Girlscene's hardloop challenge met Runninglau #3

Health door Redactie

Doe jij al mee aan de Girlscene hardloopchallenge? Hier vind je de eerste en hier de tweede week van de challenge terug. Geen smoesjes meer, het is nooit te laat om te beginnen! Ook als je de derde week wilt instappen zullen de meiden van de Girlscene community je met open armen ontvangen. Elke week gedurende de maand februari geef ik je een update en review over de laatste week, inclusief een schema voor de nieuwe week van de challenge.

Wind, wind en nog eens wind. Alléén maar wind, regen en een grijze lucht. Je weet vast waar ik het over heb. ‘Zucht, Nederland, wees nou eens aardig voor de buitensporters onder ons!’ De laatste week heeft het in Nederland flink gewaaid en ook de regen was vaak duidelijk aanwezig.. Ook al zijn we het een beetje gewend in dit land, fijn is toch anders. Vooral wanneer je net een aardig pittige en uitdagende challenge hebt te volbrengen. Drie keer hardlopen stond er op de planning voor week 2 van de #Girlsceneruns challenge.. Is het jou gelukt?


Bron

Na meerdere keren erop gehamerd te hebben dat smoesjes niet welkom zijn en doorzettingsvermogen erg belangrijk is, kon ik moeilijk zelf bij de pakken gaan neerzitten. We zijn immers niet van suiker gemaakt! En dus ging ik, vol goede moed, maar met een niet zo goed humeur, rillend de buitenwereld tegemoet. Hoe mij dat afging? Eerlijk is eerlijk, hoe chagerijnig ik ook was voordat ik de deur uit ging, ik kwam drie keer zo vrolijk terug. Wat is rennen toch fijn! (Zodra je na afloop onder je warme, welverdiende douche staat te relaxen ;-)) Geef toe: het gevoel dat je hebt wanneer je je loop de hele dag uitstelt is tien keer zo vervelend als dat half uurtje de regen trotseren, toch?

Stiekem geeft rennen in de regen ook nog eens een heel stoer gevoel, een moment van euforie, alsof je zojuist goud op de Olympische spelen hebt gewonnen. Oh, dat brengt me gelijk even op de smakelijke gebroeders Mulder, die zich erg hebben uitgesloofd deze spelen. Wat een prestatie! Als jullie toevallig nog een leuk hardloopvriendinnetje zoeken bied ik me maar al te graag aan hoor, jongens. Als hardlopen te leren valt, geldt dat vast ook voor schaatsen, toch? ;-)

Now back to the point: the challenge! Heb je je al gerealiseerd dat de helft van de challenge er alweer op zit? Als je tot zover gekomen bent, dan gaan de laatste twee weken al helemaal lukken. Waarschijnlijk heb je al vooruitgang gemerkt, of zelfs het gevoel van geluk na een loop mogen ervaren. Ben je klaar voor week 3? Lees snel verder!

De challenge voor beginners 
Dag 1: 3 minuten joggen– lopen – 5 minuten joggen – lopen – 8 minuten joggen – lopen – 3 minuten joggen
Dag 2: 1 kilometer joggen – 1 minuut lopen 3x
Dag 3: 3 minuten joggen– lopen – 10 minuten joggen – lopen – 5 minuten joggen
Dag 4: 3 kilometer joggen met looppauzes wanneer nodig

De challenge voor gevorderden 
Dag 1: 5 kilometer normaal tempo
Dag 2: 7 kilometer op rustig tempo
Dag 3: 3 kilometer op normaal tempo
Dag 4: Interval: 5 minuten normaal tempo hardlopen – 30 seconden sprinten – 1 minuut rustig joggen – 1 minuut versnelde pas – 1 minuut rustig joggen – 30 seconden sprinten 2x

Tip: Schrijf je doelen op! In dit geval kun je het beste de challenge uitprinten en op een goed zichtbare plaats hangen, bijvoorbeeld boven je bed. Door je bewust te zijn van je doelen en toekomstplannen is het makkelijker je door moeilijke momenten te slepen. Heb je een run gepland in de vroege ochtend, maar ligt je bed toch wel erg lekker? Kijk nog eens naar de kalender, en vraag jezelf af of dit het waard is. Hardlopen is maar zo’n klein momentje van je dag, maar het laat je vervolgens wel de rest van de dag met een geweldig goed gevoel zitten! En dat half uurtje extra in je bed liggen... uiteindelijk moet je er toch uit. Dus kom op! je kunt beter je tijd extra goed gebruiken, nietwaar? :-)

Ben je er klaar voor? Klets gezellig mee over de challenge op het Girlscene forum hier en vergeet niet je Instagram en Tumblr foto’s te taggen met #GIRLSCENERUNS.

Doe jij mee? Pin je inspiratie en motivatie in Pinbook.

Liefs, Lau
Volg Runninglau ook via TumblrInstagram, of Facebook!