'Legging als broek: yes or no?'

Fashion door Renee

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Regelmatig legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De vraag van deze week: kun je een legging als broek dragen? Hozier opende daar een topic over in het forum.

Hozier opende een topic in het forum met de titel Legging als broek: yes or no? Girlscene is benieuwd wat jij ervan vindt om een legging als broek te dragen. Inmiddels is de legging niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dus een legging in combinatie met een (kort) shirtje of een trui. Dit zijn de meningen van de Girlscene lezeressen!


bron

Samiras: Ligt aan de legging en hoe je er zelf uitziet. Niet zo'n zwaar strak ding wat vol tussen je billen gaat zitten in ieder geval. Of een witte. Draag zelf ook wel eens een legging met print of helemaal zwarte (die echt 0 doorschijnt) als broek en het ziet er echt niet raar uit ofzo.

Cheaf: Nee, doe het niet.

Stylo: Maar waarom dan niet, als iemand me dat uit wil leggen? Ik vind het er zelf namelijk totaal niet verkeerd uitzien als het meisje in kwestie een mooi gevormd achterwerk heeft en er niks doorschijnt of uitsteekt ofzo...

Rollercoaster: Nee. Een legging is een legging, geen broek. Met een lang shirtje dat je kont bedekt of een jurkje is het leuk. Maar niet als het gebruikt wordt als broek.

Polyethylene: Maar ik snap niet zo goed dat zoveel mensen hier 'nee' zeggen zonder uitleg of iets dergelijks, want niet elke legging is heel erg doorschijnend en lelijk. En dat heeft verder echt niets met het figuur van iemand te maken. Als iemand een goed passende (en niet doorschijnende) legging draagt, ziet het er bij vrouwen met grotere maten echt niet slechter uit dan bij dunnere. Ik krijg daar persoonlijk een beetje fat shaming gevoelens bij.

Pudu: Het ligt er gewoon aan hoe dik de legging is. Ik heb leggings die meer bedekken dan mijn discopants. Over mijn discopants doet niemand moeilijk, maar over de leggings wel. Als je geen putjes ziet, het niet super doorschijnend is en het niet overal inkruipt zie ik niet in waarom je het niet als broek zou kunnen gebruiken. En ook al zie je er wel alles door, als jij het mooi vindt, moet je je vooral niet tegen laten houden door anderen. Zelf gebruik ik het echter niet als broek, met als simpele reden dat ik achterzakken mooier vind, ik hou er niet van als het zo 'leeg' is daar. 

GrayWolf: Yes. Ik ben een van de enige, maar ik vind het meestal heel mooi staan. 

Stark: Yes. Leggings zijn van oorsprong bedoeld om te dragen als broek. Dikkere leggings (die niet doorschijnen) kun je dus echt wel als broek dragen. Ik vind het alleen een no-go as je er een kort T-shirt op draagt, er moet minstens iets zijn dat over je billen valt. Een legging dragen als panty vind ik juist een absolute no-go, draag dan gewoon een panty.

Starbuckslover: Tuurlijk kan dat, waarom niet? En sorry hoor, maar ik vind mensen die dit niet vinden kunnen gewoon preuts.

Wat is jouw mening hierover? Draag jij een legging als broek?

Pin je favoriete leggings in Pinbook