Lifestyle

Girls issues: Mijn vriend is depressief

3

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje dat wil weten hoe ze haar depressieve vriend kan helpen.

Hey Girlscene,
Ik heb sinds vier maanden een vriend en het is dik aan tussen ons. Maar nu heb ik een probleem, of beter gezegd hij heeft een probleem. Een aantal jaren geleden zijn zijn ouders gescheiden, en daardoor hebben ze bij hem thuis weinig geld. Zijn moeder kan ook niet werken. Door de geldproblemen en de stress van de scheiding zit hij heel erg in een dip. Je kunt zelfs zeggen dat hij depressief is. Anderen merken dat niet echt, maar ik wel. Nu wil ik hem graag helpen, maar ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Ik probeer er met hem over te praten, maar ik zou hem nooit echt kunnen helpen, omdat ik hem geen geld kan lenen. Hebben jullie misschien tips? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Liefs, 
-Anoniem


bron

Hi Anoniem,

Allereerst willen we zeggen dat we begrijpen dat dit een moeilijke situatie is. Als vriendin wil je natuurlijk dat je vriend gelukkig is en hem uit deze situatie helpen. Wij zijn geen experts en als er depressiviteit bij je vriend geconstanteerd wordt, is het verstandiger om professionele hulp te zoeken. Zeker omdat je aangeeft dat het al een paar jaar speelt. 

Aan de ene kant klopt het verband tussen geld en geluk niet. In principe maakt geld niet gelukkig, maar wij geloven wel dat geld het leven gemakkelijker maakt. Als je rekeningen open hebt staan die je niet kunt betalen, is het logisch - in onze ogen - dat je stress krijgt. Onthoud dat het niet jouw positie is om hem financieel te steunen aangezien hij thuis woont en jullie niet samen een huis en rekeningen delen. 

Wat je wel kunt doen is hem praten en hem steunen. Jongens praten over het algemeen minder over hun gevoelens, maar soms hoef je niet te praten om erachter te komen dat hem iets dwarszit. Laat hem weten dat je er voor hem bent en dat je voor hem klaar staat wanneer hij het nodig heeft en wanneer hij de behoefte heeft om te praten. Het moet de juiste tijd en de juiste plaats zijn om te praten. Het is begrijpelijk dat hij liever thuis of op een rustige plek praat over deze serieuze zaken in plaats van in een café waar je knie aan knie zit met de mensen naast je.

Een andere tip is om regelmatig samen op pad te gaan. Door leuke dingen te doen hoeft hij even niet aan de minder leuke periodes te denken. Je hoeft niet meteen naar een resort af te reizen, want geluk zit ook in de kleine dingen (die gratis zijn). Zoals een strandwandeling maken of samen gezellig een film kijken. 

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Inspireer andere Girlscene lezeressen in Pinbook

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved