Fashion

Hoe pimp je je kleding goedkoop?

'Wat moet ik aaaan?!' Sta je ook elke ochtend met je handen in je haar voor de kledingkast, omdat je niet weet wat je aan moet doen? Dat bloesje heb je al té vaak aan gehad en dat saaie topje kan je niet meer zien. Het liefst zou je alle winkels leeg kopen voor een nieuwe garderobe, maar dan zou je voor de rest van je leven op water en brood moeten leven. Een goedkope en leuke optie is om je oude kleding nieuw leven in te blazen. Zet nieuwe knoopjes op de bloesje en maak van dat saaie topje een rok. Meer DIY opties lees je hier!

Voordat je begint met het pimpen van je oude kleding, is het handig om een aantal dingen klaar te leggen:
- Een schaar
- Een lineaal
- Lijmpistool (te koop bij o.a. Action)
- Naald & draad... Eventueel een naaimachine
- Dingen om je kleding mee te pimpen: Studs, knopen, steentjes, kant, stof etc.

Stof
Heb je nog een oud T-shirt/sjaal/rokje liggen met een leuk patroon? Gebruik de stof met het patroon om een ander kledingstuk te pimpen. Met een schaar en naald & draad kom je een heel eind!


Bron


Bron

Studs
Een simpele manier om een oud kledingstuk te pimpen is met studs. Studs koop je in de hobbywinkel of bestel je op internet. Sommige studs hebben al vier 'klemmetjes' die je kunt omslaan, andere studs kun je gewoon op de oude kledingstukken plakken met een lijmpistool of superlijm. Wil jij weten hoe je onderstaande spijkershort met studs moet maken? In dit artikel staat het stap voor stap beschreven.

Ripped
Met een schaar en een stanleymes kun je heel gemakkelijk ripped jeans maken. Dat is wat minder saai dan een 'gewone' spijkershort. Wil jij weten hoe je de onderstaande ripped jeans maakt? Dat lees je in deze DIY.

Steentjes/kralen
Met steentjes en kralen kun je op een simpele manier oude kledingstukken of items pimpen. Met een lijmpistool bij de hand (of gewoon superlijm), kun je de leukste items maken! Bijvoorbeeld de onderstaande super schattige slippers... Ideaal voor de lente en zomer!


Bron

Knippen
Misschien wel de goedkoopste optie is om in het oude kledingstuk te knippen. Geef je oude T-shirt een spannende achterkant door er stroken in te knippen! In de onderstaande DIY zie je hoe je dat moet doen.


Bron

Je kunt ook knippen en stof gebruiken om je oude kledingstuk te pimpen. Knip bijvoorbeeld rondjes in een oude sweater en bevestig daaronder een lap stof in een andere kleur zodat de polkadots van je sweater knallen! Wil je weten hoe je dat stap voor stap moet doen? Lees het hier.

Knopen
Heb je een blouse met knopen en vind je dat het kledingstuk wel een upgrade mag? Een simpele en niet al te dure optie is om de oude knoopjes van je blouse te vervangen door andere exemplaren. Dit klinkt misschien niet alsof je er een heel 'nieuw' kledingstuk voor terug krijgt, maar knopen maken echt een groot verschil!

Tie dye
Tie dyen is makkelijk, goedkoop en bovendien super leuk om te doen op een zondagmiddag!


Bron

Dip dye
Een minder heftige variante op tie dye is dip dye, waarbij je alleen een gedeelte (meestal de onderkant) een ander kleurtje geeft. In de onderstaande DIY is een schattig jurkje super hip gemaakt! Wil jij weten hoe je dat doet? Lees het hier.

Kant
Een beetje kant kan een outfit een stuk spannender maken. Koop een beetje kant bij de hobbywinkel of op de markt en laat het DIY'en beginnen! Spice it up door een strook uit de mouw te knippen en het 'dicht' te naaien met een kanten stofje, zoals op onderstaande foto...


Bron

... Of voorzie je oude T-shirt van een kanten randje onderaan.


Bron

Gat in je broek? No problem, met een beetje kant is het opgelost!


Bron

Strijkpapier
Met strijkpapier kun je superveel leuke dingen maken. Strijkpapier koop je bij onder andere HEMA. Bij de onderstaande DIY is er ook strijkpapier gebruikt om een kruis van stof op een T-shirt te bevestigen. Het eerste wat je moet doen is stof in een leuk patroon knippen in een vorm die jij leuk vindt. In deze DIY is gekozen voor een kruis met panterprint, maar dit kan natuurlijk ook iets anders zijn.


Bron

Naaien
Kun je een beetje overweg met de naaimachine? Als je dat wel kan, dan kun je bijvoorbeeld uit een saai wit T-shirt een hippe peplum maken! De onderstaande plaatjes laten zien hoe je dat moet doen.


Bron

Heb je geen idee hoe je je kleding moet pimpen? Gelukkig zijn er een paar meiden die het je haarfijn willen uitleggen in een YouTube-video. Kijk je mee?

Hoe ga jij je oude kleding pimpen?

Bedankt voor de tip, Iris!

Deel jouw DIY projecten in Pinbook

LOVE dit artikel
80 meiden hebben deze blog geloved