News

Selena Gomez zat in Rehab!

31

Weten jullie nog dat we eind december schreven over Selena Gomez die haar Australische tournee cancelde om 'aan zichzelf te werken'. We vonden het wat vreemd, want was Selena niet één van de weinige ex-Disneyprinsessen die het voor de buitenwereld nog wel 100% 'together' had? Was Selena gewoon even toe aan een vakantie? Gisteren bleek dat Selena daadwerkelijk aan vakantie toe was, maar ze ging niet naar een vakantieparadijs waar je haar misschien zou verwachten, ze ging naar rehab.

Gisteren maakte een woordvoerder voor Selena bekend dat Selena in januari twee weken in rehab verbleef, om te doen wat ze in december al vertelde, 'aan zichzelf werken'. Ze heeft zichzelf vrijwillig bij het behandelingscentrum aangemeld en ging niet omdat ze een alcohol of drugsverslaving had. 


Bron beeld: Getty Images

The Meadows
Selena zat in 'the Meadows' een behandelingscentrum in de Amerikaanse staat Arizona. Ze deed hier het 'DAWN programma'. Een behandeling gemaakt voor jonge mensen tussen de 18 en 26 die focust op afhankelijkheid van verslavende middelen, trauma, familie perikelen, mentale gezondheid en het voorkomen van een terugval. Het programma duurt eigenlijk 45 dagen, maar Selena spendeerde slechts 14 dagen in rehab. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat haar problemen niet zo'n groot gevaar vormde voor haar gezondheid als bij andere mensen die deelnemen aan dit programma.

Boze tongen
Hoewel Selena's woordvoerder benadrukt dat Selena niet in rehab zat voor een alcohol of drugsverslaving, wordt er door verschillende bronnen beweerd dat Selena experimenteerde met marihuana en voorgeschreven medicijnen zoals Ambien (een slaapmiddel) en Xanax (een rustgevend medicijn). Volgens dezelfde bronnen zouden vrienden en familie van Selena haar hebben aangespoord hulp te zoeken en even weg te gaan uit LA. 


Justin & Selena in 2012 | Bron beeld: Getty Images

Justin Bieber
Een andere bron vertelt dat Justin Bieber een grote reden was dat Selena besloot zich een paar weken af te zonderen van de buitenwereld in rehab. Op 2 januari dit jaar werden Selena en Justin gespot tijdens een Segway-date in de buurt van Justin's huis, twee dagen later plaatste Bieber een Instagramfoto van hem en Selena waarbij hij schreef 'love the way you look at me'. Volgens de bron zou dit de laatste druppel geweest zijn en heeft dit Selena doen besluiten naar rehab te gaan. Ze moest "werken aan haar emotional life" en ze moest leren "how to deal with letting go of that relationship", aldus de bron. Het klinkt logisch, want een dag na de Instagramfoto en drie dagen na de 'date' checkte Selena zichzelf in het rehabcentrum in.

De insider zegt verder dat het aanhoudende contact met Justin zorgde voor problemen in de relatie met haar bezorgde familie en vrienden. Selena en Justin waren tot november 2012 samen, maar al snel na de break-up werden de twee weer aan elkaar gelinkt. In mei 2013 zei Selena in een interview samen te zijn, maar ook het afgelopen half jaar zagen Justin en Selena elkaar nog regelmatig. Op dit moment zijn alle problemen met haar familie en vrienden opgelost, aldus de bron.


Selena Gomez en William H. Macy tijdens het Sundance Filmfestival | Bron beeld: Reporters

Happy!
Selena lijkt inmiddels weer helemaal de oude. Op 20 januari werd ze alweer gespot tijdens het Sundance Filmfestival en een paar dagen later had ze een dinnerdate met Demi Lovato. Ze doet op dit moment promotie voor haar film 'Rudderless' en volgende week presenteert ze haar tweede Adidas NEO collectie. Ondertussen leest ze verschillende scripts van toekomstige films. 


Selena na een ontbijtje met haar moeder op 29 januari | Bron beeld: Reporters


Selena vorige week tijdens een lunch in LA | Bron beeld: Reporters

Wij zijn heel blij dat Selena Gomez - op tijd - voor zichzelf gekozen heeft en weer helemaal de oude lijkt. Go Selena! Hadden jullie verwacht dat Selena afgelopen maand in rehab zat?

Bronnen: RadarOnline, Cosmopolitan.com, Hollywoodlife, Eonline!

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved