 jaar geleden Merel_Jasmijn

  Misschien kunnen jullie ook zo'n artikel maken voor krultangen? Ik heb namelijk van mezelf al heel stijl haar en ben dus wel benieuwd naar een vergelijking tussen een dure en een goedkopere krultang. Op het moment heb ik zelf een krultang van tussen de 20 en 30 euro geloof ik

 • 5 jaar geleden nailgothica

  Heb een steam pod, mijn vriendin gebruikte hem niet dus heb hem gratis gekregen. Ik heb ook dik haar maar van deze stijltang krijg ik een mooie glans. Ik gebruik hem maar 1 keer per maand ofzo want ik wil wel zuinig zijn op mijn haar

 • 5 jaar geleden Rosaline97

  Ik heb ook een Remington, 60 euro en het werkt echt heel fijn! Je kunt de temperatuur zelf instellen, krijgt er een hittebestendig zakje bij, draaibaar snoer, en je haar is binnen 10 minuten stijl (waar ik eerst een half uur over deed).

 • 5 jaar geleden Louise

  stijltangen van remington zijn ook erg goed, mijn zus heeft een remington en ik gebruikte altijd die van haar maar nu heb eindelijk mijn eigen en ik ben er heel tevreden over.

 • 5 jaar geleden Happylife

  ik heb een chi stijltang al zo'n 4 jaar en werkt prima

 • 5 jaar geleden Elisar

  ik heb zelf nog een oude van carmen, maar ik stijl mijn haar eerst met de fohn en da pas met de styltang, in combinatie werkt het wel mooi!

 • 5 jaar geleden Britt_

  Voor 200 euro kan je makkelijk een stijltang kopen die wél kan dichtklappen, met hoes en met verstelbare temperatuur. Dan zou ik niet voor de GHD gaan!

 • 5 jaar geleden xromy.

  ik heb er zelf een van babyliss maar die van GHD lijkt me super fijn !!

 • 5 jaar geleden lottex

  Ik ben nog altijd het meest tevreden over mijn geliefde chi-stijltang , echt een aanrader! xx

 • 5 jaar geleden CarpeDiem

  1remington is ook een goed merk, en niet al te duur!

 • 5 jaar geleden Nox

  Ik vind niet dat je deze twee stijltangen met elkaar kan vergelijken. De Carmen is een to go stijltang, de GHD niet. Mijn stijltang van 20 euro (ook Carmen) geeft mij prachtig stijl haar, hetzelfde als de GHD. Zo'n kleintje is bedoeld om je haar bij te werken.

 • 5 jaar geleden kuzzz

  Leuke review en wat heb je mooi haar! Stijl staat leuk

 • 5 jaar geleden Shani

  Pff mijn stijltang doet hetzelfde en die was 60 euro

 • 5 jaar geleden Rocketqueen

  Echt een goede review! Jammer dat de GHD maar op een stand kan en niet dicht kan.

 • 5 jaar geleden Emmely

  Ik denk dat als je goed zoekt, je goede stijltangen kunt vinden voor een betere prijs. Die van 200e is wel mooi vormgegeven alleen wel slecht dat het maar 1 temperatuur heeft.

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Wow GHD ziet er zoveel beter uit.

 • 5 jaar geleden Goodlife

  Wow die van Carmen is wel erg slecht zeg! Jammer dat de GHD zo duur is, want je haar ziet er echt perfect uit!

 • 5 jaar geleden MamavanChloë

  Ik heb een goedkope stijltang en die doet het best goed. Ik heb m van Kruidvat vandaan en doe er al enkele jaren mee, maar niet enkele dag, eens in de maand ofzo, want k ben best zuinig op me haar!

 • 5 jaar geleden sacha

  Duur…

 • 5 jaar geleden Joana

  een beetje onerlijk om een to go stijltang nou te gaan vergelijken met een normale stijltang..

  ik heb een stijltang van 50 euro van remington met een schermplje, kan kiezen tussen 130 tot 240 graden. kreeg er een hittebestendig hoesje bij en werkt voor de rest prima na 4 jaar

 • 5 jaar geleden Sneeuwwitje

  Stijl haar staat je zó mooi! De GHD lijkt me heel fijn.

 • 5 jaar geleden Pann

  Ik heb zelf een CHI tang, zelfde prijsklasse als de GHD... was een hele investering, maar heb 'm nu 4 jaar en doet het nog net zo fantastisch als toen ik 'm net had

 • 5 jaar geleden flamboyant.

  Het ligt er vooral aan hoe warm de tang wordt, mijn Carmen kon tot 200 en die werkte redelijk. Ik heb nu een Remmington die tot 230 kan, ik gebruik hem op 210, aangezien ik zeer dik en zwaar haar heb. De Remmington is werkelijk heaven on earth, dikke aanrader!

 • 5 jaar geleden Anne

  Renee, wat een prachtig haar heb jij! En de GHD is echt stukken beter, ziet er goed uit!

 • 5 jaar geleden 0705

  Als je goed zoekt heb je echt geen dure stijltang te kopen! Ik heb een goedkope (€20) stijltang en een krultang van Remmington. Zelf heb ik best wat krullen en slag en een grote, lange bos haar en deze goedkopere tangen maken mijn haren perfect!

  Waarschijnlijk is voor dit artikel gewoon net een verkeerde budget tang uitgezocht

 • 5 jaar geleden Liah

  Mooi dik haar zeg! prachtig. mijn carmen werkt ook slecht.....

  Goed review!

 • 5 jaar geleden Alterbrug

  Voor een "groene" stijltang vind ik hem aardig blauw.

 • 5 jaar geleden M.

  Ik had toevallig ook zo'n Carmen product - stijltang of föhn, maar dat werkte ook niet zo goed, echt vervelend. En inderdaad, Babyliss werkt echt goed en fijn!

 • 5 jaar geleden beautiful-made

  Ik geloof echt niet dat Carmen zo slecht stijlt. Ik heb zelf een carmen tang en mijn haar wordt er echt stijl van.

 • 5 jaar geleden Creepshow

  Ik heb zelf al iets van 2 jaar zo'n donkerrode babyliss, die was toen iets van 80 euro, heeft verschillende standen, een hittehoesje, stoomfunctie en ik ben er nog steeds zó blij mee. echt een aanrader!

 • 5 jaar geleden yasmine658

  Ik heb thuis ook een carmen stijltang, ik gebruik hem niet zo vaak dus dan maakt het niet zoveel uit dat hij niet zo goed is..

 • 5 jaar geleden Rosalie

  Wow wat een verschil! En wat een duidelijke review!

 • 5 jaar geleden Sanne

  ik heb ook een carmen stijltang( wel een andere) en hj werkt vreselijk slecht, koop nooit een carmen stijltang.

 • 5 jaar geleden AppeltjeEitje.

  Ik begon zelf ook ooit met een hele goedkope stijltang, ik was er toen super blij mee ondanks dat het anderhalf uur duurde voordat mijn haar een soort van stijl was. Later heb ik een dure stijltang gekocht en meteen merkte ik het verschil, het werkt veel sneller, het is beter voor je haar omdat je niet zo vaak er overheen hoeft en het resultaat is veel mooier. Dus mijn voorkeur gaat ook zowieso uit naar de duurdere stijltangen! Goed review!

 • 5 jaar geleden Ville88

  Mooi resultaat die van GHD, jammer dat je niet zoveel krijgt voor de prijs.

  Lijkt me wel zo handig dat je een reistasje hebt, dat de tang dicht kan en daardoor juist in het reistasje. En verschillende temp standen zou veel beter zijn.

  Wel goed dat hij na 30 min zichzelf uitschakelt.

  Tjah die andere tang was eigenlijk wel een beetje te verwachten.

 • 5 jaar geleden Kayleigh

  Mijn kapster heeft de Steam Pod van L'oreal. Die kost ook 200 euro maar je haar is wel mooi stijl met een prachtige glans.

 1. 1