Lifestyle

Shopaholic in rehab, 60 dagen niet shoppen!

20

Oké, ik doe het! Scrollend door mijn Twitter berichten stuit ik op een tweet over de Buy Nothing New-Challenge. Een uitdaging die je helpt afkicken van het eindeloze kopen. Het urenlang afstruinen van webshops, op zoek naar iets wat je écht nodig hebt. Nou ja, nodig... De laatste keer dat ik iets écht nodig had, kan ik me eigenlijk niet herinneren. Tijd voor een experiment: een tijdelijk shopverbod. De streber in mij is enthousiast.

Dit moet me lukken! Ik ga ervoor en besluit niet één maand in rehab te gaan – zoals bij de originele challenge de bedoeling is – maar twee maanden. Met de zon in het vooruitzicht kan ik dan na afloop meteen jurkjes gaan kopen, ha.

Doelen
Waarom ik dit in hemelsnaam doe? Om mezelf uit te dagen (het klinkt als mission impossible) en te zien of ik het volhoud. Ik wil mijn idiote shopgedrag inperken, en goed kijken naar wat ik allemaal wél heb. Ik ben iedere dag gevaarlijk dicht in de buurt van zowel het centrum van Amsterdam als dat van Amstelveen: een ware hel voor mijn portemonnee. Het is tijd mijn enorme kapstok eens door te spitten. Het ding bezwijkt bijna onder de vestjes en jasjes – ik heb ze geteld, het aantal noem ik niet maar het is het dubbele van dertig – en er zit ongetwijfeld een boel bij dat ik al in geen eeuwen heb gedragen. Daarnaast is één van mijn vaste uitspraken: “ik ga nu écht sparen!” Helaas weten mijn omgeving en ik maar al te goed dat het blijft bij slechts een uitspraak. Misschien is dit het moment om hem eindelijk eens waar te maken, al is het maar een beetje.


bron

Dag 4: beland in een jurkjesparadijs
Wat heb ik mezelf aangedaan?! Ik vervloek mijn overmoedige zelf terwijl ik door de New Look loop. De New Look is een waar jurkjesparadijs, en laat dat nu net mijn zwakke plek zijn. Ik snuif de geur van verse kleding op, en voor ik het weet verdwijn ik met een gebloemd geval in een pashokje. Gelukkig staat 'ie minder leuk dan hij eruitziet. Snel terughangen en wegwezen dus! De rest van de winkels die ik tegenkom ren ik voorbij. Als beloning voor dit goede gedrag vind ik dat ik wel een roze Mac lippenstift heb verdiend; mijn tweede zwakke plek. Het is me al op dag vier duidelijk geworden dat ik winkels beter helemaal kan mijden de komende twee maanden (duh, wat had ik dan gedacht, wat deed ik hier eigenlijk?). Windowshoppen is niets voor mij.

Door Dieuwertje

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved