Beauty

Test: GHD versus Carmen stijltang

Je krijgt niet iedere dag een stijltang van bijna €200 bij je thuis bezorgd, dus toen de GHD styler op de redactie arriveerde wilden we het natuurlijk zo snel mogelijk uittesten. De grote vraag is of je een euro of 150 kunt besparen door een tang van minder dan €50 te gebruiken. Girlscene test daarom zowel de GHD stijltang als de Carmen Straight to Go tang en deelt in dit artikel de pros en cons. Kijk maar mee!


Onze mond viel open van verbazing toen we de prijs zagen van de GHD V Sapphire Professional Styler. Deze stijltang kost maar liefst €199, maar goed dan krijg je er wel een borstel bij. ;-) Ik - Renée - heb lovende verhalen gehoord over dit haarmerk en wil daarom zelf wel eens proberen hoe goed de tang is. Veel mensen zweren bij GHD, maar ik vraag me af of je hetzelfde resultaat krijgt met een goedkope tang. Zelf heb ik namelijk gewoon een tang van een tientje in mijn kast waar ik al twee jaar mijn haren mee stijl maak. Naast de GHD tang mag Girlscene ook de Carmen Straight to Go stijltang testen en dat is natuurlijk het perfecte moment om de twee met elkaar te vergelijken. Let's battle!

Een paar tips van tevoren:
Stijl alleen droog haar, want nat haar stijlen is heel schadelijk voor je haar. Spray of verdeel eerst een hittebeschermend product in je haren om de hitte van de tang tegen te gaan. Verdeel je haren vervolgens en zet de bovenste helft vast met een clip. Pak dunne plukken van maximaal een paar centimeter breed en laat de tang langzaam door het haar glijden. Twee keer langzaam met de tang door het haar werkt namelijk effectiever dan vijf keer snel over dezelfde pluk gaan. Werk van achteren naar voren zodat je elke gestijlde pluk over je schouder naar achter kunt gooien zonder dat het in de war raakt met de rest van je haar. 


GHD V Sapphire Professional Styler

Deze mooie groene stijltang komt met een bijpassende borstel en een lang draaibaar snoer waardoor het makkelijker is om van een grotere afstand je haar te doen. Ik verdeel mijn haar in twee delen door een middenscheiding te maken. Vervolgens borstel ik mijn haren goed door zodat het makkelijker is om het haar te stijlen. Het eerste voordeel: de tang wordt supersnel warm waardoor je bijna gelijk kunt beginnen. Je merkt dat de tang opgewarmd is zodra je een paar piepjes hoort. Ik heb a whole lotta hair op mijn hoofd, dus laten we snel beginnen!


Kenmerken:
- standaard temperatuur van 180 graden
- keramische platen
- automatische slaapstand na 30 minuten
- universele voltage
 

 


Om het proces eenvoudig te maken begin ik met de onderkant van mijn haren en zet ik de bovenkant (het haar vanaf het oor) vast met een clip. En wow... het gevoel en de werking van deze stijltang is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. De tang glijdt door mijn haar zoals geen ander - hier kan mijn goedkope stijltang niet tegenop - en zodra ik voor de tweede keer over mijn ontembare lokken ga is de pluk compleet stijl én glanzend. Waarschijnlijk zijn het de keramische platen die het goede werk doen en ik ben onder de indruk. Het is wel de vraag of ik hier zelf €199 aan zou uitgeven, maar als ik de prijs negeer moet ik toegeven dat dit de beste stijltang is die ik ooit heb gebruikt. Na ongeveer vijf minuten is mijn haar compleet glad en glanzend, wat betekent dat ik ongeveer tien minuten zou doen als ik de andere helft ook zou stijlen. Wat mij nog blijer maakt is dat de tang automatisch uitgaat als je het 30 minuten niet gebruikt. Ik heb trouwens wel liever dat er een reishoes bij de tang komt in plaats van een borstel zodat je de GHD ook mee kunt nemen als je onderweg bent. 

Danique gebruikt deze GHD tang om krullen te maken en dat schijnt ook makkelijk te zijn en een mooi resultaat te geven. 

Voordeel:
- tang is snel opgewarmd
- haar wordt snel glad en stijl
- tang glijdt door het haar
- tang laat het haar glanzen
- eenvoudig om krullen te maken
- tang gaat zelf uit na 30 minuten niet gebruiken

Nadeel:
- één temperatuurstand 
- hoge prijs
- niet dicht te klappen
- geen hittebestendig tasje


Carmen Straight to Go CR1025

Oké, het is niet helemaal eerlijk om een reisstijltang te vergelijken met een gewone stijltang. Maar ik ben wel heel benieuwd of je hetzelfde resultaat krijgt en dezelfde prettige ervaring hebt met een goedkopere stijltang. De Carmen Straight to Go is een kleinere styler met keramische platen maar zonder snoer. Hierdoor is het ideaal om mee te nemen op reis waar de Straight to Go ook voor bedoeld is. Je laat de tang op met een oplader en naast de oplader krijg je ook een beschermhoes waar je de tang in kunt opbergen. Je moet dan eerst even de Carmen Straight to Go op slot zetten zodat de platen tegen elkaar blijven zitten in het zakje. De temperatuur stel je in op 140, 160 of 180 graden. Omdat het een draadloze stijltang is moet je het regelmatig opladen, aangezien de gebruiksduur 25 minuten is. Als je zoveel haar hebt als ik doe je daar dus één tot twee keer mee. In verhouding met de oplaadduur van 2,5 uur vind ik dat weinig. 


Kenmerken:
- temperatuur 140, 160 of 180 graden
- keramische platen
- oplaadbaar
- vergrendelbaar

 


Het is mij niet meteen duidelijk hoe ik de temperatuur op 180 graden krijg. Persoonlijk doe ik mijn haar altijd op 200 graden of hoger omdat ik veel haar heb om mee te werken. Omdat de GHD tang op 180 graden werkt doe ik dat met de Carmen Straight to Go ook. Voordat ik begin doe ik weer hetzelfde met de haren aan de rechterkant van mijn hoofd. Ik borstel het door en verdeel mijn haar in twee delen. Het bovenste deel vanaf het oor zet ik vast met een clip zodat ik eerst de onderkant kan doen. Doordat de platen kleiner en smaller zijn ben ik langer bezig om mijn haar kaarsrecht te krijgen, maar dat laat ik nu even buiten beschouwing omdat het meer om de werking gaat van de tang. Zodra ik eenmaal begin merk ik dat mijn haar minder snel stijl wordt. Sterker nog: ik moet tien keer - echt waar - over een pluk gaan om het een soort van recht te krijgen. Ik weet dat de bovenkant van mijn haar moeilijker is wat betreft stijlen, maar dit is niet heel positief. Het eindresultaat is daarom niet stijl, maar slag. Persoonlijk houd ik daar meer van in tegenstelling tot über stijl haar, maar van een stijltang verwacht ik wel iets meer. Tot slot is het een nadeel dat de tang blijft hangen in het haar ondanks dat ik het goed uitgeborsteld heb. Ik denk daarom dat deze styler geschikt is voor meiden met fijn (kort) haar dat makkelijk te steilen is.

Voordeel:
- bijgeleverde reishoes
- draadloos
- handig formaat
- keramische platen

Nadeel:
- lange oplaadduur en korte gebruiksduur
- temperatuur instellen is onduidelijk
- tang wordt niet erg warm
- haar wordt niet goed steil


Voor. Let niet op mijn zweverige uitdrukking ;-)


Links: naturel & rechts: GHD


Links: Carmen & rechts: GHD


Onderkant van het haar. Links: Carmen & rechts: GHD

Beide tangen zijn licht waardoor je geen lamme arm krijgt tijdens het stijlen. Qua resultaat kan ik kort zijn: GHD is veel beter dan de goedkopere tang. GHD is sneller en geeft het beste resultaat. Bovendien blijft je haar langer stijl als je deze dure tang gebruikt. GHD glijdt door het haar en laat het haar zachter voelen dan de Carmen Straight to Go.

Om eerlijk te zijn valt de GHD stijltang niet in mijn studentenbudget, maar de luxepoes in mij overweegt wel om zelf een tang te kopen als ik ergens een goede kortingscode kan vinden.

Stijl je regelmatig je haar en heb je de mogelijkheid om meer geld uit te geven? Ga dan voor de GHD en wikkel het in een sjaal zodra je ermee reist. Heb je al redelijk stijl haar en ben je op zoek naar een kleine en handzame stijltang? Bespaar dan 150 euro en ga voor de Carmen Straight to Go of een ander merk. 

GHD V Sapphire Professional Styler €199 via JohnBeerens.com
Carmen Straight to Go CR1025 vanaf €47,99

Zou jij €199 uitgeven aan een stijltang? Wat vind je van het resultaat?

Pin jouw favoriete haarstijlen in Pinbook

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved