Wat zegt jullie slaappositie over jullie relatie?

Lifestyle door Emma

Slaap jij op je rug, buik of slaap jij liever op je zij? Iedereen heeft een slaappositie waarin hij of zij het fijnst slaapt. Als je alleen slaapt dan lig je in een bepaalde houding, maar als je met je vriend slaapt dan is jouw slaappositie waarschijnlijk anders. Hoe jullie slapen, kan veel over jullie relatie zeggen. Ben jij benieuwd wat jullie slaappositie over je relatie zegt? Lees dan snel verder.

Tja, je zou het misschien niet denken, maar een slaappositie kan veel zeggen. Het is body language, in het dagelijks leven merk je ook of iemand verlegen of juist spontaan is door zijn of haar houding. Er zijn veel mensen die onderzoek doen naar slaapposities, hieruit zijn al een aantal conclusies gekomen. Wij zetten de meest voorkomende slaapposities met uitleg op een rij. 


Bron

Lepeltje lepeltje
Iedereen kent deze positie wel. In de eerste vijf jaar van een relatie komt deze positie het vaakst voor, omdat jullie dan constant bij elkaar willen zijn. Als jullie zo slapen, dan is er geen spanning en zijn jullie blij met de relatie. Lepeltje lepeltje liggen is als een veilige, comfortabele cocon. 

De omstrengeling
Knuffel jullie elkaar als het ware in jullie slaap? De omstrengeling is de meest intieme slaappositie en het liefst zouden jullie met elkaar versmelten. Deze positie komt het meest voor in het begin van een relatie, als jullie nog heel erg verliefd op elkaar zijn. Sommige stellen slapen echter veel langer zo, dat kan erop duiden dat ze erg afhankelijk van elkaar zijn. 

De voetbal
Bij de voetbal liggen jullie op je zij, met de hoofden naar elkaar toe en jullie raken alleen elkaars voeten aan. Dit lijkt niet de meest intieme positie, maar dat is het wel. Het geeft aan dat jullie je met elkaar verbonden voelen en dat jullie op je gemak zijn. Jullie hebben niet de behoefte om 24/7 bij elkaar te zijn, jullie vinden het allebei belangrijk dat jullie je eigen leven hebben naast de relatie. 

Dakpansgewijs
In deze positie ligt de man gewoonlijk op zijn rug en de vrouw ligt met haar hoofd op zijn schouder of borst. De vrouw is hiermee de afhankelijke partner in de relatie. Als jullie zo liggen, dan voel jij je geborgen en veilig in de relatie. Jullie zijn toegewijd aan elkaar en aan jullie relatie. 

Los, maar toch verbonden
Liggen jullie in een andere positie, maar raken jullie elkaar toch nog ergens aan? Ligt hij bijvoorbeeld op zijn rug en jij op je zij, maar raakt hij toch met zijn hand jouw heup aan? Of liggen jullie op jullie zij met jullie hoofden naar een andere kant, maar raken de billen elkaar wel? Dan kennen jullie elkaar al een tijdje. Jullie voelen je op jullie gemak bij elkaar, jullie kunnen echt jezelf zijn. 

De cliffhanger
Bij de cliffhanger liggen jij aan de ene kant van het bed, en hij aan de andere kant. Het lijkt alsof dit geen goed teken is, maar het kan ook zijn dat jullie een nachtje echt goed willen slapen of geen zin hebben in elkaars gesnurk. Toch kan het er ook op wijzen dat jullie je niet met elkaar verbonden voelen. Als dit zo is, dan kan het helpen om even met elkaar te praten en meer dingen met elkaar te ondernemen. 

De krab
Ligt hij of jij in een rare positie, bijvoorbeeld met de benen naast het bed of met het hoofd aan het voeteneind? Dit kan erop wijzen dat één van jullie onbewust de behoefte heeft aan afstand of zelfs wil vluchten uit de relatie. Trek echter niet te snel conclusies, het kan een keertje gebeuren of het ligt gewoon comfortabel voor één van jullie.


Bron

Wil jij weten wat je slaappositie over jouw persoonlijkheid zegt als je alleen slaapt? Kom erachter in dit artikel.  

Wat is jullie favoriete slaappositie?

Bron: redbookmag, thenest

Laat je inspireren in Pinbook