6 bizarre religies

Lifestyle door Emma

Geloof jij in een hogere macht? Wereldwijd zijn er heel veel mensen die geloven in een God. De religies als het Christendom, de Islam en het Hindoeïsme kennen we nu wel, maar wist je dat er ook minder bekende -en uhhh.... ongewone- religies bestaan? Oké, we zeggen niet dat er véél mensen zijn die in deze ''godsdiensten'' geloven, maar ze zijn er wel. Girlscene laat je kennis maken met een paar bizarre religies.


Bron

Vliegende Spaghettimonster
Huh, een vliegend spaghettimonster? Ja, voor sommige mensen is dit een God. Raak niet in paniek, het is niet een heel serieuze religie. Het ''pastafarianisme'' is in 2005 bedacht door de werkloze natuurkundige Bobby Henderson. Hij stuurde een open brief met zijn religie naar het staatsbureau voor het onderwijs in de staat Kansas, maar kreeg geen reactie. Hierna besloot hij om zijn open brief op internet te zetten, waar hij duizenden reacties kreeg. Heel veel waren positief, maar sommige mensen waren ook boos omdat ze vonden dat hij de echte geloven belachelijk maakte. Een paar regels uit het pastafarianisme:
- Het heelal is geschapen door het Vliegend Spaghettimonster.
- Al het bewijs voor evolutie is aangebracht door zijn Noedelige Aanhangsels.
- Het broeikaseffect is een rechtstreeks gevolg van de afname van het aantal piraten sinds de 19e eeuw. Piraten worden dan ook als heilig gezien. Het uitverkoren kostuum voor zijn volgelingen is een volledig piratenpak.
- De volgelingen noemen zich soms pastafari (een woordspeling op rastafari).
- Je kan na je dood in de hemel komen. Deze staat vol met stripperfabrieken en biervulkanen.
- Iedere vrijdag is een religieuze feestdag.
- Gebeden worden afgesloten met het woord 'RAmen' in plaats van Amen (en ''ramen'' is ook een Japanse noedelsoort, wat dus ook slaat op de spaghettie-armen).

Church of Euthanasia
Niet echt een gezellig geloof is de Kerk der Euthanasie. Het is in 1992 opgericht door Chris Korda, vooral mensen uit de streek van Boston zijn aanhangers. Het doel van het geloof is het evenwicht tussen de mens en de overige soorten op aarde te herstellen door bestrijding van de overbevolking. Ze zijn tégen abortus, maar dat zou in hun ideale wereld überhaupt niet bestaan, want hun centrale gebod is 'Gij zult u niet voortplanten'. Je kunt groeien in het geloof door zelfmoord te plegen. Voor ons een raadsel waarom mensen aan deze religie meedoen...

Creativity
Ook niet echt een leuk geloof is Creativity. Deze religie staat erom bekend dat het racistisch is. Aanhangers geloven namelijk dat godsdienst alleen voor blanke mensen is weggelegd en dat ze willen dan ook een blanke overheersing. Het is in 1973 in Florida opgericht door Ben Klassen. Na zijn dood dreigde de religie in de vergetelheid te raken, maar Matthew F. Hale stak hier een stokje voor door zichzelf op te roepen als hogepriester en het geloof zo weer nieuwe leven in te blazen.

Kabouters
Ja, je leest het echt goed. Sommige mensen geloven in kabouters. Althans, dat zeggen ze. Waarom je zou zeggen dat je gelooft in kabouters? Sommige ouders gebruiken het hebben van een afwijkende ''godsdienst'' als smoes om hun kinderen thuis les te kunnen geven in plaats van ze gewoon naar school te sturen. Tegen de rechter zeggen de ouders steeds vaker dat ze een vrijstelling willen omdat ze lid zijn van een ongewone godsdienst die bij geen enkele bestaande onderwijsinrichting past. Ze zeggen dus dat ze geloven in kabouters. En ze lijken ermee weg te komen, want in Nederland is er vrijheid van onderwijs, wat betekent dat ouders hun kinderen thuis mogen houden als er geen school is die er dezelfde normen en waarden op nahoudt. Het verschil mag er zijn: in 2001 werden er nog 94 vrijstellingen gegeven voor thuisonderwijs, in 2012 waren dat er al 429.

De Kerk van alle Werelden
De religie is gestart in 1962 door Oberon-Zell Ravenheart. Het begon allemaal met een groep vrienden die gefascineerd waren door het boek ''Stranger in a Strange Land''. Het geloof heeft veel science fiction invloeden. Ze aanbidden Gaea, de aardse moeder godin en de vader god. Verder geloven ze ook in het rijk der Elfen, de eenhoorns en andere sprookjesfiguren.

Universe People
De oorsprong van dit geloof komt uit Tjechië. Het is opgericht door Ivo A. Benda, die zou kunnen communiceren met buitenaardse beschavingen. Het gaat dus om het contact met buitenaardse wezens. Deze wezens zijn volgens Ivo helemaal niet eng, ze willen juist de mensen die goed doen redden. Maar hoe kan het dan dat mensen (bijna) nooit een UFO of aliëns zien? Ivo verklaart dat de aliëns de ruimteschepen onzichtbaar hebben gemaakt voor menselijke detectie, wij kunnen ze dus niet zien. Tja, een religie met een heel hoog Harry Potter-gehalte.


Bron

Wat vind jij van de gekke religies?

Bron: spitsnieuws, listverse

Bedankt voor de tip, Eline!

Pin inspirerende quotes in Pinbook