Beauty

De beauty looks van New York Fashion Week

15

Dat Fashion Week om mode draait klopt niet helemaal. Er wordt namelijk (bijna) net zoveel aandacht besteed aan haar en make-up! Oké, de beauty looks die je op de catwalk ziet neem je in de meeste gevallen niet letterlijk over. Maar met Girlscene's tips en aanpassingen weet je hoe je de beste en meest opvallende make-up trends van New York Fashion Week vertaalt naar overdag. Kijk maar mee!


Marc Jacobs

Tijdens de Marc Jacobs show in New York zie je een neutrale look die opvalt. Dat klinkt misschien als een rare combinatie, maar als je verder kijkt zie je dat bepaalde lijnen extra worden aangezet. De arcadeboog (het deel van je ooglid dat je kunt indrukken, tegen je wenkbrauwbot) wordt geheel in 50's stijl aangezet met een donkere oogschaduw zodat het een schaduw creëert. Het is een vrij harde lijn die niet tot nauwelijks vervaagd wordt met een oogschaduwkwast. Daarnaast zorgt de visagist voor eenzelfde harde lijn onder de jukbeenderen zodat het gezicht slanker lijkt. 

Je hoeft je wenkbrauwen niet te bleken om deze look draagbaar te maken. Vervaag de harde lijnen van de oogschaduw en bronzer en maak je gezicht niet lichter dan dat het daadwerkelijk is. Gebruik voor de ogen een matte witte of grijze oogschaduw en voor je arcadeboog een chocoladebruine kleur. Maak je ogen ronder door onder je ogen een lijn te zetten van de buitenkant naar het midden van het oog. De wangen mogen opvallen, zolang je de rest van je make-up neutraal houdt. 


Proenza Schouler

De boze blikken van de modellen op de catwalk van Proenza Schouler passen niet bij de zachte make-up die zij krijgen aangemeten. Het is heel draagbaar en perfect voor het voorjaar, de zomer en het najaar! Een glanzende basis gecombineerd met glossy ogen en geen mascara is verfrissend in vergelijking met de zware looks die je in andere shows ziet. 

Wil je het meer everyday maken in plaats van runway? Breng dan een mascara aan die je wimpers er natuurlijk laten uitzien, zoals NYC City Proof mascara. Een tip is om geen vaseline of ander vettig product op je ogen aan te brengen, wat de visagisten tijdens de show wel doen. Een optie is een glimmende oogschaduwcrème die de ogen oplicht. Ga voor een warme perzik kleur wat mooi staat op een zongebruinde huid. De rest van de make-up houd je simpel: geen poeder op de huid en de wenkbrauwen laat je voor wat het is.


Rodarte

Bij Rodarte zijn ze niet bang om voor extreem te gaan. Ieder model toont namelijk gewoon met racoon eyes de nieuwe collectie. Het is veel van allebei: van oogschaduw tot de wenkbrauw en donkere metallic glitter lippen. Terwijl Proenza Schouler meer lente is qua make-up, valt het bij Rodarte op dat dit toch echt een herfstcollectie is. Dus wenkbrauwen die sterk aangezet zijn en donkere, warme kleuren.

Als een foundation die elk rood plekje bedekt voor jouw te veel is, kun je beter voor een product gaan zoals Max Factor CC Cream. Niet helemaal volgens de regels van de visagist, maar wel draagbaar. Mat is belangrijk, dus poeder aanbrengen is een stap die je niet mag overslaan. De over the top roodbruine oogschaduw is geschikt voor overdag als je de kleur niet hoger aanbrengt dan je arcadeboog. Voor de binnenste ooghoeken gebruiken ze bij Rodarte een lila oogschaduw, maar een champagne of witte kleur is prima. Als je geen gekke blikken wilt raden we aan om de lippen over te slaan. Verzorg het met een lippenbalsem of een nude lipstick en laat de glitter en metallic kleuren voor wat het is.


Donna Karan

Top visagist Charlotte Tilbury doet backstage de make-up van de modellen bij Donna Karan. Ze gaat voor futuristisch en punk wat je vooral op de ogen terugziet. Allereerst zet Charlotte de ogen onder en boven aan met oogpotlood (MAC in Phone Number) en daarna brengt ze een gunmetal crème oogschaduw aan op het oog. Voor extra glans op het gezicht gebruiken ze een gloss. 

Heb je Urban Decay Naked I palette? Gebruik dan de kleur Gunmetal op en rondom je ogen. Voor een avond look zet je de ogen extra aan met oogpotlood en mascara. Bij deze opvallende ogen hoort een sterke wenkbrauw, dus die mag je goed aanzetten. Overdag is alleen het bijtekenen van je wenkbrauwen voldoende! De vervanger van gloss op je wangen (en ogen!) is een poeder highlighter. Bovendien blijft poeder beter op de huid liggen in vergelijking met een gloss of crème. 


Diane von Furstenberg

Lachende modellen en lichte make-up: we like! Ondanks de roze - bijna rode - oogschaduw op de ogen van de modellen is dit een look die je wel letterlijk kunt kopiëren van de catwalk.  Een nude oogpotlood op de onderste waterlijn opent de ogen en de koele glossy taupe/mauve kleur op de ogen houden het geheel fris. En geloof het of niet, maar de kleur op de ogen is een mix van oogschaduw en lipstick. 

Roze oogschaduw is draagbaar als je het mengt met een lichtgrijze oogschaduw. De kleur die de modellen dragen neigt namelijk meer naar de paarse kant dan naar babyroze. Vergeet de mascara niet om de look te breken, zodat je ogen er niet uitzien alsof je een nacht hebt doorgehaald. Gebruik voor de rest van je gezicht licht dekkende producten en zet je jukbeenderen extra aan met een bronzer. En goed nieuws voor veel meiden: lipgloss is weer terug van weggeweest, ook bij Diane von Furstenberg. Tijdens haar show kiest ze voor een lichtroze gloss die goed past bij de oogschaduw. 

Welke look is jouw favoriet? Welke trends zou jij dragen aankomende seizoenen?

Beeld: Getty Images

Pin je favoriete looks en designers in Pinbook

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved