Hot or not: de spijkerrok

News door Emma

In de jaren '90 was de spijkerrok onmisbaar. Elk meisje had dit kledingstuk in de kast en het was net zo normaal als een spijkerbroek. De laatste jaren is de spijkerrok echter uit het straatbeeld verdwenen. Maar.... deze zomer maakt de spijkerrok een comeback! Tenminste, als we de modewereld moeten geloven. Veel merken hebben het kledingstuk in hun nieuwe collectie. Girlscene is benieuwd naar jouw mening: zien we jou deze zomer met een spijkerrok? Of vind je dat het kledingstuk lekker in de jaren '90 moet blijven?

Op de redactie krijgen we steeds meer lookbooks van kledingmerken binnen. De kledingketens laten met een lookbook zien wat er binnenkort in de winkel komt te liggen. Wat ons opviel? De spijkerrok is terug van weggeweest! Merken als Mango, New Look en Vero Moda hebben dit kledingstuk in hun zomercollectie. Het is dan ook de voorspelling dat de spijkerrok dé trend zal zijn van deze zomer.

De spijkerrok heb je in verschillende soorten en maten: lang, kort, wijd, strak... Maar ze zijn allemaal van spijkerstof. In de jaren '90 was het de normaalste zaak van de wereld om een spijkerrok aan te doen. Maar de laatste jaren leken we de spijkerrok te zijn vergeten. Spijkerbroeken en -shorts bleven populair, maar de rok was toch echt uit. Tot nu! Wij moeten er nog een beetje aan wennen, maar de spijkerrok is eigenlijk een heel makkelijk kledingstuk... Je kunt het namelijk overal mee combineren en het is voor elke look geschikt.

De spijkerrok komt dus weer in de mode, maar hoe moet je het dragen? Om je geheugen even op te frissen hebben we vier modellen van de spijkerrok op een rij gezet. Laat je inspireren!

De skater skirt van denim

Spijkerrok boven de knie

Spijkerrok over de knie

Lange spijkerrok

Is de spijkerrok hot or not? Welk model spijkerrok zou jij het snelst dragen? Of ben je niet van plan om er ooit één te dragen?