Fashion

Girlscene blikt terug: 2013 (deel 1)

18

Time flies when having fun! 2013 is alweer ten einde. Wow. Is het echt alweer een jaar geleden dat we champagne dronken op een mooi 2013? We hebben het gevoel dat 2013 nog maar net begonnen is, maar niets is minder waar. Het afgelopen jaar hebben we weer heel veel mooie dingen mogen doen. Van persreisjes tot interviews en van taartjes eten tot producten testen. We zetten de hoogtepunten van ons Girlscene-jaar graag voor je op een rijtje. Vandaag het eerste deel.

Annemerel in Newcastle

Voor Annemerel begon 2013 heel goed. Voor Girlscene mocht zij een paar dagen naar Newcastle met de boot vanaf IJmuiden. Normaal ga je met persreizen vaak met andere journalisten op pad, dit keer was er geen georganiseerde persreis, dus mocht Annemerel haar vriend meenemen. Het leek wel vakantie ;-). Het was super mooi, maar super koud weer in Newcastle en het was begin januari, dus alle winkels (Topshop, Primark, to name a few) hadden sale. Ja, er viel niets te klagen.

Nieuwe bureaus

Ook op kantoor begonnen we het jaar goed, we begonnen namelijk met nieuwe bureaus! YES! Enige nadeel van deze steigerhouten tafel's is, dat je kleding niet meer veilig is. Er zijn al heel wat panty's en leggings met gaten bij de knieën en je moet ook uitkijken met dunne blouses. MAAR HEY, des te meer reden om in onze comfortabele kleding naar kantoor te komen ;-)

Sneeuw!

Weten jullie nog dat het halverwege januari ineens zo begon te sneeuwen?! Het was niet erg handig (OV problemen!), maar het leverde wel mooie plaatjes op. Werken aan de Amsterdamse grachten is zo gek nog niet.

Afscheid Emma

Eind januari verliet (toen nog stagiaire) Emma de Girlsceneredactie. Zo verdrietig! Maar.... gelukkig wisten we toen al dat ze terug zou komen om haar scriptie onderzoek bij Girlscene te gaan doen. Maakte het afscheid iets minder heftig. Als dank voor haar inzet bij Girlscene kreeg Emma van Danique een leuk afscheidspakketje met onder andere sandwichspread (waaraan Emma verslaafd was/is) en een frikadellenbroodje. 

Oeps!

Er ging ook wel eens wat mis op de redactie. Annemerel had een periode waarin ze heel veel groene smoothies dronk. Deze groene smoothie had echter heel veel zin om een groene vulkaan te worden want nadat Annemerel haar flesje opende bleef het er maar uit stromen. AAAAAAAHHHH! Het was smerig en hilarisch tegelijk.

One Direction Documentaire

Begin dit jaar plaatsten we een oproep omdat we op zoek waren naar de grootste 1D fans. Er mochten zes Girlscene meisjes naar een studio in Amsterdam komen, waar ze geïnterviewd werden over One Direction voor een documentaire over de jongens en vooral de FANS. 

Hot Flow Yoga

Het leven van een hoofdredactrice gaat niet altijd over rozen, Danique ging samen met onze collega Claartje van Vrouwen.nl een maand lang naar Hot Flow Yoga, dat is dus 90 minuten lang yoga in een ruimte van meer dan 40 graden. Dat is bikkelen.

10.000 artikelen!

In februari schreven we alweer het 10.000ste artikel voor Girlscene! Wow. Inmiddels hebben we er alweer bijna 25.000 bijgeschreven.

Macarons maken

Voor Annemerel ging er in februari een droom in vervulling, zij maakte samen met Clinique bij de Amsterdamse macaronwinkel Poptasi macarons. YUM!

Griep!

Februari was helaas ook de maand dat de griep heerste, zowel stagiaire Janet als Danique lagen een paar dagen met griep in bed. 

Annemerel in Parijs

Maar in maart werd alles beter. Annemerel begon de maand in Parijs, waar het op dat moment Fashionweek was.

Zes Girlscene-meisjes

Wow en er was dus ook een dag dat we met zes Girlscene-meisjes tegelijk aan het werk waren. Dat was (en is) nog nooit eerder gebeurd. Op de foto zie je Emma (die op dat moment aan het afstuderen was), stagiaire Petra (die net op de redactie gekomen was), Danique, Quirine (ook aan het afstuderen), Janet die in haar laatste week van haar stage zat en redactrice Annemerel.

Een tijd van komen en gaan..

En met de komst van Petra, was het voor Janet tijd om haar stoeltje af te staan. Zij ging weer verder met studeren en Petra nam haar plekje in.

Emma in Antwerpen

Emma ging op persreis naar Antwerpen met Travelbird.

Quirine op persreis

Ook Quirine ging in maart op persreis, zij ging naar Duitsland voor een persbezoekje aan S.Oliver.

Girlscene in CosmoGirl!

Girlscene had een mooie pagina in het aprilnummer van CosmoGirl en in Linda Meiden! Zooo cool!

Stagiaire Date!

Stagiaires bij EENmedia hebben het héél gezellig, niet alleen op de redactie, maar ook met elkaar. Eens in de zoveel tijd gaan ze met elkaar wat eten en drinken. Super gezellig!

Kelly Osbourne

Zoooooo cool, Danique mocht de fabuleuze Kelly Osbourne interviewen. Het interview lees je hier.

Quirine's scriptie

Pasen heeft Quirine helaas niet kunnen vieren, maar haar scriptie maakte ze wel af. YES! Good job Quirine!

Girlscene agenda 2013-2014

Natuurlijk was er ook dit jaar weer een Girlscene agenda. Toen de agenda's bij ons geleverd werden stond het hele kantoor vol met dozen. Wow!

Taart!

Stagiaire Petra was jarig en ze had maarliefst drie (!!!!!!) soorten taart, waaronder een brownietaart met oreo's. OMG.

Danique's flitsbezoek aan Parijs

Danique bracht een flitsbezoekje aan Parijs, waar zij de schrijfster van het boek 'Paris Streetstyle' interviewde. Van Parijs zelf zag ze helaas weinig, want het evenement vond net buiten Parijs plaats. Toch hoor je Danique niet klagen hoor ;-).

Shoppen in Maasmechelen

Emma vertrok naar Maasmechelen om daar met vijf Girlscene lezeressen te shoppen. It's all part of the job ;-).

Emma & Annemerel's Birthday!

Ook Emma vierde haar verjaardag op de Girlscene redactie, met een brownietaart en een monchoutaart. YUM!

Een week later was Annemerel jarig en toen waren er alweer brownies! Annemerel maakte salted caramelbrownies die ERG goed vielen op de redactie. Zelf hoefde Annemerel niet meer, die had de dag ervoor al zoveel van het beslag gegeten dat ze nog steeds misselijk was. Oeps.

Ruud Feltkamp

Emma interviewde GTST acteur Ruud Feltkamp! Lucky her!

1,2,3 test

Er werd ook weer veel getest dit jaar. Zo maakte Annemerel een filmpje van de nieuwe Braun Silk Epil. Maar eh... zij was degene die de camera bediende en ze liet een vriendinnetje het apparaat proberen, want zelf durfde ze het niet. Watje.

Sporty Spice Danique

Danique heeft dit jaar erg veel gesport! Naast haar yogalesjes, haar sportschoolbezoekjes en hardlooprondjes is ze dit jaar ook aan een nieuwe sport begonnen, TENNIS! Haar vriend tennist al jaren (en op hoog niveau), dus kon Danique niet achterblijven. Wat vinden jullie van haar roze met witte tennisracket en matchende schoenen?

Emma's scriptie

Niet alleen Quirine leverde afgelopen lente haar scriptie over Girlscene in, ook Emma leverde haar scriptie in. Twee weken later hoorde Emma al dat ze haar scriptie voldoende gemaakt had, YES! Good job Emma!

Nieuwe stagiaire Fleur!

De stageperiode van Petra liep ten einde en dus was het tijd om een nieuwe stagiaire in te werken, afgelopen zomer hielp Fleur ons op de redactie.

Disneyland!

Emma en Petra hadden het weekend van hun leven, toen ze voor Girlscene naar Disneyland mochten. Het was een prachtige afsluiting van een paar maanden Girlscene voor Petra.

Zo, nu hebben we je alles verteld over wat er in de eerste helft van het jaar allemaal gebeurde, het overzicht van de tweede helft van 2013 lezen jullie morgen. 

Liefs,
Girlscene!

LOVE dit artikel
10 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 6 jaar geleden coco

  ben ook naar disney land geweest echt super leuk !!!

 • 6 jaar geleden NEZ

  WAT een gave dingen hebben jullie toch gedaan

 • 6 jaar geleden xlovesther

  Wauw, jullie hebben niets te klagen zo te lezen!

 • 6 jaar geleden CrazySweetGirl09

  Tof! Zeker dat disneyland bezoekje

 • 6 jaar geleden ♡ Teen Idle ♡

  Wat hebben jullie toch een zwaar leven. :')

 • 6 jaar geleden Chantal

  aah waar is het stukje met renee? hihi

  Liefs

 • 6 jaar geleden summerr.

  Wauw veel gedaan zeg! Ik wil ook brownietaart met oreoooooo!

 • 6 jaar geleden sacha

  Jaloers!!!

 • 6 jaar geleden annesolveigv

  Wat een mega leuk verslag!

 • 6 jaar geleden Falathiel

  Echt heel leuk, maar meer tekst mag wel en dan de afbeeldingen iets kleiner.

 • 6 jaar geleden Sanne_

  Leuk om te lezen haha!

 • 6 jaar geleden It'sMYlife

  wow, echt leuk! Ik wil heel graag één of andere journalistiek-achtige studie gaan doen, wat lijkt het me leuk om hier stage te lopen! Naja, ik heb nog 3,5 jaar om het uit te vogelen

 • 6 jaar geleden Fashionista

  Echt superleuk om te lezen !!!

 • 6 jaar geleden *silvana*

  mij lijk dinseyland ook leuk voor een keertje mee te maken maar me moeder zeg dat is meer voor kleine kinderen is is dat ook zo ? maar de efteling is ook voor jong en oud en als ik naar dit filmpje kijk is niet alles voor kleintjes.

 • 6 jaar geleden Jissa

  Leuk om te lezen!

 • 6 jaar geleden Dinosaurus

  Awesome

 • 6 jaar geleden Hester

  Leuk om te lezen Maar hebben jullie in al die tijd 10 000 artikelen geschreven en nu in één jaar 25 000? Hoe kan dat?

 • 6 jaar geleden infinite-ocean

  Wow, super leuk!

 1. 1