Lifestyle

Tips om op je crush af te stappen

Heb jij een oogje op iemand, maar heb je nog geen contact met hem? Je kunt wel wachten tot hij de eerste stap zet, maar misschien komt het er dan nooit van. De oplossing is veel simpeler: stap op hem af! Bovendien houden jongens er wel van als jij initiatief neemt. Dus, doe je stoute schoenen aan en stap op je crush af! 'Uhhh Girlscene, heel leuk en aardig, maar HOE doe je dat?!' Ok, we geven je een paar tips… 

Wat heb je te verliezen?
Vandaag is de dag dat je op je crush gaat afstappen. WAAAAHHHHH, OMG OMG OMG! Je gedachten slaan helemaal op hol en de klamme handjes zijn al aanwezig. Misschien heb je nog enige twijfel of je het wel zal doen… Trust us, just do it! Bedenk het volgende: wat heb je te verliezen? Precies, niets! Op dit moment heb je nog geen vriendje, dus het enige dat er van kan komen is dat je wel een vriendje krijgt, of dat je er een leuke date of goede vriend aan overhoudt. Dat is toch allemaal beter dan niets, toch? Dus, go for it! 

Doe je meest sexy outfit aan
En nee, dat doe je niet voor hem. Althans, niet per se. In een sexy outfit voel jij je zelfverzekerd en zelfvertrouwen is precies wat je nodig hebt als je op je crush af gaat stappen. Je ziet er toch goed uit, waarom zou hij je niet willen?! 

Maak je mooi
De outfit is uitgekozen, nu de make-up nog! Houd het basic, je wil er niet uitzien als een Barbiepop. Kijk hier voor een snelle, goedkope en basic make-uplook. Draag je nooit make-up? Dan hoef je nu ook geen make-up op te doen. Deze stap is alleen bedoeld zodat je je mooi voelt, waardoor je een beetje extra zelfvertrouwen krijgt. 


Bron

Maak oogcontact
Ok, het moment suprême. Ben je bij hem in de buurt? Maak oogcontact met hem. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je moet staren, dat komt een beetje creepy over. Kijk gewoon af en toe zijn kant op en zoek zijn blik. Als jullie elkaar even in de ogen kijken, houd zijn blik dan voor een paar seconden vast. 

Doe alsof je met een vriend praat
De logische stap na oogcontact is dat je met hem gaat praten. Jullie kijken tenslotte steeds naar elkaar, daarom is het helemaal niet raar om naar hem toe te lopen voor een gesprekje. Bovendien geeft geregeld oogcontact al aan dat hij je wel ziet zitten! Als je eenmaal met hem praat, doe dan alsof je met een goede vriend praat. Het is dan misschien wel jouw crush waar je al een tijdje een oogje op hebt, maar als je hieraan denkt dan word je alleen maar zenuwachtig. 

Praat met hem over gemeenschappelijke interesses
Misschien kun je al een beetje voorwerk doen. Zoek hem op Facebook en kijk of hij toevallig dezelfde pagina's heeft geliked. Zo weet je dat jullie gemeenschappelijke interesses heeft. Natuurlijk begin je er niet over door 'Oh, ik zag dat je op Facebook die pagina hebt geliked, dat vind ik ook leuk!', dat komt een beetje creepy over. Doe het subtiel, zeg bijvoorbeeld 'Weet je welk bandje leuk is? Arctic Monkeys!'. Als je geen idee hebt wat zijn interesses zijn, dan kun je altijd nog vragen naar wat voor muziek hij luistert of aan welke sport hij doet. Je zal zien dat het een stuk makkelijker is om met hem te praten over iets wat jullie allebei leuk vinden, dan heb je nooit dat moment dat je niet weet wat je moet zeggen. 

Wees open en direct
Als je zenuwachtig bent, dan heb je de neiging om constant aan je haar te zitten of je armen over elkaar te doen. Bedenk je echter dat het veel spontaner en leuker overkomt als je een open houding aanneemt en relaxed bent. Houd daarom je armen langs je lichaam en probeer niet te veel aan je haar te zitten. 

Blijf adem
Breathe, het is maar een jongen…Hij bijt niet! 

Blijf lachen
Uit onderzoek is gebleken dat jongens een meisje dat veel lacht heel aantrekkelijk vinden. Altijd blijven lachen, dus!

Vraag zijn nummer
You go girl, je hebt gewoon met je crush gepraat! Als het gesprek ten einde komt, dan kun je om zijn nummer vragen. Dit lijkt een big deal, maar je kunt het heel casual vragen: 'Misschien is het gezellig om een keertje wat langer te kletsen. Mag ik misschien je nummer, dan kunnen we een keertje afspreken?'

Ga jij op je crush afstappen? Ben jij een keer op een jongen afgestapt? Heb jij nog tips? 

Bedankt voor de tip, Sharon

Must reads 👀