7 dingen die je kunt doen als je je verveelt op een vliegveld

Travel door annemerel

Wachten duurt lang. Wachten op je vlucht duurt vaak nog langer. Of je nu na een fijne vakantie naar huis gaat, of juist een paar uur op je vlucht naar je vakantieadresje moet wachten, wachten is nooit leuk. Daarom kun je je tijd beter maar goed besteden. Zeven dingen die je kunt doen als je (lang) moet wachten op een vliegveld (en shoppen is er niet één van).

Schrijf een bucketlist
Je hebt eindelijk de tijd om een bucketlist te maken met dingen die je nog wilt doen. Misschien is het een bucketlist met dingen die je wilt doen op vakantie, misschien wil je een bucketlist maken met dingen die je nog wilt doen in je leven. Je hebt nu in ieder geval alle tijd om over het leven en over je doelen in je leven te filosoferen.

Spelletjes iPad / iPhone
Zoek een plek met een stopcontact en ga lekker spelletjes spelen op je iPad of iPhone. Op Schiphol (maar ook op veel andere grote vliegvelden) zijn op een aantal plekken zitplaatsen met stopcontacten, zodat jouw gadget nog niet leeg is voordat je de lucht in gaat. Wel zo handig.

Vitaminesapjes drinken
Vergeet de Starbucks, koffie zorgt voor uitdroging en daar zorgt vliegen ook al voor, dus voor- en tijdens een vlucht kun je beter kiezen voor een ander drankje. Wat dacht je van een gezond sapje. Op Schiphol heb je bijvoorbeeld JuicyDetails waar je heerlijke gezonde sapjes kunt drinken en bijvoorbeeld ook tarwegrasshotjes kunt bestellen. Niet alleen dorstlessend, maar ook vol vitaminen die je helpen gezond te blijven. Veel mensen worden ziek van een (lange) vlucht, omdat je dezelfde lucht inademend als iedereen die in het vliegtuig zit. Is er iemand anders ziek, dan hangen die bacteriën in de lucht. Een extra vitamineboost zorgt ervoor dat jouw lichaam nog beter tegen de ziektekiemen kan vechten.

Mensen kijken
Op een vliegveld kom je de meest uiteenlopende mensen tegen. Mensen uit verschillende landen, mensen met verschillende culturen, oude mensen, jonge mensen, mensen op zakenreis, mensen die op vakantie gaan, mensen die familie op gaan zoeken. HEERLIJK om naar te kijken. Als je het echt leuk wilt maken, verzin je je eigen verhaal bij de mensen die je ziet. Maak je eigen soap.

Praat met je buurman/vrouw
Naast het feit dat je naar mensen kunt kijken, kun je ook met mensen praten. Zeker als je alleen reist is dit leuk om te doen. Girlscene's Annemerel heeft op deze manier al heel veel interessante mensen ontmoet en veel geleerd.

Lees een boek of kijk een film
Normaal heb je er misschien niet de rust voor, maar als je een paar uur op een vliegveld moet wachten en niets anders te doen hebt, wil het misschien wel lukken. Pak er een lekker boek bij en ga lekker lezen. Geen zin in een boek, wat dacht je van een leuke film? Of een fijne serie?

Maak een wandelingetje
Zodra je in het vliegtuig zit is er weinig lopen meer bij, dus gebruik je ruimte op het vliegveld en loop een paar rondjes om je benen te strekken. Naast lopen kun je ook wat stretchoefeningen doen, als je dat durft op een druk vliegveld ;-).

Wat doe jij als je je verveelt op een vliegveld?

Pin je inspiratie op Pinbook