Fashion

Lente modetrend 2014: Lichtblauw

Thank god it’s Friday! Het weekend staat voor de deur en we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Tijd voor een flinke dosis fashion van onze grote modezus Fashionscene.nl. Zij zetten iedere vrijdag weer een fashionable artikel voor je klaar waar ze de nieuwste trend of musthave uitlichten. Deze week: lichtblauw.

Lichtroze was absoluut een trend in 2013 en dan vooral de roze (oversized) jassen. Ook in 2014 kan deze trend nog zeker mee, maar nu komt er ook een andere zoete trend om de hoek kijken. Lichtblauw is de kleur die wij spotten op de catwalk, bij bloggers en op Pinterest.


bron

Lichtblauw is heerlijk zoet en past perfect bij de pasteltrend die we aankomende lente en zomer steeds meer zullen gaan zien. Op de catwalk zag we lichtblauw voorbij komen bij designer Carven (die ook de populaire roze jassen-trend startte), Chanel, Marc Jacobs, Christian Dior en bij meer. Winkelketens nemen deze trend gelukkig snel over want de Zara en andere ketens hangen al vol met lichtblauwe items.


Carven


Carven

Ook bloggers nemen deze trend supersnel over en dragen lichtblauw op hun nieuwste outfitfoto’s. Blogger Annabelle Fleur van Viva Luxury draagt graag haar lichtblauwe rokje met een andere pasteltint. De oversized lichtblauwe jassen zijn erg populair en komen veel voorbij op streetstylefoto’s. Blogger Vanilla Scented is fan en combineert de jas met een all white-look. De look van de Nederlands blogger Negin Mirsalehi (zij heeft net een award gewonnen tijdens de internationale stylight-awards voor most promising fashionblog) kun je gemakkelijk zelf creëren met items van Zara.

Hoe je lichtblauw kunt combineren? Op heel veel manieren. Als je een lichtblauw rokje draagt kun je de look wat stoerder maken met een oversized sweater. Durf je wat verder te gaan? Combineer dan pastel met pastel zoals blogger Annabelle Fleur. Een lichtblauwe sweater kan heel mooi staan op een zwarte (bijvoorbeeld leren) broek. Niet te veel poespas? Draag dan een lichtblauwe sjaal, warm én hip!


bron


bron


Jas, Zara – Crop Trui, Zara


bron


bron


Top, Nelly – Rokje, Zara


bron


Jas, ASOS – Jurkje, ASOS

Wat vind jij van deze nieuwe trend?

Pin je favoriete foto’s van deze modetrend op Girlscene’s Pinbook