Beauty

How to: draagbare gekleurde mascara

De gekleurde mascara maakte al een comeback tijdens de zomer van 2013. Van 80's electric blue tot carnaval geel bij Chanel… het kan je bijna niet ontgaan zijn. Maar hoe rock je gekleurde mascara en zorg je dat het draagbaar blijft? Girlscene heeft een paar tips voor je en deelt die in dit artikel. Daarnaast delen we betaalbare varianten van de gekleurde mascara die niet in de prijscategorie van Chanel en Givenchy vallen. Lees snel verder!


Turquoise, Indigo, Purple

Een van de trends voor de lente/zomer blijft gekleurde mascara. Maar er is een verschil tussen gekleurde mascara en jaren '80 gekleurde mascara. Uh... En waar ligt dat dan aan? De manier waarop je het aanbrengt en draagt. Met de volgende tips draag je gekleurde mascara op een hippe, maar draagbare manier.

Voor mij - Renée - is het wennen om af te stappen van mijn oude vertrouwde zwarte mascara en in de wereld van de gekleurde mascara's te duiken. Donkerpaars lijkt mij een fijne en veilige optie, maar Girlscene's hoofdredacteur Danique wil daar niks van weten. Ik word uitgedaagd om de felle blauwe kleur op te doen. Omdat ik nog meer te doen heb op de dag dat ik dit typ besluit ik om voor een draagbare optie te gaan. Hell to the no dat ik met complete felblauwe wimpers de straat op ga. ;-) Oke, daar gaan we!

Zonder de Miss Manga mascara van L'Oréal zou ik niet in aanraking komen met mascara's die een andere kleur hebben dan zwart of bruin. De eerste vraag die in mij opkwam was: ga je de kleur wel echt op de wimpers zien? Met andere woorden: is de mascara goed gepigmenteerd? Voor €14,99 kun je deze mascara's al uitproberen. Tijd om de Mega Volume mascara eens te testen, maar dan wel op mijn manier. 

How to
Stap je voor het eerst in de wereld van de gekleurde mascara's? Dan kun je het beste klein beginnen, tenzij je een echte daredevil bent en een opvallende kleur niet schuwt. Zo doe je dat...


Turquoise, Indigo, Purple

Allereerst breng ik mijn zwarte mascara aan. Tegenwoordig ben ik weer helemaal terug bij Max Factor wat mijn wimpers betreft. In mijn ogen verkopen zij de beste drogisterij mascara's, naast Maybelline The Falsies!  


Max Factor Clump Defy & L'Oréal Miss Manga in Indigo


L'Oréal Miss Manga in Indigo - excuus voor de vlekjes onder mijn ogen!

Onderwimpers - Ga voor een pop of colour op je onderwimpers. Dit is een veilige manier om te wennen aan kleur op je wimpers. Zeker als je Turquoise of Indigo van L'Oréal gebruikt! Van veraf zie je niet tot nauwelijks dat je bijvoorbeeld blauw op je wimpers draagt, omdat het pas opvalt wanneer je dichtbij iemand staat. Het voordeel van blauwe mascara's is dat je ogen hierdoor een heldere blik krijgen. Ook als je niet genoeg uren slaap hebt gehad de vorige nacht. ;-)


Max Factor Clump Defy & L'Oréal Miss Manga in Indigo


L'Oréal Miss Manga in Indigo

Puntjes bovenwimpers - De tweede optie is om alleen de punten van je bovenwimpers van kleur te voorzien. Zoals je ziet lijkt het net alsof de puntjes voor de helft in blauwe mascara zijn gedoopt tot ongeveer de helft van mijn wimpers. Gebruik daaronder wel een zwarte of bruine mascara. Op die manier zie je het contrast beter en ziet het er net iets mooier uit. 


Max Factor Clump Defy met daarover L'Oréal Miss Manga in Indigo

Allebei - Ben je gewend aan opvallende wimpers? Probeer dan de bovenste tips samen uit. Dus de punten van je wimpers en je onderwimpers, natuurlijk. 

Make-up
Welke make-up draag je als je gekleurde mascara opdoet? Het ligt aan de kleur van je mascara en aan je huidskleur en ondertoon.

Basis - Je ogen trekken de aandacht - vooral van dichtbij - dus houd de basis neutraal en natuurlijk. Gebruik liever geen blush, maar eerder een bronzer en highlighter voor een warme glans op je wangen. Vergeet je wenkbrauwen niet bij te tekenen als je dat normaal gesproken ook doet. 

Zomer - Gekleurde mascara past perfect bij een zomer make-up look. Zet je wimpers goed aan met mascara en laat de rest van je ogen naturel. Eventueel eyeliner langs je bovenste wimpers en klaar! 

Oogschaduw - Of je oogschaduw gebruikt en welke kleur oogschaduw je gebruikt ligt aan de kleur van de mascara. Gele mascara valt weg tegen een lichte achtergrond en paarse mascara zie je niet als je donkere oogschaduw gebruikt. Je ziet het meeste van de kleur als je voor tegenovergestelden kiest. Dus 'donkere' gekleurde mascara's met weinig of geen (lichte) oogschaduw en lichte kleuren met donkere oogschaduw. 

Kleuren
Gekleurde mascara laat je oogkleur nog meer opvallen als je de juiste kleur kiest.

Bruine ogen - Alle drie de kleuren van L'Oréal Miss Manga laten bruine ogen meer spreken. Warme kleuren zoals oranjebruin steken mooi af bij bruine ogen. 

Groene ogen - Paars complementeert groene ogen heel mooi, net zoals roze bijvoorbeeld.

Blauw/grijze ogen - Blauw op blauw geeft wel een beetje dat 80's gevoel, maar in principe kan het wel. Daarnaast staat paars en elke andere koele kleur erg goed bij blauwe ogen.  

Alternatieven
Wil je een ander merk uitproberen? Kijk dan eens bij de volgende merken.


Bourjois: paars, blauw en groen


Hema: blauw


Pupa Vamp: paars, donkerblauw, groen en middenblauw


H&M Colorful lashes: paars en groen

Wat vind jij van gekleurde mascara? Gebruik jij het zelf weleens?

Deel je favoriete mascara in Girlscene's Pinbook!

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved